Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

02.03.2020
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa ja lähteä voi nopeallakin aikataululla! 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Alla tietoja jo rahoitustuen saaneista vapaaehtoispaikoista, joihin voi lähteä lähiaikoina. Paikat täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä, joten kannattaa hakea mukaan pian!

Hakulomake löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, useita paikkoja, aloitus mahdollisimman pian, kesto 8-12 kk

Ranskalaisella yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses etsii ESC-vapaaehtoisia neljään eri projektiinsa. Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee kulttuuritapahtumia järjestävällä maatilalla auttaen tapahtumien järjestämisessä ja maatilan eri askareissa. Toisessa projektissa vapaaehtoiset työskentelevät syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja aikuisille tarkoitetussa keskuksessa esimerkiksi keskuksen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee vapaaehtoisjärjestössä esimerkiksi vapaaehtoisleirien parissa sekä järjestäen aktiviteetteja paikallisyhteisölle. Neljännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisyhteisössä esimerkiksi erilaisten työpajojen järjestämisen parissa.

Hae mukaan projekteihin mahdollisimman pian!

_____________________________________________________________________

Italia / Eurooppa, aloitus helmikuussa, kesto 9 kuukautta 

Allianssin nuorisovaihdon eurooppalainen kattojärjestö Alliance of European Voluntary Service Organisations etsii toimistolleen ESC-vapaaehtoista. Vapaaehtoisen tehtävänä on avustaa Alliancen sihteeristöä erilaisissa hallinnollisissa ja viestinnällisissä tehtävissä. Sihteeristö sijaitsee Alliancen italialaisen jäsenjärjestön Lunarian toimistolla. Vapaaehtoinen pääsee osallistumaan myös Lunarian järjestämään ruohonjuuritason toimintaan, muun muassa kansainvälisten vapaaehtoisleirien järjestämiseen kesällä 2020. 

Tämä vapaaehtoispaikka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kartuttaa kokemusta kansainvälisestä järjestötyöstä! Vapaaehtoiselta toivotaan oma-aloitteista ja aktiivista asennetta sekä halua oppia hallinnollisista ja viestinnällisistä tehtävistä. Hae mahdollisimman jos monipuoliset tehtävät viestinnän, vapaaehtoistyön ja järjestötoiminnan alalla eurooppalaisella tasolla kiinnostavat. Hakemukset käsitellään heti niiden saavuttua jo hakuaikana, koska aloitus olisi jo helmikuussa. 

Lue lisää tästä ESC-vapaaehtoispaikasta täältä.  HAKUAIKAA JATKETTU! Lähetä hakemuksesi viimeistään 6.2.

______________________________________________________

Itävalta, aloitus helmikuussa 2020, kesto 12 kk

Itävallassa on paikka avoinna yhdelle Suomesta tulevalle vapaaehtoiselle. Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee wieniläisen lähiön kulttuurikeskuksessa tavoitteenaan lisätä yhteistyötä ja solidaarisuutta naapurustossa.

Lisätiedot projektista täältä. Lähetä hakemuksesi mahd.pian. Projektin kesto helmikuusta joulukuuhun 2020.

______________________________________________________

Espanja, aloitus mahdollisimman pian, kesto 10 kk

Espanjalainen yhteistyöjärjestömme de Amicitia hakee ESC-vapaaehtoista matkailu- ja kulttuurialan projektiin Madridin lähelle. Vapaaehtoisen tehtävänä on työskennellä maaseutumatkailun edistämisen parissa järjestäen esimerkiksi työpajoja ja toimien turistioppaana. 

Lisätiedot tästä esitteestä. Hae mukaan projektiin mahdollisimman pian!

______________________________________________________

Puola, aloitus helmi-maaliskuussa, kesto 7-8 kk

Puolassa on avoinna vapaaehtoispaikkoja kolmessa eri ESC-projektissa. Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisessa kirjastossa järjestäen erilaisia työpajoja. Toisessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee pääasiallisesti päiväkodissa, mutta tekee välillä vierailuja myös paikallisissa kouluissa. Kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee -vapaaehtoisjärjestön toimistolla esimerkiksi viestintään liittyvissä tehtävissä.

Lue lisää projekteista ja hakuohjeet tästä. Hae mukaan mahdollisimman pian! 

______________________________________________________

Kroatia, aloitus maaliskuussa, kesto 4 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Kroatin maaseudulla sijaitsevassa ekokylässä ja osallistuvat tiiviisti myös paikallisyhteisön toimintaan. 

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä

______________________________________________________

Ranska, joustava aloitusaika

Ranskalainen Solidarités Jeunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jeunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jaunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

______________________________________________________

Kreikka, joustava aloitusaika, kesto 12kk

Yhteistyöjärjestömme Tandem etsii motivoitunutta vapaaehtoista työskentelemään vammaisten lasten keskuksessa Ateenassa. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi hoivatehtävissä avustamista ja vapaa-ajantoiminnan järjestämistä lapsille. 

Lisätietoa projektista ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä

______________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus keväällä ja kesällä, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä keväällä ja kesällä 2020.

Vapaaehtoiset työkentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

______________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus helmikuussa 2020, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran  kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä. Hae mukaan viimeistään tammikuun 20.päivä. 

_____________________________________________________________________

Tsekki, aloitus helmikuussa, kesto 12kk

Tsekin yhteistyöjärjestömme INEX-SDA etsii ESC-vapaaehtoisia kahteen projektiinsa. Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee INEX-SDA:n toimistolla, hoitaen esimerkiksi vapaaehtoisprojektien koordinointia ja vapaaehtoisten kouluttamista. Toisessa, "Football for Development" -projektissa vapaaehtoinen on mukana koordinoimassa ja järjestämässä projektia, jonka tarkoituksena on tuoda erilaisia ihmisiä yhteen jalkapallon merkeissä. 

Hae mukaan projekteihin mahdollisimman pian.

____________________________________________________________________

Espanja, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 10kk

Barcelonan yhteistyöjärjestömme COCAT etsii kahta ESC-vapaaehtoista toimistolleen työskentelemään vapaaehtoisprojektien koordinoinnin parissa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi hakemusten käsittelyä, sisällön tuottamista järjestön internet-sivuille sekä muun informatiivisen materiaalin tuottamista.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löydät täältä.  

_____________________________________________________________________

Slovakia, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 11kk

Yhteistyöjärjestömme INEX etsii kolmea vapaaehtoista Bratislavan toimistolleen työskentelemään vapaaehtoistoiminnan järjestämisen parissa. Vapaaehtoisten työtehtäviin tulee kuulumaan esimerkiksi tapahtumien järjestämistä, vapaaehtoisten kouluttamista, projektien mainostamista ja vapaaehtoisleirien leiriohjaajana toimimista. Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät täältä

 

_____________________________________________________________________

Unkari, aloitus helmikuun alussa 2020, kesto 10kk

Tässä projektissa ESC-vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa Unkarin maaseudulla. Vapaaehtoiset järjestävät esimerkiksi englanninkielisiä työpajoja lapsille ja nuorille sekä tarjoavat paikallisille tietoa ympäristöystävällisestä elämisestä.

Lisätietoa projektista ja hakuohjeet löydät täältä

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus helmikuussa 2020, kesto 6kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa. Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Allianssilla on varattuna yksi paikka tähän mielenkiintoiseen projektiin, hae mukaan 20.tammikuuta mennessä.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä

______________________________________________________________________

Alankomaat, aloitus maalis-huhtikuussa, kesto 12 kk

Tähän projektiin etsitään kahta ESC-vapaaehtoista työskentelemään paikallisella luomutilalla, työtehtävinään esimerkiksi lehmistä huolehtiminen, maitotuotteiden valmistaminen ja myynti maatilan omassa pienessä kaupassa sekä näiden luomutuotteiden markkinointi. Lisäksi vapaaehtoisten vastuulla on maatilan yhteydessä olevan kävelyreitin ylläpitäminen.

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä lomakkeesta. Hae mukaan mahdollisimman pian!

______________________________________________________________________

Italia, aloitus huhtikuussa, kesto 8 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät lasten, nuorten ja vanhusten parissa. Vapaaehtoiset pyrkivät edistämään sosiaalista inkluusiota, kansalaisaktiivisuutta ja luonnonsuojelua paikallisyhteisössä esimerkiksi järjestämällä työpajoja.

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä lomakkeesta. Hae mukaan projektiin mahdollisimman pian!

______________________________________________________________________

Italia, aloitus huhtikuun puolivälissä, kesto 3 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisokeskuksessa ja tekevät vierailuja paikallisiin kouluihin. Vapaaehtoiset järjestävät nuorille erilaisia työpajoja, joiden tarkoituksena on esimerkiksi edistää kulttuurienvälistä oppimista, solidaarisuutta ja yhteiskunnallista osallistumista. 

Lisätiedot projektista löydät tästä esitteestä ja hakulomakkeen täältä. Lähetä hakulomakkeesi osoitteeseen hakemukset@alli.fi. Hae mukaan projektiin mahdollisimman pian!

______________________________________________________________________

Belgia, useita projekteja, aloitus elokuussa 2020, kesto 11-12 kk

Belgian yhteistyöjärjestömme JAVVA etsii ESC-vapaaehtoisia viiteen eri projektiinsa. Avoimia projektipaikkoja on 1) JAVVA:n omalla toimistolla vapaaehtoisprojektien koordinoinnin parissa, 2) paikallisessa Steiner-päiväkodissa, 3) turvapaikanhakijanaisten- ja lasten parissa, 4) yhteisöllisyyttä edistävässä, voittoa tavoittelemattomassa kahvilassa sekä 5) vastaanottokeskuksessa etenkin lapsille ja nuorille suunnattujen aktiviteettien järjestämisen parissa.

Lisätiedot projekteista löydät tästä esitteestä. Hae mukaan viimeistään 15.3.

______________________________________________________________________

Slovenia, aloitus elokuussa 2020, kesto 12 kk

Projektiin etsitään kahdeksaa ESC-vapaaehtoista Euroopan eri maista. Vapaaehtoiset tulevat työskentelemään yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja koulujen kanssa nuorisotyön, opetuksen ja sosiaalisen tuen teemojen parissa.

Lisätietoja projektista täältä. Hae mukaan mahdollisimman pian.

_____________________________________________________________________

Italia, aloitus lokakuussa 2020, kesto 10 kk

Tässä "YEP+: Young Europeans for Padova" -projektissa vapaaehtoinen työskentelee kielenopetuksen ja kulttuurin teemojen parissa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi kielenopetuksessa avustamista paikallisissa kouluissa ja koululaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestämistä. 

Lisätietoja projektista löydät täältä. Hae mukaan viimeistään 19.1.2020. 

_____________________________________________________________________

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot