Vapaaehtoiseksi päiväntasaajalle

Uganda sijaitsee päiväntasaajalla. Vaikka maalla ei ole rantaviivaa, sijaitsee maailman toiseksi suurin järvi Victoria osittain sen alueella. Vapaaehtoistyössä sinun on mahdollista kokea Ugandan luonto ja tutustua maan kulttuurin osana yhteisöä.

Nainen ja lähestyvä sarvikuono

Voit valita vapaaehtoistyöprojektin sinua kiinnostavalta alalta. Ugandassa voit työskennellä esimerkiksi sosiaali- tai koulutusalalla tai järjestötyössä. Työpaikkoja on muun muassa sairaaloissa, päiväkodeissa ja järjestöissä. Voit työskennellä useammassa kuin yhdessä projektissa samanaikaisesti. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja riippuvat paljon myös omista taidoistasi.

Projektien kuvaukset löydät täältä tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Ennen kuin aloitat työskentelyn projektissa, osallistut orientaatioviikolle, jossa saat perehdytyksen tulevaan tehtävääsi. Lisäksi yhteysjärjestön henkilökunta tapaa kanssasi kerran kuukaudessa. Projektin aikana voit majoittua yhteysjärjestön vierastalossa lähellä pääkaupunki Kampalaa tai isäntäperheessä.

Vapaaehtoistyön kesto on 1-6 kuukautta.

Erityispiirteitä Ugandan projekteissa

Kannattaa muistaa, että majoitus on paikallista perustasoa ja eroaa varmasti paljon siitä, mihin olet Suomessa tottunut. Majoitus voi olla hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Vapaaehtoisia rakentamassa tiiliseinää

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat yhteysjärjestölle osallistumismaksun, joka on 1-3 kuukauden jaksoilla 500 euroa. Kolmen kuukauden jälkeen maksu on 80 euroa per kuukausi. Osallistumismaksu sisältää lentokenttäkuljetuksen, perehdytyksen orientaatioviikolla, majoituksen ja yhteysjärjestön tuen koko ohjelman ajan. Osallistumismaksuilla katetaan myös järjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Haluatko vapaaehtoiseksi Ugandaan? Katso hakuohjeet Hae mukaan! -sivuilta ja täytä hakemus jo tänään. Huomioi, että hakulomakkeen lisäksi Ugandaan hakevien tulee kirjoittaa englanninkielinen motivaatiokirje.

Mietitkö hakemista, mutta kaipaat lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme mieltäsi askaruttaviin kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related