Vapaaehtoiseksi historian repimään Kambodzaan

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodzassa on monia historiallisia temppeleitä, joista tunnetuin on Angor Wat. Kambodza on myös yksi maailman köyhimmistä maista. Vapaaehtoistyöprojekteja on eri puolilla Kambodzaa, ja niiden sisällöt vaihtelevat yhteisöjen tarpeiden mukaan. Vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja yhteisön arkeen.

Projekteja on eri aloilla, kuten ympäristönsuojelussa, maaseudun kehittämisessä, opetuksessa ja sosiaalialalla. Myös työtehtävät ovat monenlaisia: englannin opetusta, toimistotöitä, rakennustyötä, aktiviteettien järjestämistä paikallisten kanssa ja paikallisiin aktiviteetteihin osallistumista, maatilan töitä ja kirjastoapulaisen tehtäviä. Yksi projekteista keskittyy paikallisen yhteysjärjestön toiminnan kehittämiseen ja vapaaehtoisleirien ohjaamiseen.

Kambodzassa vapaaehtoistyöjaksojen kesto on 1-6 kuukautta. Jakson aikana majoitut yhteismajoituksessa muiden vapaaehtoisten kanssa tai isäntäperheessä. Majoitus järjestetään mahdollisimman lähelle työpaikkaa.

Lisätietoja CYA:n projekteista täältä

Erityispiirteitä Kambodzan projekteissa

Kambodzan järjestö CYA ja Thaimaan järjestö VSA tekevät yhteistyötä yhteisen projektin muodossa. Projektin kesto on kaksi kuukautta, josta ensimmäinen vietetään Thaimassa ja toinen Kambodzassa. Projetissa työtehtäviin kuuluu opettamista, kunnostusta, rakentamista, viljelyä ja aktiviteettien järjestämistä.

Tutustu projektikuvauksiin huolellisesti, sillä kohteet ovat maantieteellisesti ja kulttuurisesti vaihtelevia ja toisistaan erilaisia.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

  • olet vähintään 18-vuotias
  • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
  • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
  • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
  • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
  • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
  • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
  • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan osallistumismaksu, joka on noin 400 US dollaria, eli noin 350 euroa per kuukausi. Osallistumismaksu kattaa ruoan ja majoituksen, sekä järjestön tuen koko jakson ajan.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Kambodzassa? Hakuohjeet ohjelmaan löydät Hae mukaan! -sivuilta. Lisäksi Kambodzaan hakiessasi sinun tulee kirjoittaa englanninkielinen motivaatiokirje ja pystyä kommunikoimaan englanniksi.

Kaipaatko lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja kerromme lisää ohjelmasta.

Materials

Related