Graduate Work Experience

Lähde työharjoitteluun ulkomaille

Työharjoittelu ulkomailla on erinomainen mahdollisuus kehittää kielitaitoa ja tutustua eri maiden kulttuureihin arjessa ja työpaikalla. Kansainvälinen työkokemus on myös hyvä lisä ansioluetteloon.

Humak, XAMK ja Allianssin nuorisovaihto ovat muodostaneet Graduate Work Experience -yhteishankkeen, jonka tavoitteena on lisätä vastavalmistuneiden kielellistä pätevyyttä ja kulttuurienvälistä ymmärrystä, sekä kehittää työelämävalmiuksia.

Työharjoittelujakso tavoitteena on lisätä eurooppalaisen toimintaympäristön tuntemusta ja edistää työmarkkinoille sijoittumista. Valmistumisen jälkeen työharjoittelua voivat yhtymän kautta lähteä suorittamaan yhteisöpedagogit, kulttuurituottajat, sosionomit ja viittomakielen tulkit.

Harjoittelu voi alkaa valmistumisen jälkeen, mutta apurahaa on haettava ja harjoittelusopimus on allekirjoitettava ennen valmistumista. Vastavalmistuneiden harjoittelu tulee olla kokonaisuudessaan suoritettu vuoden kuluessa valmistumisesta.

Harjoittelun yhtäjaksoinen kesto on vähintään 2 kk ja enintään 6 kk, ja sen tulee ajoittua niin että se loppuu viimeistään syyskuun 2019 lopussa.

Harjoittelupaikaksi soveltuvat yritykset sekä useimmat yksityiset ja julkiset organisaatiot mukaanlukien tutkimuslaitokset, korkeakoulut, muut oppilaitokset, säätiöt ja kansalaisjärjestöt. Harjoittelua ei voi suorittaa EU:n toimielimissä. Harjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta. Kannat itse päävastuun harjoittelupaikan hankkimisesta, mutta Allianssin nuorisovaihdon verkostot tarjoavat monia erilaisia mahdollisuuksia, jos sinulla on vaikeuksia löytää harjoittelupaikka itsenäisesti.

Haethan mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin ennen valmistumista.

Apurahoja on jaossa rajallinen määrä. 2018-2019 toimintakautena apurahoja on 5 henkilölle.

Kuka voi hakea?

Graduate Work Experience -ohjelma sopii sinulle, joka

  • valmistut HUMAKista tai XAMKista
  • haluat kehittää kielitaitoasi
  • haluat saada kansainvälistä työkokemusta
  • olet motivoitunut etsimään harjoittelupaikkaa ulkomailta

Mitä maksaa?

Saat harjoitteluajalle tukea 350 - 400 euroa kuukaudessa kohdemaasta riippuen. Matkan kohdemaahan maksat ja järjestät itse ja huolehdithan, että sinulla on matkavakuutus koko matkan ajaksi.

Miten haetaan?

Joko haluat lähteä työharjoitteluun ulkomaille? Tutustu ohjelman hakuohjeisiin ja täytä hakulomake jo tänään!

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme mieltäsi askaruttaviin kysymyksiin.

  • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Related