Ohjeita matkustamiseen maata pitkin

Ensimmäistä kertaa matkustaminen maata pitkin voi tuntua haastavalta, jonka vuoksi olemme keränneet tälle sivuille konkreettisia esimerkkejä ja vaihtoehtoja matkustamiseen Suomesta Eurooppaan maata pitkin. Täältä löydät myös linkkejä sivustoihin, joilta voit varata lippuja juniin ja linja-autoihin Euroopassa sekä kokemustarinoita ihmisiltä, ketkä ovat matkustaneet Eurooppaan maata pitkin.

Helsinki/Turku-Berliini

Vaihtoehto 1: Tukholman kautta

Jos haluaisit matkustaa Berliiniin maita pitkin, niin yksinkertaisin vaihtoehto on mennä lautalla Tukholmaan joko Helsingistä tai Turusta, riippuen siitä mistä kaupungista lähdet Suomesta. Päästessäsi Tukholmaan, pääset junalla suoraan Berliiniin. Tukholma-Berliini välille on myös avattu uusi yöjunayhteys Snälltåget. 

Helsinki-Berliini Tukholman kautta. Kuva luotu Google My Mapsin avulla.

Tämä on hyvä vaihtoehto erityisesti siksi, että pääset matkustamaan nukkuessasi, jolloin säästät aikaa. Yöjunayhteydet ovat todella suosittuja, joten kannattaa varata liput mahdollisimman ajoissa, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

Reitti lyhyesti: 

 • Helsinki/Turku-Tukholma 
  • (lautta, varaa Tallink Linen, Silja Linen tai Viking linen sivuilta)
 • Tukholma-Berliini (juna) tai Tukholma-Kööpenhamina-Hampuri-Berliini (juna)
Helsinki-Berliini Tallinnan kautta. Kuva luotu Google My Mapsin avulla.

Vaihtoehto 2: Tallinnan kautta

Toinen vaihtoehto matkustaa Helsingistä Berliiniin, on mennä ensin lautalla Tallinnaan ja siitä bussilla Baltian maiden kautta Berliiniin. Matka alkaa lautalla Helsingistä Tallinnaan. Tämän jälkeen Tallinnasta voi mennä bussilla Latvian, Liettuan ja Puolan kautta Berliiniin. Katso Helsinki-Varsova -osiosta alta tarkemmat ohjeet Baltian kautta bussilla matkustamiseen. 

Helsinki-Varsova

Baltian kautta busseilla matkustaminen on hyvä vaihtoehto, kun haluat matkustaa Puolaan. Esimerkiksi LuxExpressin ja Flixbusin bussit kulkevat hyvin Baltian läpi Varsovaan asti ja ne ovat kätevä vaihtoehto.

Esimerkiksi LuxExpressin ja Flixbusin bussit kulkevat hyvin Baltian läpi aina Varsovaan asti ja ne ovat sekä mukava että kätevä vaihtoehto. Näin pääset myös tutustumaan Baltian eri kaupunkeihin samalla kertaa, jos haluat viettää muutaman tunnin tai yöpyä muissa kaupungeissa. 

Reitti lyhyesti:

 • Helsinki-Tallinna (lautta)
  • Esimerkiksi Eckerö Line, Viking line tai Tallink Silja
 • Tallinna-Riika (bussi)
 • Riika-Vilna (bussi)
 • Vilna-Varsova (bussi)
  • Nämä kaikki reitit voit varata LuxExpressin sivuilta, sillä heidän kautta voi matkustaa bussilla Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Puolaan. Toinen vaihtoehto on käyttää esim. Flixbus-sivustoa.