Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

05/20/2020 - 10:23
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa ja nyt haettavissa olevissa paikoissa aloitusaika on heinä-syyskuun välillä Euroopan koronatilanteesta riippuen. Kesällä saattaa olla tarjolla myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. Jos löydät sinua kiinnostavan vapaaehtoispaikan niin kannattaa hakea jo kevään aikana. Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Tutustu allaoleviin paikkoihin ja hae paikkakuvauksen ohjeiden mukaan. Jos isäntäjärjestöllä ei ole omaa hakulomaketta voit hakea mukaan Allianssin nuorisovaihdon hakulomakkeella, joka löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, useita paikkoja, aloitusaika joustava, kesto 8-12 kk

Ranskalainen Solidarités Jeunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jeunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jaunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

Ranskalaisella yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses etsii ESC-vapaaehtoisia neljään eri projektiinsa. Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee kulttuuritapahtumia järjestävällä maatilalla auttaen tapahtumien järjestämisessä ja maatilan eri askareissa. Toisessa projektissa vapaaehtoiset työskentelevät syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja aikuisille tarkoitetussa keskuksessa esimerkiksi keskuksen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee vapaaehtoisjärjestössä esimerkiksi vapaaehtoisleirien parissa sekä järjestäen aktiviteetteja paikallisyhteisölle. Neljännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisyhteisössä esimerkiksi erilaisten työpajojen järjestämisen parissa.

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus kesällä, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä kesällä 2020.

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

______________________________________________________________________

Slovenia, aloitus kesäkuussa, kesto 100 päivää

Tässä projektissa vapaaehtoiset asuvat Slovenian maaseudulla ekologisella maatilalla. Vapaaehtoiset osallistuvat maatilan hoitoon liittyviin tehtäviin ja osallistuvat erilaisiin luoviin työpajoihin yhdessä paikallisten kanssa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi ympäristöystävällistä viljelyä ja rakentamista sekä ekologisen taiteen tekemistä. 

Lisätiedot projektista oheisessa esitteessä

______________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus joustava kesällä tai syksyllä 2020, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä.  

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus heinä-syyskuun välisenä aikana 2020, kesto 6, 9 tai 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa. Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Allianssilla on varattuna yksi paikka tähän mielenkiintoiseen projektiin, hae mukaan 20.tammikuuta mennessä.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä 

_______________________________________________________________________

Ranska, aloitus elokuussa 2020, kesto 11 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Ranskan maaseudulla nuorten parissa järjestäen aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on tukea Eurooppalaisia arvoja ja rohkaista nuoria kansalaisaktiivisuudessa. 

Lisätiedot ja hakuohjeet tähän projektiin löydät täältä

_______________________________________________________________________

Belgia, useita projekteja, aloitus elokuussa 2020, kesto 11-12 kk

Belgian yhteistyöjärjestömme JAVVA etsii ESC-vapaaehtoisia viiteen eri projektiinsa. Avoimia projektipaikkoja on 1) JAVVA:n omalla toimistolla vapaaehtoisprojektien koordinoinnin parissa, 2) paikallisessa Steiner-päiväkodissa, 3) turvapaikanhakijanaisten- ja lasten parissa, 4) yhteisöllisyyttä edistävässä, voittoa tavoittelemattomassa kahvilassa sekä 5) vastaanottokeskuksessa etenkin lapsille ja nuorille suunnattujen aktiviteettien järjestämisen parissa.

Lisätiedot projekteista löydät tästä esitteestä. Hae mukaan viimeistään 15.3.

______________________________________________________________________

Slovenia, aloitus elokuussa 2020, kesto 12 kk

Projektiin etsitään kahdeksaa ESC-vapaaehtoista Euroopan eri maista. Vapaaehtoiset tulevat työskentelemään yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja koulujen kanssa nuorisotyön, opetuksen ja sosiaalisen tuen teemojen parissa.

Lisätietoja projektista täältä. Hae mukaan mahdollisimman pian.

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus syyskuun alussa, kesto 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa Ulster Wildlife -nimisessä luonnonsuojelujärjestössä. Projektiin etsitään kuutta eurooppalaista vapaaehtoista, jotka tulevat työskentelemään erilaisissa luonnonsuojeluun liittyvissä tehtävissä omista kiinnostuksen kohteistaan riippuen. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. Hae mukaan viimeistään 8.6. 

____________________________________________________________________

Kreikka, aloitus syyskuussa, kesto 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät vammaisten lasten parissa Ateenassa. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu lasten kanssa puuhastelua esimerkiksi musiikin, pelien ja leikkien muodossa sekä hoitotehtävissä avustamista. 

Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löytyvät täältä

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus syyskuun lopussa, kesto 10 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisten lasten ja nuorten parissa järjestäen erilaisia tapahtumia ja retkiä. 

Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät täältä

_____________________________________________________________________

Viro, useita projekteja, aloitus syyskuussa/lokakuussa 2020

Viron yhteistyöjärjestömme EstYES etsii ESC-vapaaehtoisia useisiin syksyllä alkaviin projekteihinsa. Projekteissa voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa, kehitysvammaisten parissa tai sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä. 

Tutustu projekteihin täällä ja hae mukaan mahdollisimman pian. 

_____________________________________________________________________

Italia, aloitus lokakuussa, kesto 10 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Paduan kunnassa lasten ja nuorten parissa. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi paikallisissa kouluissa kielen oppimiseen ja kulttuuriin liittyvien aktiviteettien järjestäminen, non-formaaleja opetusmetodeja hyödyntäen. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. Hae mukaan viimeistään 30.6.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot