Vapaaehtoiseksi muinaisen Inkavaltakunnan pääkaupunkiin

Peru on muinaisten inkojen valtakuntaa ja siitä merkkinä seisovat Machu Picchun rauniot. Vapaaehtoistyöprojektimme sijoittuvat Cuscon tai Cuzcon alueelle, joka oli aikanaan Inkavaltakunnan pääkaupunki. Koko kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

Perun vapaaehtoistyöprojekteihin voi osallistua myös työharjoittelijana. Projekteja on sosiaali- ja opetusalalla, jonka lisäksi työharjoittelupaikkoja on lisäksi terveys- ja matkailualalla. Sosiaali- ja opetusalan projekteissa voit työskennellä lasten kanssa esimerkiksi opettajana tai avustajana paikallisessa koulussa, järjestää lapsille koulunjälkeistä toimintaa tai työskennellä päiväkodissa, orpokodissa tai vammaisten lasten koulussa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös eri vähemmistöjen parissa, kuten päihdekuntoutujien, vanhusten tai turvakodeissa asuvien naisten kanssa.
Terveysalan töihin kuuluu esimerkiksi sairaaloissa ja apteekeissa avustamista. Matkailualalla tarjolla on työtä esimerkiksi retkien ja kierrosten järjestäjänä, sekä toimistotyötä. Lisäksi on ympäristöprojekteja eläintenhoidossa ja -suojelussa.
Katso projektikuvaukset täältä tai sivun lopussa olevasta esitteestä.

Perun vapaaehtoistyöjaksot kestävät yleensä vähintään neljä viikkoa. Useimpiin projekteihin voi hakea ympäri vuoden. Ensimmäisten päivien aikana tutustut kaupunkiin, sekä saat yleistä tietoa ohjelmastasi ja käytännön asioista.

Peruun lähteäksesi sinun on osattava vähintään espanjan alkeet. Ohjelmaan kuuluu aina myös kielikurssi ennen vapaaehtoistyön aloittamista. Kielikurssi kestää tavallisesti neljä viikkoa. Halutessasi voit aloittaa työt samalla kun opiskelet kieltä. Työharjoitteluun hakevien on osattava espanjaa vähintään B-tasolla.
Kielikursseja järjestetään eri lähtötasoilla. Voit valita joko ryhmä- tai yksityistunteja tai yhdistelmän molempia. Tunteja on maanantaista perjantaihin neljä tuntia päivässä. Katso kielikurssien hinnat alla olevasta taulukosta.

Kielikurssin hinnat           
Ryhmäkurssi 20 tuntia/viikko      noin 100 euroa    (350 PEN)
Yksityistunti  20 tuntia/viikko noin 180 euroa (700 PEN)

Kielikurssin aikana majoitut isäntäperheessä. Työjakson alkaessa muutat soluasuntoon tai muuhun jaettuun asuntoon. Voit myös majoittua koko jakson ajan isäntäperheessä, missä jaat huoneen toisen vapaaehtoisen kanssa.
Isäntäperheessä majoitukseen kuuluu puolihoito, eli perhe tarjoaa aamiaisen ja illallisen. Omissa tai jaetuissa asunnoissa ruokailut hoidetaan itse. Soluasunnossa sinulla on oma huone, mutta jaat asunnon 2-4 muun kanssa. Soluasunnot sijaitsevat kävelymatkan päässä työpaikoilta, huoneet ovat kalustettuja ja niissä on ilmainen langaton verkkoyhteys. Lämmintä vettä on saatavilla vuorokauden ympäri.
Muut asunnot sijaitseva Cuscon keskustassa turvallisella alueella. 1-2 henkilön asunnot ovat kävelymatkan päästä koulusta. Niissä on pieni keittiö, jääkaappi, suihku ja vessa, sekä olohuone, jossa on televisio. Keskustassa vettä tulee vain aamulla ja iltapäivällä. Hintaan kuuluu vesi, kaasu ja sähkö. Langaton verkkoyhteys toimii ainoastaan keskipihalla. Katso eri majoitusvaihtoehtojen hinnat alla olevasta taulukosta.

Majoituksen hinnat:         
Isäntäperhe noin 100 euroa/viikko    (385 PEN)
Asunto yhdelle noin 100 euroa/viikko (345 PEN)
Asunto kahdelle noin 150 euroa/viikko (490 PEN)
Soluasunto noin 70 euroa/viikko (280 PEN)

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla ja osaat espanjaa
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat yhteystoimistolle koordinointimaksun, joka on noin 50 euroa ja toiset 50 euroa lahjoituksena vapaaehtoiskohteelle. Muut kustannukset riippuvat siitä, minkä asumismuodon olet valinnut ja kuinka pitkälle kielikurssille haluat osallistua. Koordinointimaksu sisältää yhteysjärjestön tuen koko ohjelman ajan, sekä lentokenttäkuljetuksen Cuscon lentokentältä. Mikäli lennät Perun pääkaupunkiin Limaan, järjestyy kuljetus sieltä noin 60 euron lisämaksusta. Lisäksi vietät yhden yön hotellissa Limassa. Katso hinnat alla olevasta taulukosta.

Hotelliyön hinta  
Yhden hengen huone noin 70 euroa
Kahden hengen huone      noin 90 euroa
Kolmen hengen huone noin 100 euroa

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö tai harjoittelu Perussa? Katso hakuohjeet ja täytä hakemus Hae mukaan! -sivuilla. Huomiothan hakiessasi nämä erityisesti Perun projekteja koskevat ohjeet:

 • Hakemuksen liitteeksi tulee motivaatiokirje ja se tulee kirjoittaa espanjaksi.
 • Hakemukseen tulee liittää myös englanninkielinen CV.

Jäikö jokin mietityttämään? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related