Luonnonsuojelua Costa Ricassa

Väli-Amerikassa sijaitsevassa Costa Rican saarivaltiossa luonto on ainutkertaista. Tulivuoret ja eksoottiset eläimet luovat oman lisänsä muutenkin vaihtelevaan ympäristöön. Costa Ricassa voitkin tehdä vapaaehtoistyötä useissa ympäristöalan projekteissa.

Ympäristöalan lisäksi voit valita sosiaali- tai opetusalan projekteista. Voit työskennellä lasten parissa lastensairaalassa, lastenkodissa tai päiväkodissa, tehdä vanhustyötä, opettaa englantia kouluissa ja auttaa kehittämään opetusmateriaaleja. Ympäristöalan projekteissa voit työskennellä ekofarmilla tai luonnonsuojelualueella, sekä ekoturismiin ja ympäristökasvatukseen liittyvissä tehtävissä. Eläinrakkaalle vapaaehtoiselle on tarjolla myös eläinten kanssa työskentelyä.

Vapaaehtoistyöjaksojen pituus Costa Ricassa on yleensä 4-12 viikkoa. Jakson aikana majoitut isäntäperheessä tai mahdollisesti projektin järjestämässä majoituksessa.

Sivun lopussa olevista esitteistä voit tutustua Costa Rican vapaaehtoistyöprojekteihin.

Koska auttavan espanjan osaaminen on useissa projekteissa välttämätöntä, suosittelemme osallistumaan yhteysjärjestön järjestämälle espanjan kurssille ennen vapaaehtoistyöjakson alkua.

Erityistä Costa Rican projekteissa

Varsinkin sosiaalialan projekteissa osallistujien pitäisi osata espanjaa vähintään auttavasti.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla ja osaat espanjaa
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi yhteysjärjestölle maksetaan ohjelmakohtainen ylläpitomaksu ja sijoitusmaksu, joka vaihtelee oleskelun pituuden mukaan. Hinnat näkyvät alla olevissa taulukoissa.

Sijoitusmaksut  
1-4 viikkoa 150-250 US dollaria
5-8 viikkoa 240-350 US dollaria
9-12 viikkoa      350-450 US dollaria
13+ viikkoa 450-550 US dollaria

 

Ylläpitomaksu      Ympäristöalan projektit
1 viikko alkaen 75 US dollaria
4 viikkoa alkaen 300 US dollaria

 

Ylläpitomaksu      Sosiaalialan projektit
1 viikko alkaen 75 US dollaria
4 viikkoa alkaen 300 US dollaria

Sijoitus- ja ylläpitomaksut sisältävät lentokenttäkuljetuksen San Josessa, orientaation, perehdytysmateriaalit, ylläpidon ja yhteysjärjestön tuen koko vapaaehtoistyöjakson ajan.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Lisäksi voit osallistua ennen jakson alkamista espanjan kurssille, joka maksaa 300 US dollaria per viikko. Kurssimaksu sisältää majoituksen isäntäperheessä täysihoidolla. Kielen opiskelua on maanantaista perjantaihin neljä tuntia päivässä.

Miten haetaan?

Kiinnostaako Costa Rica? Hae vapaaehtoiseksi täyttämällä hakulomake Hae mukaan! -sivuilla. Ennen hakemista tutustu yleisiin hakuohjeisiin sekä erityisesti Costa Ricaa koskeviin ohjeistuksiin.

Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, jonka voit Costa Ricaan hakiessasi kirjoittaa englanniksi tai espanjaksi.

Kiinnostuitko, mutta haluat lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta, sekä vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related