Valitse Kenian monista vapaaehtoistyöprojekteista

Kenia sijaitsee Itä-Afrikassa Intian valtameren rannalla. Maa on tunnettu monipuolisesta luonnostaan, joka ulottuu Mombasan rannoilta kansallispuistojen savanneille ja vuoristoon. Myös maan ilmasto on vaihteleva. Päiväntasaajalla ja rannikolla ilma on lämmin, mutta vuoristoisilla alueilla lämpötila voi tippua hyvinkin alas ja saatetaan nähdä jopa lunta. Vapaaehtoistyökohteita on ympäri Keniaa, niin kaupungeissa kuin vuorilla ja rannikolla.

Video

Kenian vapaaehtoistyöohjelmiin kuuluu alussa muutaman päivän orientaatio maan pääkaupungissa Nairobissa. Orientaation jälkeen osallistut vapaaehtoistyöleirille ennen kuin alat työskennellä omassa projektissasi. Projektin aikana majoitut isäntäperheessä tai asuntolassa, riippuen projektista.

Vapaaehtoisena Keniassa voit valita useasta erilaisesta projektista. Voit esimerkiksi avustaa lastenhoidossa päiväkodeissa, lastenkodeissa tai vammaisten lasten keskuksissa, opettaa koulussa tai ohjata liikuntaa ja muita aktiviteetteja, työskennellä erityistarpeisten nuorten parissa, tehdä kunnostus- tai maanviljelytöitä tai edistää terveyskasvatusta yhteisössä. Luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille on myös projekteja, kuten luonnonsuojelua ja ympäristökasvastusta. Vapaaehtoisia on myös järjestöissä, esimerkiksi viestinnän tehtävissä, sekä yhteisöä tukevissa hankkeissa, kuten yrittäjyyskasvatuksen projektissa.

Katso lisätietoja tämän hetkisistä CIVS:n projekteista täältä ja täältä CIVS:n projekteista vuonna 2020, täältä KVDA:n projekteista vuonna 2020, tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Projektit sijaitsevat ympäri Keniaa. Maan luonto ja ilmasto, sekä elinolosuhteet vaihtelevat hyvin paljon sijainnin mukaan. Tutustuthan projektikuvauksiin huolellisesti. Vapaaehtoistyöjaksojen pituus vaihtelee yhdestä kuukaudesta puoleen vuoteen. Aloituspäiviä on ympäri vuoden, joka kuukauden ensimmäinen maanantai.

Erityispiirteitä Kenian projekteissa

Huomioi, että majoitus on paikallista perustasoa, eikä yleensä vastaa Suomessa totuttuun tasoon.

Pojat kurkkimassa sisään ikkunasta

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat osallistumismaksun Kenian paikalliselle yhteysjärjestölle. Osallistumismaksu on CIVS:in projekteista ensimmäiseltä kuukaudelta 250 euroa, jonka jälkeen maksetaan 200 euroa jokaiselta oleskelukuukaudelta. KVDA:n projektin kuukausiosallistumismaksu on 200 euroa. Jos projektin kesto on vain kuukauden, osallistumismaksu on 300 euroa. Maksu sisältää lentokenttäkuljetukset, orientaation, ylläpidon ja paikallisen järjestön tuen koko ohjelman ajan. Lisäksi vapaaehtoisten maksuilla katetaan järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Vapaaehtoisia huomioliiveissä

Miten haetaan?

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä Keniassa? Katso hakuohjeet ohjelmaan Hae mukaan! -sivuilta. Keniaan hakiessasi huomioi myös seuraavat asiat.

Hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje. Kirjoita motivaatiokirjeeseen kolmen sinua eniten kiinnostavan projektin nimi ja koodi.

Hakemukseen tulee liittää myös valokuva ja kopio passista.

Kaipaatko vielä lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related