Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

17.10.2019
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa ja lähteä voi nopeallakin aikataululla! 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Alla tietoja jo rahoitustuen saaneista vapaaehtoispaikoista, joihin voi lähteä lähiaikoina. Paikat täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä, joten kannattaa hakea mukaan pian!

Hakulomake löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

 

_____________________________________________________________________

 

Itävalta, aloitus  helmikuussa 2020, kesto 10-11 kk

Itävallassa on avoinna useita vapaaehtoispaikkoja erilaisissa sosiaalialan projekteissa. Syjsyllä 2019 on alkamassa useampi projekti, jossa vapaaehtoiset työskentelevät avustustehtävissä vanhusten tai vammaisten parissa. Lisäksi avoinna on paikka  helmikuussa 2020 alkavissa projekteissa, joissa vapaaehtoiset työskentelevät vammaisten lasten parissa, pääasiassa vapaa-ajan aktiviteettien puolella. 

Helmikuussa 2020 alkavissa projekteissa vapaaehtoinen pääsee työskentelemään kodittomien päiväkeskuksessa tai avustamaan vammaisten tuetun asumisen parissa.

Hakulomakkeen Itävallan projekteihin löydät tästä

______________________________________________________

Espanja, aloitus mahdollisimman pian, kesto 10 kk

Espanjalainen yhteistyöjärjestömme de Amicitia hakee ESC-vapaaehtoista matkailu- ja kulttuurialan projektiin Madridin lähelle. Vapaaehtoisen tehtävänä on työskennellä maaseutumatkailun edistämisen parissa järjestäen esimerkiksi työpajoja ja toimien turistioppaana. 

Lisätiedot tästä esitteestä. Hae mukaan projektiin mahdollisimman pian!

______________________________________________________

Puola, aloitus syksyllä, kesto 11-12 kk

Puolalainen yhteistyöjärjestömme Stowarzyszenie Promocji Wolontariatu etsii vapaaehtoisia kahteen syksyllä alkavaan projektiinsa.

Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen tulee työskentelemään pääasiallisesti viestinnän parissa järjestön toimistolla Varsovassa. Halutessaan vapaaehtoisella on myös mahdollisuus tehdä työtä audiovisuaalisen viestinnän parissa luomalla esimerkiksi videoita tai podcasteja. Lisätietoja projektista ja hakuohjeet tässä

Toisessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee pääasiassa päiväkodissa avustaen opetuksessa ja vapaa-ajan aktiviteeteissa. Projektiin voi kuulua myös osittain nuorten kanssa työskentelyä. Lue lisää projektista tästä esitteestä.

Hae mukaan molempiin projekteihin mahdollisimman pian! 

______________________________________________________

Ranska, aloitus syksyllä tai talvella (joustava aloitusaika)

Ranskalainen Solidarités Jeunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jeunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jaunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

______________________________________________________

Kreikka, aloitus loppuvuodesta 2019, kesto 12kk

Yhteistyöjärjestömme Tandem etsii motivoitunutta vapaaehtoista työskentelemään vammaisten lasten keskuksessa Ateenassa. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi hoivatehtävissä avustamista ja vapaa-ajantoiminnan järjestämistä lapsille. 

Lisätietoa projektista ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä

______________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus keväällä ja kesällä, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä keväällä ja kesällä 2020.

Vapaaehtoiset työkentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

 

______________________________________________________________________

Ranska, aloitus lokakuussa 2019, kesto 9 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset järjestävät vapaa-ajan aktiviteetteja ala-asteilla. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. 

______________________________________________________________________

 

Itävalta, aloitus tammikuussa 2020, kesto 12 kk

Itävallassa on paikka avoinna yhdelle Suomesta tulevalle vapaaehtoiselle. Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee wieniläisen lähiön kulttuurikeskuksessa tavoitteenaan lisätä yhteistyötä ja solidaarisuutta naapurustossa.

Lisätiedot projektista täältä. Lähetä hakemuksesi mahd.pian, viimeistään marraskuussa 2019.

_____________________________________________________________________

Portugali, aloitus tammi-helmikuussa 2020, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran  kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä. Hae mukaan viimeistään marraskuussa. Kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti sillä hakemukset otetaan heti käsittelyyn niiden saavuttua. 

_____________________________________________________________________

 

_____________________________________________________________________

Espanja, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 10kk

Barcelonan yhteistyöjärjestömme COCAT etsii kahta ESC-vapaaehtoista toimistolleen työskentelemään vapaaehtoisprojektien koordinoinnin parissa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi hakemusten käsittelyä, sisällön tuottamista järjestön internet-sivuille sekä muun informatiivisen materiaalin tuottamista.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löydät täältä. Lähetä hakemuksesi viimeistään 27.10. 

_____________________________________________________________________

Slovakia, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 11kk

Yhteistyöjärjestömme INEX etsii kolmea vapaaehtoista Bratislavan toimistolleen työskentelemään vapaaehtoistoiminnan järjestämisen parissa. Vapaaehtoisten työtehtäviin tulee kuulumaan esimerkiksi tapahtumien järjestämistä, vapaaehtoisten kouluttamista, projektien mainostamista ja vapaaehtoisleirien leiriohjaajana toimimista. Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät täältä

Hae mukaan projektiin viimeistään 28.10. 

_____________________________________________________________________

Unkari, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 10kk

Tässä projektissa ESC-vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa Unkarin maaseudulla. Vapaaehtoiset järjestävät esimerkiksi englanninkielisiä työpajoja lapsille ja nuorille sekä tarjoavat paikallisille tietoa ympäristöystävällisestä elämisestä.

Lisätietoa projektista ja hakuohjeet löydät täältä

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus helmikuussa 2020, kesto 6kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa.  Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä

______________________________________________________________________

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot