Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

15/04/2021 - 23:00
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa. Kesäisin saattaa olla tarjolla myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. Jos löydät sinua kiinnostavan vapaaehtoispaikan niin kannattaa hakea jo kevään aikana. Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Lyhytkestoiset (alle 2 kuukautta) yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, jotka ovat kohdanneet elämässään haasteita, joiden takia erityinen tuki projektissa on perusteltua. Erityiseen tukeen oikeuttaviksi haasteiksi voidaan perustella esimerkiksi terveysongelmat, vammaisuus, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet. 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Tutustu allaoleviin paikkoihin ja hae paikkakuvauksen ohjeiden mukaan. Jos isäntäjärjestöllä ei ole omaa hakulomaketta voit hakea mukaan Allianssin nuorisovaihdon hakulomakkeella, joka löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus mahdollisimman pian

Yhteistyöjärjestömme Compagnons Bâtisseurs etsii vapaaehtoisia projekteihinsa, joissa rakennetaan asuntoja yhteiskunnallisesti heikommassa asemissa oleville. 

Lue lisää projektista oheisesta esitteestä.

Voit hakea mukaan täyttämällä tämän lomakkeen.

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus joustava, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä keväällä ja kesällä 2021. Alle 2 kuukauden projektit on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka ovat muita heikomassa asemassa esimerkiksi taloudellisten, maantieteellisten, sosiaalisten tai terveydellisten syiden takia.  

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

____________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus touko- tai kesäkuussa 2021, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä.  

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus toukokuussa, kesto 2-3 kk

Ulster Wildlife etsii nopealla aikataululla vapaaehtoista ympäristöhoidollisiin tehtäviin.

Vapaaehtoisen majoitus on Belfastissa yhdessä muiden eurooppalaisten vapaaehtoisten kanssa, mutta työtehtäviä on eri puolilla Pohjois-Irlantia.

Main responsibilities:
Practical habitat management work including scrub removal, grass cutting, litter collection and biological monitoring.
 Use of handtools, powertools and machinery e.g. strimmers, motorized scythes, etc.
 Assisting the Nature Reserves team are across our sites in Northern Ireland over a range of different types of habitat, including an Urban Reserve in Belfast. Most of the activities will be on the Reserves or preparing for this work.
Skills required:
IT skills – competence in MS Office suite, particularly Word and Excel
 Interest in the biodiversity process in Northern Ireland
 Ability to work with a wide range of people – e.g. UW volunteers, representatives from government bodies and other NGOs
Ability to carry out physical, practical conservation activities
 Willing to work outdoors in all seasons.
 Pesticides/herbicides are used in practical management of nature reserves in the UK and within Ulster Wildlife Reserves - volunteers applying must be comfortable with this approach.

ACCOMMODATION, FOOD AND TRANSPORT ARRANGEMENTS

Volunteers will live in shared accommodation in South or East Belfast, along with Erasmus+ volunteers from other projects. Volunteers will have their own bedroom and will share kitchen, living room bathroom. Volunteers will receive food money and volunteer allowance weekly and will be provided with bus cards for local travel.
TRAINING DURING THE PROJECT
The volunteer will receive induction and orientation on arrival and will receive appropriate role- related training. They may also have access to a range of additional training related to environment and conservation.

Haku Allianssin nuorisovaihdon ESC-hakulomakkeella mahd.pian, viimeistään toukokuun alussa, paikka täytetään sopivan hakijan löydyttyä.

____________________________________________________

Latvia, ESC-vapaaehtoistiimi, 30.6.-25.8., kesto 2 kuukautta

Latviassa järjestettävään kulttuuriaiheiseen ESC-vapaaehtoistiimiin etsitään nyt vapaaehtoisia. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät oheisesta esitteestä.

____________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus joustavasti kesällä, kesto 10-12 kuukautta

Ympäristöaiheiseen projektiin etsitään vapaaehtoisia.

Lue lisää projektista tästä esitteestä. Hae mukaan lähettämällä motivaatiokirje ja CV osoitteeseen d.keys@tcv.org.uk viimeistään 14.5.!

__________________________________________________

Ranska, useita paikkoja, aloitus huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa

Yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses etsii vapaaehtoisia keväällä ja syksyllä alkaviin projekteihinsa. Paikkoja on esimerkiksi maaseudulla nuorisokeskuksessa sekä kulttuuriaiheisten tapahtumien ja vapaaehtoisleirien järjestämisen parissa. Jaksot kestävät yleensä 12 kuukautta, mutta tarjolla on myös lyhyempiä paikkoja. 

Lisätiedot projekteista ja hakuohjeet löydät järjestön verkkosivuilta. Hae mukaan mahdollisimman pian!

____________________________________________________

Ranska, aloitus kesäkuussa, kesto 6-7 kuukautta

Ranskan partnerimme Concordia etsii vapaaehtoisia Amiensin toimistolleen työskentelemään kansainvälisen liikkuvuuden ja projektien parissa. 

Lue lisää ja tutustu hakuohjeisiin oheisesta esitteestä.

_______________________________________________

Belgia, aloitus heinäkuun alussa, kesto 12 kuukautta

Yhteistyöjärjestömme CBB etsii ESC-vapaaehtoista toimistolleen työskentelemään kansainvälisen liikkuvuuden ja inkluusion parissa. 

Hae mukaan viimeistään 11.4.

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät järjestön nettisivuilta. 

_______________________________________________

Romania, aloitus heinäkuun alussa, kesto 10 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoiset järjestävät kulttuuriin ja urheiluun liittyvää toimintaa paikallisessa vapaaehtoiskeskuksessa sekä työskentelevät innostaakseen paikallisia nuoria vapaaehtoistyön pariin. 

Lisätietoa ja hakuohjeet löydät oheisesta esitteestä. 

_______________________________________________

Saksa, aloitus elokuun lopussa, kesto 12 kuukautta

Saksalainen partnerijärjestömme ijgd etsii useita ESC-vapaaehtoisia syksyllä alkaviin projekteihinsa. Suurin osa vapaaehtoispaikoista on päiväkodeissa, mutta paikkoja löytyy myös vammaisten aikuisten tuetun asumisen parissa ja kirkon sosiaalisten aktiviteettien järjestämisen parissa. 

Hae mukaan viimeistään 25.3.! 

Lisätiedot projekteista löydät tästä esitteestä. Kun klikkaat haluamaasi projektia, voit lukea siitä lisätietoa ja hakea mukaan Euroopan nuorisoportaalissa.

_______________________________________________

Viro, aloitus syyskuussa, useita paikkoja

Viron partnerinne EstYES etsii nyt vapaaehtoisia useisiin syksyllä alkaviin vapaaehtoisprojekteihinsa. Paikkoja on esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa, sirkustaitoja opettavassa järjestössä sekä äitien ja lasten turvakodissa. 

Hae mukaan mahdollisimman pian! 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät EstYES:in nettisivuilta. 

______________________________________________

Saksa, aloitus syyskuussa, kesto 12 kuukautta

Viiteen Leipzigissä järjestettävään ESC-projektiin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Paikkoja on esimerkiksi päiväkodeissa ja kulttuuriaiheisten työpajojen järjestämisen parissa.

Hae mukaan viimeistään 18.4.!

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. 

_______________________________________________

Saksa, aloitus syyskuussa, kesto 12 kuukautta

Yhteensä 11 eri ESC-projektiin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Projektit sijoittuvat esimerkiksi päiväkoteihin, nuorisokeskuksiin tai harrastustoiminnan pariin. 

Hae mukaan viimeistään 11.4.!

Lue lisää projekteista ja hakuohjeista täällä. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme !

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot