Vapaaehtoistyöhön Japanin maaseudulle

Japanilaisessa kulttuurissa yhdistyvät maan pitkä historia ja moderni teknologia. Vapaaehtoistyö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua maan kulttuurin, kieleen ja arkeen. Useimmat vapaaehtoistyön projektit sijaitsevat Japanin maaseudulla ja saatat olla alueen ainoa eurooppalainen. Niinpä pääset todella osaksi paikallista arkea.

Vapaaehtoisia ryhmäkuvassa kypärät päässä

Vapaaehtoisille on töitä monenlaisissa tehtävissä. Voit tehdä kunnostus- ja raivaustöitä esimerkiksi tsunamin tuhoalueella, osallistua maanviljelyyn, työskennellä nuorten, vanhusten ja lasten parissa sosiaalialan projekteissa tai järjestää leirejä ja aktiviteetteja lapsille. Useat projektit ovat yhdistelmiä edellä mainituista tehtävistä.

Japanin vapaaehtoistyöprojektit kestävät 1-3 kuukautta. Jokainen vapaaehtoistyöjakso alkaa orientaatiolla Japanin pääkaupungissa Tokiossa. Aloituspäivämäärät löytyvät projektikuvauksista. Projektin aikana majoitut projektin tiloissa tai asuntolassa. Saatat jakaa huoneen toisen vapaaehtoisen kanssa.

Katso tarkemmat tiedot projekteista täältä ja täältä vuoden 2020 projekteista tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Erityispiirteitä Japanin projekteissa

Useimmat projektit ovat Japanin maaseudulla, eikä lähistöllä välttämättä ole muita eurooppalaisia.

Joissain hakukohteissa vaaditaan vähintään alkeellista japanin osaamista.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Vapaaehtoisia töissä Japanin maaseudulla keltaisen pellon laidalla

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan osallistumismaksu, joka on noin 100 euroa kuukaudessa. Osallistumismaksu kattaa majoituksen ja ylläpidon ohjelman aikana.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Vapaaehtoisia ryhmäkuvassa hassuttelemassa

Miten haetaan?

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Japaniin? Tutustu hakuohjeisiin Hae mukaan! -sivulla, sekä alla oleviin erityisesti Japanin kohteita koskeviin hakuohjeisiin.

Japaniin hakiessasi tulee sinun liittää hakemukseesi englanninkielinen motivaatiokirje. Jos osaat japania, voit kirjoittaa motivaatiokirjeen myös japaniksi.

Projekteihin voi hakea ympäri vuoden, mutta eniten projekteja on kevät- ja kesäaikaan. Jokainen vapaaehtoisjakso alkaa orientaatiolla, johon sinunkin on hyvä osallistua. Jos projektikuvauksen aikataulu ei sovi sinulle, olethan meihin yhteydessä jo ennen hakemista.

Jos jokin asia jäi mietityttämään tai haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related