Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

07/02/2021 - 23:00
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa. Kesäisin saattaa olla tarjolla myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. Jos löydät sinua kiinnostavan vapaaehtoispaikan niin kannattaa hakea jo kevään aikana. Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Lyhytkestoiset (alle 2 kuukautta) yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, jotka ovat kohdanneet elämässään haasteita, joiden takia erityinen tuki projektissa on perusteltua. Erityiseen tukeen oikeuttaviksi haasteiksi voidaan perustella esimerkiksi terveysongelmat, vammaisuus, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet. 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Tutustu allaoleviin paikkoihin ja hae paikkakuvauksen ohjeiden mukaan. Jos isäntäjärjestöllä ei ole omaa hakulomaketta voit hakea mukaan Allianssin nuorisovaihdon hakulomakkeella, joka löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus mahdollisimman pian

Yhteistyöjärjestömme Compagnons Bâtisseurs etsii vapaaehtoisia projekteihinsa, joissa rakennetaan asuntoja yhteiskunnallisesti heikommassa asemissa oleville. 

Lue lisää projektista oheisesta esitteestä.

Voit hakea mukaan täyttämällä tämän lomakkeen.

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus joustava, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä keväällä ja kesällä 2021. Alle 2 kuukauden projektit on varattu nuorille, jotka ovat elämäntilanteeltaan erityisen tuen tarpeessa. 

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

______________________________________________________________________

Wales, aloitus maaliskuussa 2021, kesto 7 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät ekologisen viljelyn parissa. 

Hae mukaan mahdollisimman pian!

Lue lisää ja hae mukaan projektiin täältä.

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus huhtikuussa 2021, kesto 6 kk

Partnerijärjestömme Concordia etsii neljää ESC-vapaaehtoista työskentelemään vapaaehtoisleirien järjestämisen pariin. Työtehtäviin kuuluu leirien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä Concordian tiimin kanssa.

Hae mukaan viimeistään 28.2.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löydät tästä esitteestä

____________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus toukokuussa 2021, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä.  

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus alkuvuodesta 2021, kesto 6, 9 tai 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa. Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Allianssilla on varattuna yksi paikka tähän mielenkiintoiseen projektiin.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä 

________________________________________________

Saksa, aloitus huhtikuun alussa, kesto 12 kuukautta

Saksalainen partnerijärjestömme IBG etsii ESC-vapaaehtoista työskentelemään Stuttgartin toimistolleen. Vapaaehtoisen työtehtäviin kuuluu kansainvälisten liikuvuuden hallinnollisissa tehtävissä avustamista, sisällön tuottamista sosiaaliseen mediaan sekä kansainvälisten vapaaehtoisleirien järjestämistä. 

Hae mukaan viimeistään 30.1.

Lisätietoa ja hakuohjeet löydät oheisesta esitteestä. 

________________________________________________

Itävalta, aloitus toukokuussa, kesto 12 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee nuorisokeskuksessa, jonka tarkoituksena on tarjota laajasti erilaista tukea etenkin tyttöoletetuille. Projekti sopii hyvin nuorisotyöstä ja intersektionaalisesta feminismistä kiinnostuneille. 

Hae mukaan mahdollisimman pian! 

Lisätietoa oheisesta esitteestä. 

_______________________________________________

Saksa, aloitus elokuun lopussa 2021, kesto 12 kuukautta

Saksalainen partnerijärjestömme ijgd etsii useita ESC-vapaaehtoisia syksyllä alkaviin projekteihinsa. Suurin osa vapaaehtoispaikoista on päiväkodeissa, mutta paikkoja löytyy myös vammaisten aikuisten tuetun asumisen parissa ja kirkon sosiaalisten aktiviteettien järjestämisen parissa. 

Hae mukaan viimeistään 7.3.! 

Lisätiedot projekteista löydät tästä esitteestä. Kun klikkaat haluamaasi projektia, voit lukea siitä lisätietoa ja hakea mukaan Euroopan nuorisoportaalissa.

_______________________________________________

Saksa, aloitus syyskuussa 2021, kesto 12 kuukautta

Yhteensä 11 eri ESC-projektiin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Projektit sijoittuvat esimerkiksi päiväkoteihin, nuorisokeskuksiin tai harrastustoiminnan pariin. 

Hae mukaan viimeistään 11.4.!

Lue lisää projekteista ja hakuohjeista täällä. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme !

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot