Yhdysvallat

Eri puolilla Yhdysvaltoja on useita vapaaehtoistyöprojekteja

Yhdysvaltojen sanotaan olevan kulttuurien sulatusuuni. Maahan on sen historian aikana tullut siirtolaisia kaikista maanosista, jolla on ollut merkittävä vaikutus maan kulttuuriin. Itärannikon suurkaupungeista keskilännen maanviljelyalueille ja taas Tyynellemerelle, Yhdysvalloissa on kaikkea. Yhteysjärjestöllämme on vapaaehtoistyöprojekteja eri puolilla maata. 

Yhdysvalloissa on tarjolla useita eri projekteja. Joihinkin projekteihin osallistuaksesi sinun tulee olla vähintään 21-vuotias. Voit esimerkiksi työskennellä Vermontissa vankilasta vapautuvien parissa ja järjestää heille toimintaa. New Yorkissa voit taas toimia matka-avustajana kehitysvammaisten aikuisten matkoilla. Tässä projektissa on eduksi, jos kehitysvammaisten parissa työskentely kiinnostaa sinua muutenkin. Molempiin projekteihin sisältyy myös toimistotyötä yhteystoimiston toimistossa.
Lisäksi tarjolla on kunnostusprojekti hurrikaanien tuhoalueella New Orleansissa. Voit auttaa kunnostamaan tuhoutuneita rakennuksia, eikä ennakko-osaamista vaadita. Tämän projektin alaikäraja on 18 vuotta. Katso projektikuvaukset täältä tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Vapaaehtoistyöjaksot ovat yleensä muutaman kuukauden pituisia. Osaan projekteista voi hakea ympäri vuoden ja osaan aloituksia on vain tiettynä aikana. Tarkat ajankohdat löydät projektikuvauksista. Majoitus vaihtelee projektin mukaan. Yleisin majoitusmuoto on jaettu huone, mutta joissain projekteissa voi olla leiritasoinen majoitus. Näistäkin löydät tiedon projektikuvauksista.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Yleensä yhteysjärjestölle ei tarvitse maksaa lisämaksua, mutta joissain projekteissa sellainen on. Katso projektikohtaiset hintatiedot esitteestä.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Lisäksi sinun tulee huolehtia, että sinulla on koko oleskelun ajan voimassa oleva matkavakuutus. Jos tarvitset viisumia, koituu siitäkin lisäkustannuksia. Korkeintaan 90 päivää kestävillä vapaaehtoistyöjaksoilla et tarvitse viisumia, vaan voi tehdä ESTA-ilmoituksen, joka maksaa 14 US dollaria.

Miten haetaan?

Olisiko sinun vapaaehtoiskohteesi Yhdysvalloissa? Hae ohjelmaan täyttämällä hakulomake. Hakulomakkeen ja -ohjeet löydät Hae mukaan! -sivuilta. Huomioi lisäksi nämä Yhdysvaltoja koskevat ohjeet:

Tutustu projektikuvauksiin huolella, sillä vapaaehtoisille asetetut vaatimukset vaihtelevat projektikohtaisesti.

Vaatimuksia voi olla esimerkiksi seuraavien asioiden suhteen:

 • Joissakin projekteissa on ikäraja, ja se kerrotaan aina projektikuvauksessa.
 • Joihinkin hankkeisiin tarvittaan suosituskirje.
 • Monissa projekteissa on rajoituksia alkoholin käytön tms. suhteen.
 • Joissakin projekteissa toivotaan vapaaehtoisella olevan ajokortti. 

Hakemuksen liitteeksi lähetetään yleensä VFP:n oma motivaatiokirje, joka  lähetetään hakijalle kun perushakemus on täytetty. Lisäksi joihinkin projekteihin on henkilökohtainen skype-haastattelu.

Kaipaatko vielä lisätietoja, ennen hakupäätöstä? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related