Vietnamissa voit työskennellä lasten tai ympäristön parissa

Vietnamilla ja maan kulttuurilla on pitkä historia. Siitä todisteena maalla on kahdeksan kohdetta Unescon maailmanperintölistalla. Kulttuuriltaan ja luonnoltaan monipuoliseen maahan pääset tutustumaan vapaaehtoistyössä. Vapaaehtoisena koet maan arkea paikallisessa yhteisössä.

Vapaaehtoistyöprojekteissa voit työskennellä itsellesi tärkeiden asioiden äärellä, esimerkiksi ympäristön, opetuksen, kestävän kehityksen tai heikossa asemassa olevien ihmisten parissa. Opetustyössä opetat englantia koululaisille, sosiaalialan projekteissa voit työskennellä erityistarpeisten lasten kanssa, lastenkodissa tai nuorten parissa. Kestävän kehityksen ja ympäristön projekteissa voit kehittää ekoturismia tai työskennellä terveysprojektin hankehallinnossa. Tarjolla on myös toimistotyötä yhteysjärjestön toimistolla, esimerkiksi viestinnässä, markkinoinnissa ja tapahtumien järjestämisessä.

Vapaaehtoistyöjaksot Vietnamissa kestävät kahdesta kuukaudesta vuoteen. Minimikesto voi olla projektikohtainen. Aloituspäiviä on ympäri vuoden, aina maanantaisin kuukauden toisella ja neljännellä viikolla. Jakson aikana majoitut isäntäperheessä tai projektin tarjoamassa majoituksessa.

Katso lisätietoja projekteista lopussa olevasta esitteestä.

Erityispiirteitä Vietnamin projekteissa

Majoitus on yksinkertainen, mutta siisti ja mukavuuksin varustettu.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan osallistumismaksu. Vietnamissa se on noin 300 euroa kuukaudessa. Maksu sisältää majoituksen, ruoan, kuljetuksen projektialueelle ja työhön tarvittavat materiaalit. Osallistumismaksuilla katetaan myös yhteysjärjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Olisiko sinun vapaaehtoistyökohteesi Vietnam? Hakuohjeet ohjelmaan löydät Hae mukaan! -sivulta. Huomioi myös nämä erityisesti Vietnamia koskevat hakuohjeet:

Hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi sekä mitkä projektit sinua ensisijaisesti kiinnostavat ja mille ajanjaksolle haet vapaaehtoistyöhön.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielelläme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related