Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

20.08.2019
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa ja lähteä voi nopeallakin aikataululla! 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Alla tietoja jo rahoitustuen saaneista vapaaehtoispaikoista, joihin voi lähteä lähiaikoina. Paikat täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä, joten kannattaa hakea mukaan pian!

Hakulomake löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

 

______________________________________________________________________

Saksa, aloitus syksyllä, kesto 12 kk

Yhteistyöjärjestömme ijgd etsii vapaaehtoisia useisiin syksyllä 2019 alkaviin sosiaalialan vapaaehtoisprojekteihin Berliiniin. Projekteissa vapaaehtoiset pääsevät työskentelemään esimerkiksi kehitysvammaisten aikuisten tuetun asumisen parissa

Lisäksi avoinna on paikka syyskuussa alkavassa projektissa Berliinissä, jossa vapaaehtoiset työskentelevät lasten parissa vapaa-ajan tehtävissä ja opetusavustuksessa. 

____________________________________________________________________

Ranska, aloitus syys-lokakuussa, kesto 10-12 kuukautta

Ranskalaisella yhteistyöjärjestöllämme Compagnons Bâtisseursilla on paikkoja kunnostukseen ja sosiaalialaan liittyvässä ESC-projektissaan. Vapaaehtoiset auttavat taloudellisten vaikeuksien kanssa kamppailevia perheitä remontoimaan kotejaan viihtyisemmiksi yhdessä rakennusalan ammattilaisten kanssa. 

Lisätietoa projektista tästä ja tästä. Hakea mukaan voit tästä linkistä

______________________________________________________

Itävalta, aloitus syyskuussa 2019 tai helmikuussa 2020, kesto 10-11 kk

Itävallassa on avoinna useita vapaaehtoispaikkoja erilaisissa sosiaalialan projekteissa. Syyskuussa 2019 on alkamassa useampi projekti, jossa vapaaehtoiset työskentelevät avustustehtävissä vanhusten tai vammaisten parissa. Lisäksi avoinna on paikka sekä syyskuussa 2019 ja helmikuussa 2020 alkavissa projekteissa, joissa vapaaehtoiset työskentelevät vammaisten lasten parissa, pääasiassa vapaa-ajan aktiviteettien puolella. 

Helmikuussa 2020 alkavissa projekteissa vapaaehtoinen pääsee työskentelemään kodittomien päiväkeskuksessa tai avustamaan vammaisten tuetun asumisen parissa.

Hakulomakkeen Itävallan projekteihin löydät tästä

______________________________________________________

Puola, aloitus syksyllä, kesto 11-12 kk

Puolalainen yhteistyöjärjestömme Stowarzyszenie Promocji Wolontariatu etsii vapaaehtoisia kahteen syksyllä alkavaan projektiinsa.

Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen tulee työskentelemään pääasiallisesti viestinnän parissa järjestön toimistolla Varsovassa. Halutessaan vapaaehtoisella on myös mahdollisuus tehdä työtä audiovisuaalisen viestinnän parissa luomalla esimerkiksi videoita tai podcasteja. Lisätietoja projektista ja hakuohjeet tässä

Toisessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee pääasiassa päiväkodissa avustaen opetuksessa ja vapaa-ajan aktiviteeteissa. Projektiin voi kuulua myös osittain nuorten kanssa työskentelyä. Lue lisää projektista tästä esitteestä.

Hae mukaan molempiin projekteihin mahdollisimman pian! 

______________________________________________________

Ranska, aloitus syksyllä (joustava aloitusaika)

Ranskalainen Solidarités Jaunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jaunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jaunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

______________________________________________________

Kreikka, aloitus syksyllä 2019, kesto 12kk

Yhteistyöjärjestömme Tandem etsii motivoitunutta vapaaehtoista työskentelemään vammaisten lasten keskuksessa Ateenassa. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi hoivatehtävissä avustamista ja vapaa-ajantoiminnan järjestämistä lapsille. 

Lisätietoa projektista ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä

______________________________________________________

Itävalta, aloitus syys-lokakuussa, kesto 10-12 kuukautta

POJAT-järjestöllä on paikkoja vapaaehtoisille Itävallan Tirolin alueen nuorisotaloilla. 

Projektikuvauksiin voit tutustua tarkemmin täällä.  

______________________________________________________

Romania, aloitus syyskuun alussa, kesto 10 kuukautta

Cluj-Napocan vapaaehtoiskeskus Romaniassa hakee vapaaehtoisia työskentelemään nuorisotyön, sosiaalialan ja koulutuksen parissa. Projektiin haetaan kymmentä vapaaehtoista, jotka tulevat työskentelemään eri järjestöissä pareina. 

Lue lisää projektista tästä ja tästä

____________________________________________________

Makedonia, aloitus syksyllä 2019, kesto 12 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa paikka Volunteer Centre Skopje -järjestössä vuoden mitaisessa syksyllä alkavassa projektissa.

Vapaaehtoiset työkentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

 

______________________________________________________________________

Belgia, aloitus lokakuun alussa, kesto 12 kk

Yhteistyöjärjestömme CBB etsii vapaaehtoista syksyllä alkavaan projektiinsa työskentelemään kehitysvammaisten osallistamisen parissa. 

Lisätiedot projektista löydät täältä

______________________________________________________________________

Ranska, aloitus lokakuun alussa, kesto 9 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset järjestävät vapaa-ajan aktiviteetteja ala-asteilla. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. 

______________________________________________________________________

Slovenia, aloitus marraskuun alussa, kesto 10 kk

Sloveniaan etsitään yhtä vapaaehtoista "Kid in Action 6"-projektiin, jossa 8 kansainvälistä vapaaehtoista työskentelevät 11 paikallisessa organisaatiossa koulutus- ja sosiaalialalla. Vapaaehtoinen tulee pääasiallisesti työskentelemään psykologisista häiriöstä oireilevien lasten hoitokodissa. Työnkuvaan kuuluu sekä opetuksessa avustamista että vapaa-ajan aktiviteettien järjestämistä. 

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet täällä ja täällä. Hae mukaan viimeistään 30. syyskuuta. 

______________________________________________________________________

Itävalta, aloitus tammikuun alussa 2020, kesto 12 kk

Itävallassa on paikka avoinna yhdelle Suomesta tulevalle vapaaehtoiselle. Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee wieniläisen lähiön kulttuurikeskuksessa tavoitteenaan lisätä yhteistyötä ja solidaarisuutta naapurustossa.

Lisätiedot projektista täältä. Lähetä hakemuksesi viimeistään 10.10.2019.

_____________________________________________________________________

Portugali, aloitus tammikuussa 2020, kesto 7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Vapaaehtoiset työskentelevät pääasiallisesti oppaina perehdyttäen kansainvälisiä turisteja Madeiran hienoihin kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä. Hae mukaan viimeistään 6.10. 

_____________________________________________________________________

Belgia, aloitus alkuvuonna 2020, kesto 11-12 kk

Belgian yhteistyöjärjestöllämme CBB:llä on auki paikkoja useisiin ensi vuoden alkupuolella alkaviin projekteihin. Vapaaehtoisia etsitään (1) työskentelemään vapaaehtoistyön pariin CBB:n toimistolle,(2) arkeologiseen puistoon työskentelemään eläinten, lasten ja tilan hoidon parissa, (3) nuorisotalolle urheiluun ja kulttuuriin liittyvien aktiviteettien järjestämiseen, (4) työskentelemään syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa, (5) avustamaan kehitysvammaisia aikuisia ja (6) järjestämään vapaa-ajan aktiviteetteja lapsille

Hae mukaan Belgian projekteihin viimeistään 23.9.

_____________________________________________________________________

Slovakia, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 11kk

Yhteistyöjärjestömme INEX etsii kolmea vapaaehtoista Bratislavan toimistolleen työskentelemään vapaaehtoistoiminnan järjestämisen parissa. Vapaaehtoisten työtehtäviin tulee kuulumaan esimerkiksi tapahtumien järjestämistä, vapaaehtoisten kouluttamista, projektien mainostamista ja vapaaehtoisleirien leiriohjaajana toimimista. Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät täältä

Hae mukaan projektiin viimeistään 4.10. 

_____________________________________________________________________

Irlanti, aloitus helmikuussa 2020, kesto 6kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä

______________________________________________________________________

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot