Indonesia

Vapaaehtoistyöhön Indonesian saarille

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, joka koostuu yli 17 000 saaresta. Suurin osa vapaaehtoistyöprojekteista liittyy opetukseen, ympäristöön ja sosiaalialaan. Köyhyys on merkittävä ongelma Indonesiassa. Vapaaehtoisena työskentelet kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten naisten ja lasten parissa.

Vapaaehtoisprojekteja on eri aloilla kolmella eri yhteysjärjestöllä. Opettamisen projekteissa tehtävänä on erityisesti englannin, mutta myös muiden aineiden opettaminen tai opettajan avustaminen koulussa. Sosiaalialan projekteista suurin osa on lasten parissa, päiväkodeissa ja lastenkodeissa, mutta projekteja on myös naisten parissa. Ympäristöalan projektit liittyvät luonnonsuojeluun ja kestävään kehitykseen. Vapaaehtoistyöjakson aikana majoitut yhteismajoituksessa muiden vapaaehtoisten kanssa tai isäntäperheessä.

Katso lisätietoja projektikuvauksista sivun lopussa olevista esitteistä.

Erityispiirteitä Indonesian projekteissa

Huomioi, että majoitus on paikallista perustasoa ja eroaa varmasti siitä, mihin olet Suomessa tottunut. Majoitustilat voivat olla hyvin yksinkertaiset.

Video

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat yhteysjärjestölle osallistumismaksun. Osallistumismaksun suuruus vaihtelee projektista riippuen, mutta se on yleensä noin 200-300 euroa per kuukausi. Maksu kattaa ylläpidon ja orientaation, sekä yhteysjärjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä Indonesiassa? Hae mukaan! -sivuilta löydät hakuohjeet. Niiden lisäksi huomioithan, että Indonesiaan hakiessa, tulee hakemukseen liittää englanninkielinen motivaatiokirje.

Vieläkö jokin asia mietityttää? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ja vastaamme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related