Work Experience Caribia

Lähde töihin Karibialle ja opi samalla ranskaa

Work Experience Caribia tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Karibian alueeseen pintaa syvemmältä ja samalla hankkia kansainvälistä työkokemusta. Työpaikkoja on Dominicalla ja Trinidad & Tobagolla, joiden virallinen kieli on englanti, sekä ranskankielisellä Guadeloupella. Käytännön kokemuksen ja jokapäiväisen käytön myötä myös kielitaito kehittyy reissussa varmasti.

Dominica, Guadeloupe sekä Trinidad & Tobago ovat pieniä trooppisia saarivaltioita Karibianmerellä, joiden asukkailla on monipuoliset kulttuuritaustat. Suomalaiset tarvitsevat Trinidad & Tobagolla viisumin työharjoitteluun. Dominicalla ja Guadeloupella on mahdollista oleskella enintään 90 päivää ilman viisumia.

Ohjelman kesto vaihtelee yhdestä kolmeen kuukauteen ja sopiikin sen vuoksi erinomaisesti esimerkiksi opintoihin liittyväksi työharjoitteluksi tai kesätyöksi.

Työharjoittelupaikat etsitään sinun toiveidesi mukaan. Paikkoja löytyy laajasti eri aloilta. Dominicalla harjoittelupaikkoja löytyy erityisesti matkailualalta, ja hakijoiden toivotaan olevan jonkinlaista kokemusta alalta tai opiskelevan alaa. Trinidad & Tobagolla paikat keskittyvät lähinnä pääkaupunki Port of Spainiin ja Dominicalla Soufiereen. Guadeloupella harjoittelupaikkoja voi löytyä ympäri saarta.

Lisämaksusta sinulle järjestetään myös majoitus ja ateriat. Hinnat vaihtelevat maakohtaisesti. Lisäksi sinun on mahdollista osallistua lisämaksusta kielikurssille ennen työn alkamista.

Karibian työharjoittelut ovat pääsääntöisesti palkattomia, mutta työharjoittelupaikka voi halutessaan maksaa harjoittelijalle palkkaa omien harjoittelukäytäntöjensä mukaan. Myös työajat vaihtelevat työpaikasta riippuen.

Työharjoittelupaikkoja on tarjolla ympäri vuoden. Guadeloupella ja Dominicalla elo-syyskuu on hurrikaanikausi ja useat yritykset ovat näinä kuukausina kiinni. Harjoittelupaikkoja voi kuitenkin löytyä myös tuolloin. Trinidad & Tobagolla puolestaan kevään karnevaalikausi vaikuttaa yritysten aukioloon.

Ohjelmaan kannattaa hakea vähintään kaksi kuukautta ennen toivottua aloituspäivää. Erityisesti Guadeloupelle voi sijoittua tarvittaessa lyhyemmälläkin varoitusajalla.

Kuka voi hakea?

Work Experience Caribia sopii sinulle, joka

 • olet 18-30 vuotias EU-kansalainen
 • hallitset kohdemaan kieltä riittävästi ja pystyt kommunikoimaan sillä kirjallisesti ja suullisesti. Kielitaitosi on vähintään B1-tasoa. Käytä arvioinnissa apua kieliä koskevaa yhteistä eurooppalaista viitekehystä.

Ohjelma sopii erityisesti sinulle, jolla on aikaisempaa kokemusta alalta, jonne toivoo sijoittuvansa. Kokemus voi olla työkokemusta tai alan opintoja.

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 370 euroa.

Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimistolle maksetaan sijoitusmaksu, joka on 250 euroa, sekä mahdolliset lisämaksut majoituksesta ja kielikurssista.

Sijoitusmaksuun sisältyy:

 • työharjoittelupaikan järjestäminen ja kontaktit paikallisiin yrityksiin
 • yhteystoimiston tukipalvelut koko ohjelman ajan

Majoitushinnat vaihtelevat maa- ja majoituskohtaisesti 220 eurosta 990 euroon kuukaudessa. Majoituksen hintaan vaikuttaa muun muassa ilmastointi ja ateriat. Majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua täällä.

Halutessaan voi osallistua kielikurssille ennen harjoittelujakson alkamista. Kielikurssien hinnat löydät täältä.

80 euron lisämaksusta on mahdollista järjestää myös lentokenttäkuljetus majapaikkaan ja takaisin lentokentälle.

Lennot, vakuutukset ja mahdollisen viisumin järjestät ja maksat itse. Koska harjoittelu voi olla palkaton, suositellaan varaamaan noin 200-300 euroa käyttörahaa kuussa.

Miten haetaan?

Haluatko lähteä kehittämään kielitaitoa ja kerryttää työkokemusta Karibialla? Tutustu hakuohje-sivuihin ja täytä hakemus mahdollisimman pian.

Jäikö jokin mietityttämään ja kaipaat lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää ohjelmasta. 

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 370 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related