Lähde vapaaehtoiseksi Ecuadoriin

Etelä-Amerikan rannikolla, päiväntasaajalla sijaitsevan Ecuadorin luonto on ainutkertainen. Andien vuoristo, tulivuoret, kuumat lähteet, Amazonin sademetsä ja Galapagossaaret. Mantereen kaupunkien vanhat kaupunginosat hurmaavat nekin kauneudellaan. Vapaaehtoistyössä Ecuadorissa voit esimerkiksi osallistua luonnonsuojelun projekteihin tai avustaa kouluissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoisena pääset kokemaan maan kulttuurin ja arjen keskellä paikallista yhteisöä.

Ecuadorissa on valittavissa vapaaehtoistyöprojekteja useilta eri aloilta. Voit valita projektin oman kiinnostuksesi mukaan. Luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille tarjoutuu mahdollisuus hyvin käytännönläheiseen työhön ympäristönsuojeluprojekteissa. Jos taas haluat työskennellä lasten kanssa, Ecuadorissa voit avustaa kouluissa, järjestää aktiviteetteja, työskennellä orpokodissa tai katulasten parissa, opettaa englantia ja matematiikkaa tai avustaa erityistarpeisia lapsia koulussa.

Vapaaehtoistyöjaksojen kesto Ecuadorissa vaihtelee kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Aloituspäiviä on ympäri vuoden joka kuukauden alussa ja puolivälissä. Saapuminen Ecuadoriin on viikonloppuisin. Riippuen projektista ja alueesta majoitut joko yhteysjärjestön talossa tai isäntäperheessä. Vähintään auttava espanjan kielen taito on välttämätöntä, sillä maassa ei juurikaan osata englantia.

Ecuadorissa saa Suomen passilla oleskella 90 päivää ilman viisumia. Paikan päällä on mahdollista hakea jatkoa. Viisumiasiat hoidetaan Ruotsissa sijaitsevan Ecuadorin konsulaatin kanssa.

Lue lisää Ecuadorin projekteista sivun lopusta löytyvistä esitteistä.

Erityistä Ecuadorin projekteissa

Ecuadoriin vapaaehtoiseksi hakevien tulee osata espanjaa vähintään auttavasti. Vapaaehtoisprojekteissa työkielenä on espanja, eikä maassa yleisesti osata englantia.

Huomaa, että majoitus on paikallista perustasoa ja olosuhteet saattavat olla hyvinkin yksinkertaiset. Projektit voivat sijaita hyvin syrjäisillä alueilla, jossa mm. sähkö, juokseva vesi, kommunikointivälineet (radio, puhelin, jne.) eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla ja osaat espanjaa
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksetaan yhteysjärjestölle osallistumismaksu, joka on noin 370-470 euroa per kuukausi. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, ruoan ja orientaation. Lisäksi maksulla katetaan yhteysjärjestön hallinto- ja toimintakuluja.

Osallistumismaksun suuruus riippuu projektista, johon osallistut. Katso projektikohtainen hinnasto täältä.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Haluatko vapaaehtoiseksi Ecuadoriin? Hae ohjelmaan täyttämällä hakulomake. Hakuohjeet ja -lomakkeen löydät Hae mukaan! -sivuilta. Yleisten hakuohjeiden lisäksi huomioithan, että Ecuadoriin hakiessa hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, jonka voi kirjoittaa englanniksi tai espanjaksi. 

Kaipaatko vielä lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Related