Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

07/09/2020 - 23:00
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa. Kesäisin saattaa olla tarjolla myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. Jos löydät sinua kiinnostavan vapaaehtoispaikan niin kannattaa hakea jo kevään aikana. Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Tutustu allaoleviin paikkoihin ja hae paikkakuvauksen ohjeiden mukaan. Jos isäntäjärjestöllä ei ole omaa hakulomaketta voit hakea mukaan Allianssin nuorisovaihdon hakulomakkeella, joka löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus mahdollisimman pian

Yhteistyöjärjestömme Compagnons Bâtisseurs etsii vapaaehtoisia projekteihinsa, joissa rakennetaan asuntoja yhteiskunnallisesti heikommassa asemissa oleville. 

Lue lisää projektista oheisesta esitteestä.

Voit hakea mukaan täyttämällä tämän lomakkeen.

_____________________________________________________________________

Ranska, useita paikkoja, aloitusaika joustava, kesto 10-12 kk

Ranskalainen Solidarités Jeunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jeunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jeunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

Ranskalainen yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses etsii ESC-vapaaehtoisia neljään eri projektiinsa.

1) Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Ranskan maaseudulla edistäen paikallisten yhteisöllisyyttä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Kesäaikaan vapaaehtoinen toimii myös kansainvälisten vapaaehtoisleirien leiriohjaajana lähialueella. 

2) Toisessa projektissa vapaaehtoiset työskentelevät syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja aikuisille tarkoitetussa keskuksessa esimerkiksi keskuksen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä.

3) Myös kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee Ranskan maaseudulla paikallisyhteisössä järjestäen paikallisille sosiaalisia ja kulttuurisia aktiviteetteja. 

4) Neljännessä projektissa vapaaehtoinen on osana kansainvälistä ESC-vapaaehtoisten joukkoa pienessa kylässä Ranskan maaseudulla. Vapaaehtoiset järjestävät paikallisille asukkaille yhteisöllisiä aktiviteetteja ja ovat mukana järjestämässä kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä lähiseudulla. 

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus joustava, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä syksyllä 2020 ja keväällä 2021.

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

______________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus alkuvuodesta 2021, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä.  

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus alkuvuodesta 2021, kesto 6, 9 tai 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa. Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Allianssilla on varattuna yksi paikka tähän mielenkiintoiseen projektiin.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä 

_____________________________________________________________________

Espanja, aloitus lokakuussa 2020, kesto 10 kuukautta

Tähän projektiin etsitään suomalaista vapaaehtoista työskentelemään madridilaisessa nuorisokeskuksessa. Vapaaehtoinen voi työskennellä joko Majadahondan toimistolla kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvissä tehtävissä tai lapsille ja nuorille järjestettävässä teknologiahankkeessa. 

Lisätiedot projektista sekä hakuohjeet löydät tästä esitteestä tai Euroopan nuorisoportaalista. Hakuaikaa on pidennetty syyskuulle.

____________________________________________________

Ranska, aloitus marraskuussa, kesto 9 kuukautta

Ranskalainen partnerijärjestömme Concordia etsii ESC-vapaaehtoisia kahteen eri projektiinsa.

1) Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisen koulun meritaitoja opettavassa keskuksessa avustaen opettajia ja auttaen oppilaita kouluun ja harrastuksiin liittyvissä projekteissa.

2) Toisessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisessa sisäoppilaitoksessa avustaen opetuksessa ja tukien lasten oppimista.

Voit hakea mukaan projekteihin lähettämällä CV:n ja saatekirjeen sähköpostise (idf@concordia.fr). Hae mukaan mahdollisimman pian!

____________________________________________________

Ranska, aloitus marraskuussa

Ranskalainen yhteistyöjärjestömme etsii vapaaehtoisia kahteen marraskuussa alkavaan projektiinsa. Projekteihin haetaan Euroopan nuorisoportaalin kautta. 

1) Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Ranskan maaseudulla paikallisten nuorten parissa. Projekti kestää 4 kuukautta ja viimeinen hakupäivä on 23.10. 

2) Toisessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee kansainvälisten teemojen ja nuorten parissa sekä on mukana järjestämässä kansainvälisiä projekteja ja vapaaehtoisleirejä. Projekti kestää 12 kuukautta ja viimeinen hakupäivä on 15.10. 

____________________________________________________

Italia, aloitus joulukuun alussa, kesto 12 kuukautta

Tässä projektissa on avoin paikka yhdelle suomalaiselle vapaaehtoiselle. Vapaaehtoinen työskentelee Faenzan kaupungissa nuorisokeskuksessa yhdessä espanjalaisen ESC-vapaaehtoisen kanssa. 

Hae mukaan viimeistään 30.9.

Lisätiedot projektista tästä esitteestä. Voit hakea mukaan täyttämällä tämän hakulomakkeen. 

____________________________________________________

Ranska, aloitus tammikuussa 2021, kesto 12 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisen kunnan pyöräilykulttuurin kehittämiseksi sekä pyrkii edistämään kestävän kehityksen ja ekologisuuden arvoja järjestäen esimerkiksi ympäristöaiheisia työpajoja lapsille.

Hae mukaan viimeistään 30.10. 

Hae mukaan projektiin Euroopan nuorisoportaalissa. Lisätietoja projektista myös tässä esitteessä. 

____________________________________________________

Itävalta, aloitus tammikuussa 2021, kesto 12 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Wienissä Sportunion-nimisessä urheilujärjestössä hallinnollisten tehtävien ja tapahtumien järjestämisen parissa.

Hae mukaan viimeistään 15.10. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. 

__________________________________________________

Espanja, aloitus helmikuussa 2021, kesto 10 kuukautta

Espanjalainen yhteistyöjärjestömme COCAT etsii ESC-vapaaehtoisia toimistolleen Barcelonaan työskentelemään kansainvälisen liikkuvuuden parissa. Työhön kuuluu esimerkiksi viestinnän tehtäviä. 

Hae mukaan viimeistään 16.11. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä. 

_________________________________________________

Slovakia, aloitus helmikuussa 2021, kesto 11 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen on osana kolmen ESC-vapaaehtoisen tiimiä, joka työskentelee esimerkiksi tapahtumien, työpajojen ja vapaaehtoisleirien järjestämisen parissa. 

Hae mukaan viimeistään 5.11. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä linkistä.

__________________________________________________

Unkari, aloitus helmikuussa 2021, kesto 12 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen on osana 10 hengen kansainvälisten vapaaehtoisten tiimiä, joka järjestää luovia työpajoja (esimerkiksi liittyen askarteluun, peleihin tai videoiden tekemiseen) yhteiskunnallisesti heikommassa asemassa oleville nuorille. 

Hae mukaan marraskuun loppuun mennessä. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme !

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot