Tansaniassa voit tehdä vapaaehtoistyötä monilla eri aloilla

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sijaitsee Tansaniassa. Vuoristo tarjoaa upeita vaellusreittejä, mutta löytyy Tansaniasta muutakin, kuten savanneja ja rannikkoa. Vapaaehtoistyössä pääset tutustumaan maan luontoon ja kulttuurin aitiopaikalta.

vapaaehtoisia ja lapsia rannalla

Vapaaehtoistyötä Tansaniassa on tarjolla vaihtelevasti eri aloilla, esimerkiksi kouluissa, hoitokodeissa, orpokodeissa, naisprojekteissa, kirjastoissa ja urheilun parissa. Tutustu huolellisesti projektikuvauksiin, jotka löydät täältä tai sivun lopussa olevista esitteistä. Huomioi, että projektikuvaukset ovat yleisluontoisia ja voit myös itse vaikuttaa siihen, mitä kohdemaassa teet. Työtehtäviin vaikuttavat myös oma osaamisesi ja taitosi.

Tutustu projektien kuvauksiin sivun lopusta löytyvistä esitteistä.

Ennen kuin aloitat työskentelyn projektissa, osallistut parin päivän orientaation yhdessä Tansanian suurimmista kaupungeista Dar Es Salaamissa. Projektin aikana majoitut isäntäperheessä tai vapaaehtoiskeskuksessa.

Vapaaehtoistyöjakson kesto on 2-6 kuukautta.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Koulussa, oppitunnilla

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat yhteysjärjestölle osallistumismaksun, joka on 300 euroa per kuukausi. Osallistumismaksu kattaa muun muassa lentokenttäkuljetuksen, ylläpidon koko oleskelusi ajan, orientaation jakson alussa, sekä yhteysjärjestön tuen koko ohjelman ajaksi. Osallistumismaksuilla katetaan myös järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Pitkillä vapaaehtoistyön jaksoilla sinun täytyy rekisteröityä paikallisviranomaisille, mikä maksaa noin 500 US dollaria.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Olisiko Tansania sinulle sopiva kohdemaa? Hae ohjelmaan jo tänään! Hakuohjeet löydät Hae mukaan! -sivuilta. Huomioi myös, että Tansaniaan hakiessasi sinun tulee kirjoittaa englanninkielinen motivaatiokirje, joka liitetään hakemukseesi.

Mietitkö vielä? Jos jokin asia jäi askarruttamaan, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielelläme kysymyksiin ja kerromme lisää ohjelmasta.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related