Vapaaehtoiseksi värikkääseen Intiaan

Intia tunnetaan värikkäästä kulttuuristaan, musiikista, elokuvista ja mausteisesta ruuasta. Allianssilla on Intiassa kaksi yhteistyöjärjestöä: etelässä toimiva FSL ja pohjoisessa toimiva Ruchi. Molemmat tarjoavat erilaisia vapaaehtoistyöprojekteja useilla eri aloilla, kuten opetuksen, sosiaalialan tai  ympäristön parissa.

Etelä-Intiassa tarjolla on opetusalan projekteja, joissa pääset opettamaan englantia, avustamaan opettajaa ja ohjaamaan aktiviteetteja kouluissa, orpokodeissa tai etnisten vähemmistöjen ja katulasten parissa. Ympäristöprojekteissa osallistut luonnonsuojelun kehittämiseen ja tukemiseen, teet valistustyötä ympäristönsuojeluun liittyen, kehität ekoturismia tai työskentelet kilpikonnien suojelemiseksi. Sosiaalialan projekteissa teet opetus- ja hoivatyötä vammaisten lasten, vanhusten, vähemmistöjen tai naisten parissa. 

Jokaiseen FSL:n vapaaehtoistyöjaksoon kuuluu alussa viikon mittainen orientaatio yleensä Kundapurissa. Orientaatiossa sinä ja muut vapaaehtoiset saatte perehdytyksen maan kulttuuriin ja kieliin, sekä projekteihin joissa tulette työskentelemään. Majoitus FSL:n projekteissa on yleensä isäntäperheissä. Joissain projekteissa saatat majoittua projektin tiloissa. Projekteissa voi aloittaa ympäri vuoden. Aloituspäivä on aina kuun ensimmäinen maanantai.

Katso tarkemmat tiedot FSL:n projekteista täältä.

Pohjois-Intiassa voit opettaa englantia koulussa, osallistua vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen Ruchin toimistolla tai työskennellä ympäristöprojektissa.

Vapaaehtoistyöjakson aikana majoitut kylässä, missä jaat asumistilat muiden vapaaehtoisten kanssa. Ruchin projektit kestävät 1-6 kuukautta ja aloituksia on ympäri vuoden, jokaisen kuukauden viides päivä.

Katso tarkemmat tiedot Ruchin projekteista täältä. Kaikkien Intian projektienkuvaukset löydät sivun lopussa olevista esitteistä.

Erityispiirteitä Intian projekteissa

Huomioithan, että majoitus on paikallista tasoa ja saattaa olla hyvin erilainen, kuin mihin olet Suomessa tottunut.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan osallistumismaksu, joka kattaa ylläpidon, orientaation ja järjestön tuen koko ohjelman ajan. Osallistumismaksuilla katetaan myös järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

FSL:n projekteissa osallistumismaksu on noin 230 euroa per kuukausi. Ruchin projekteissa osallistumismaksu on 400 euroa per alkavakuukausi.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Haluatko lähteä vapaaehtoistyöhön Intiaan? Katso hakuohjeet ja täytä hakemus Hae mukaan! -sivuilla. Huomioi myös alla olevat, erityisesti Intiaa koskevat hakuohjeet.

Hakemuksen liitteeksi tulee englanninkielinen motivaatiokirje. Sen lisäksi, että esittelet kirjeessä itseäsi ja kerrot mikä sinua motivoi tekemään vapaaehtoistyötä, kerro kirjeessä mihin projekteihin olet halukas osallistumaan. Kerro myös toive ajankohdasta, milloin haluaisit Intiaan lähteä ja kuinka kauan voit viipyä.

Jos haet FSL:n projektiin, lähetämme sinulle täytettäväksi myös FSL-hakulomakkeen.

Jos jokin asia jäi mietityttämään, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related