Kulttuurityöhön Thaimaahan

Thaimaa on temppeleiden, saarten ja sademetsien maa. Vapaaehtoistyössä pääset tutustumaan maahan ja sen kulttuuriin, sekä näkemään arkea paikallisessa yhteisössä.

Vapaaehtoistyöprojektit liittyvät yleensä opetukseen tai ympäristöön. Työtehtävät vaihtelevat yhteisön tarpeiden mukaan. Myös oma osaamisesi ja intosi vaikuttavat paljon siihen, mitä projektissa teet. Työ voi olla esimerkiksi englannin opettamista lapsille, luomutilalla tai eläintarhassa työskentelyä, ensiapuryhmän kanssa työskentelyä tai Thai-kulttuurin museossa työskentelyä.

Thaimaan projekteihin voi lähteä ympäri vuoden ja minimiaika osallistumiselle on yhden kuukauden. Aloituspäivä on aina kuun alussa ja jakso alkaa orientaatiolla. Orientaatiossa perehdyt omaan projektiisi, sekä Thaimaan kieleen ja kulttuuriin. Jos projektissa on samaan aikaan muita vapaaehtoisia, voit majoittua heidän kanssaan yhteismajoituksessa. Voit myös majoittua isäntäperheessä.

Katso lisätietoja Thaimaan projekteista täältä ja täältä vuoden 2020 projekteja tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Erityispiirteitä Thaimaan projekteissa

Huomioi, että majoitus on paikallista perustasoa ja voi olla hyvinkin vaatimaton. Joissain projekteissa on sähköä vain rajoitetusti.

Ruoka on yksinkertaista, usein kasvisruokaa.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan osallistumismaksu, joka on noin 350 euroa ensimmäiseltä kuukaudelta. Toisen ja kolmannen kuukauden osallistumismaksu on noin 300 euroa per kuukausi ja neljännestä kuukaudesta eteenpäin maksu on 250 euroa per kuukausi. Osallistumismaksu sisältää ylläpidon ja orientaation. Lisäksi maksulla katetaan yhteysjärjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Thaimaassa? Tutustu hakuohjeisiin Hae mukaan! -sivuilla. Huomioi myös nämä erityisesti Thaimaan projekteihin hakevia koskevat ohjeet:

Hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje. Lisäksi täytät vielä yhteysjärjestö VSA:n oman motivaatiolomakkeen. Lomake lähetetään sinulle, kun hakemuksesi on hyväksytty.

Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related