Vapaaehtoiseksi Himalajan juurelle Nepaliin

Nepal on tunnettu maailman korkeimmasta vuoristosta Himalajasta. Maan eteläosista löytyy kuitenkin myös sademetsiä. Köyhässä maassa on hyvin omaleimainen hindulaisuuteen perustuva kulttuuri. Tutustu maan arkeen, kulttuuriin ja luontoon tekemällä vapaaehtoistyötä paikallisessa yhteisössä.

Allianssilla on Nepalissa kaksi yhteysjärjestöä, joista CWC tarjoaa vapaaehtoistyötä lasten parissa. CWC:llä on kolme kohdetta, joissa vapaaehtoiset voivat työskennellä, kaksi lastenkotia ja yksi koulu. Työtehtävät ovat vaihtelevia, opettamisesta aktiviteettien järjestämiseen.

Lisätietoja CWC:n projekteista täältä.

VIN Nepal puolestaan järjestää vapaaehtoistyötä useilla eri aloilla. Projekteja on esimerkiksi opetuksessa, lasten parissa, terveydenhuollossa, sekä ympäristönsuojelussa.

Lisätietoja VIN Nepalin projekteista täältä

Vapaaehtoisjaksot Nepalissa ovat 1-4 kuukautta. Aloituspäiviä on ympäri vuoden jokaisen kuukauden alussa ja puolivälissä. VIN Nepalilla jokaiseen vapaaehtoistyöjaksoon kuuluu alkuorientaatio, jonka aikana majoitut hotellissa. Orientaation jälkeen majoitut jakson ajan isäntäperheessä tai luostarissa. CWC:n ohjemissa majoitutaan yleensä isäntäperheessä, missä huone jaetaan toisen vapaaehtoisen kanssa.

Katso tarkemmat tiedot kaikista Nepalin vapaaehtoistyöprojekteista sivun lopussa olevista esitteistä.

Erityispiirteitä Nepalin projekteissa

Majoitus Nepalissa on paikallista perustasoa ja eroaa varmasti siitä, mihin olet Suomessa tottunut. Majoitustilat ovat yksinkertaiset, käytössä on pesu- ja wc-tilat, mutta ei yleensä kuumaa vettä.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan ylläpitomaksu, joka on CWC:llä noin 80 euroa viikossa. Maksu sisältää lentokenttäkuljetuksen ja ylläpidon koko oleskelun ajan. Ylläpitomaksulla katetaan myös järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

VIN Nepalin maksut näet alla olevasta taulukosta. Maksut ovat hieman korkeammat, mikäli haluat tehdä vapaaehtoistyön harjoitteluna. Harjoittelu vaatii enemmän ohjausta ja teettää lisätöitä järjestölle. Ohjelmamaksuun sisältyy lentokenttäkuljetukset, orientaatio ja ylläpito, sekä järjestön tuki koko jakson ajan. Lisäksi maksulla katetaan järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Kesto Vapaaehtoinen      Harjoittelija
4 viikkoa 555 euroa 615 euroa
5 viikkoa 630 euroa 700 euroa
6 viikkoa 705 euroa 785 euroa
7 viikkoa 780 euroa 870 euroa
8 viikkoa 855 euroa 955 euroa
Jokainen lisäviikko      +75 euroa      +85 euroa

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Haluaisitko lähteä vapaaehtoistyöhön Nepaliin? Katso hakuohjeet ja täytä hakemus jo tänään. Yleisten hakuohjeiden lisäksi, huomioithan nämä erityisesti Nepalia koskevat ohjeet:

Nepalin projektit eivät ole hakukoneessa. Merkitse hakulomakkeessa vaihtoehdon kohdalle Nepal.

Projekteihin voi sijoittua useita vapaaehtoisia kerralla, joten voit lähteä reissuun vaikka ystäväsi kanssa.

Hakemukseen liitetään englanninkielinen motivaatiokirje. Kerro kirjeessä milloin ja miten pitkään haluat tehdä vapaaehtoistyötä.

Jos haet projektiin, jossa työskennellään lasten kanssa, tulee sinun toimittaa myös rikosrekisteriote.

Kiinnostuitko, mutta kaipaat lisätietoja? Ole meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related