Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

09/06/2020 - 10:23
Nuorisovaihto
kartta, merkitty nauloilla ja narulla

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa ja nyt haettavissa olevissa paikoissa aloitusaika on heinä-syyskuun välillä Euroopan koronatilanteesta riippuen. Kesällä saattaa olla tarjolla myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. Jos löydät sinua kiinnostavan vapaaehtoispaikan niin kannattaa hakea jo kevään aikana. Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Tutustu allaoleviin paikkoihin ja hae paikkakuvauksen ohjeiden mukaan. Jos isäntäjärjestöllä ei ole omaa hakulomaketta voit hakea mukaan Allianssin nuorisovaihdon hakulomakkeella, joka löytyy projektikuvausten alta. 

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

_____________________________________________________________________

Ranska, useita paikkoja, aloitusaika joustava, kesto 8-12 kk

Ranskalainen Solidarités Jeunesses -yhteistyöjärjestömme tarjoaa vuosittain vapaaehtoismahdollisuuksia useille pitkäaikaisille vapaaehtoisille. Solidarites Jeunessés (SJ) edistää kulttuurien välistä oppimista ja rauhaa ruohonjuuritason vapaaehtoistyön avulla. SJ:llä on päätoimisto Pariisissa, minkä lisäksi heillä on 8 paikallistason "delegaatiota" / koulutuskeskusta eri puolilla Ranskaa. Vapaaehtoiset työskentelevät näissä paikallisyksiköissä auttaen muun muassa kansainvälisten projektien järjestämisessä ja kunnostus ja ylläpitotehtävissä. 

Lisätietoa Solidarites Jaunessésin vapaaehtoistyön vaihtoehdoista löydät tästä esitteestä. 

Ranskalaisella yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses etsii ESC-vapaaehtoisia neljään eri projektiinsa. Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee kulttuuritapahtumia järjestävällä maatilalla auttaen tapahtumien järjestämisessä ja maatilan eri askareissa. Toisessa projektissa vapaaehtoiset työskentelevät syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja aikuisille tarkoitetussa keskuksessa esimerkiksi keskuksen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee vapaaehtoisjärjestössä esimerkiksi vapaaehtoisleirien parissa sekä järjestäen aktiviteetteja paikallisyhteisölle. Neljännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee paikallisyhteisössä esimerkiksi erilaisten työpajojen järjestämisen parissa.

___________________________________________________

Slovenia, aloitus mahdollisimman pian, kesto 100 päivää

Tähän projektiin etsitään kahta vapaaehtoista työskentelemään slovenialaisella ekotilalla. Vapaaehtoiset auttavat maatilan ylläpitoon liittyvissä töissä sekä osallistuvat erilaisiin maatilalla toteutettaviin taidetyöpajoihin, joissa pyritään hyödyntämään ekologisia materiaaleja. Projekti sopii erinomaisesti ympäristöystävällisestä elämäntavasta sekä taiteesta kiinnostuneille. 

Lue lisää projektista tästä esitteestä. Voit hakea mukaan lähettämällä hakulomakkeen osoitteeseen janja.repina@gmail.com. Hakulomakkeen voit ladata tästä linkistä. 

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus kesällä, kesto 1-2 kk

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä kesällä 2020.

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista tästä esitteestä! 

______________________________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus joustava kesällä tai syksyllä 2020, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on kaksi avointa paikkaa Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät täältä.  

_____________________________________________________________________

Pohjois-Irlanti, aloitus heinä-syyskuun välisenä aikana 2020, kesto 6, 9 tai 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Pohjois-Irlannissa Belfastin lähellä sijaitsevassa Glenraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa. Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Allianssilla on varattuna yksi paikka tähän mielenkiintoiseen projektiin, hae mukaan 20.tammikuuta mennessä.

Lisätiedot projektista löydät täältä ja hakulomakkeen täältä 

_______________________________________________________________________

Ranska, aloitus elokuussa 2020, kesto 11 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Ranskan maaseudulla nuorten parissa järjestäen aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on tukea Eurooppalaisia arvoja ja rohkaista nuoria kansalaisaktiivisuudessa. 

Lisätiedot ja hakuohjeet tähän projektiin löydät täältä

_____________________________________________________________________

Itävalta, useita paikkoja, aloitus syyskuussa 2020, kesto 10 tai 12 kuukautta

Itävaltalainen yhteistyöjärjestömme Melange etsii vapaaehtoisia viiteen syyskuussa alkavaan projektiinsa. 

1) Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee järjestössä, joka valmentaa työnhakuun ja työelämään nuoria, joilla on oppimisvaikeuksia.

2) Toiseen projektiin etsitään vapaaehtoista työskentelemään päiväkotiin Wieniin.

3) Kolmanteen projektiin etsitään vapaaehtoista työskentelemään lasten parissa koulupäivän jälkeisessä iltapäiväkerhotoiminnassa. Vapaaehtoinen järjestää esimerkiksi taiteeseen tai kielen oppimiseen liittyviä aktiviteetteja. 

4) Neljännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee kielikylpypäiväkodissa. 

5) Viidenteen projektiin etsitään vapaaehtoista työskentelemään vammaisten aikuisten asuinyhteisössä. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu esimerkiksi vapaa-ajan aktiviteettien järjestämistä. 

Lisätiedot ja hakuohjeet Itävallan projekteihin löydät tästä linkistä. Hae mukaan viimeistään 23.7.

_____________________________________________________________________

Italia, useita paikkoja, aloitus syyskuussa 2020, kesto 10 kuukautta

Italian yhteistyöjärjestömme Associazione InCo etsii ESC-vapaaehtoisia useisiin eri projekteihinsa. Projektit liittyvät kaikki opetus- ja nuorisoalaan. Vapaaehtoispaikkoja on esimerkiksi avustustehtävissä paikallisissa kouluissa eri ikäisten lasten tai nuorten parissa sekä Associazione InCo:n toimistossa nuorten liikkuvuusprojektien ja EU-hankkeiden parissa. 

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä. Kiinnostavaan projektiin kannattaa hakea mukaan mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään sopivien vapaaehtoisten löytyessä. 

_____________________________________________________________________

Belgia, aloitus syyskuun alussa 2020, kesto 11 kk

Projektiin etsitään kahta ESC-vapaaehtoista työskentelemään ranskankielisessä päiväkodissa ja koulussa. Näissä paikoissa käytetään pedagogiikkaa, jossa pyritään huomioimaan lasten persoonallisuuksia ja hyödyntämään luonnon tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu esimerkiksi opettajien avustamista, lapsista huolehtimista sekä erilaisten työpajojen järjestämistä.

Hae mukaan viimeistään 14.6.

1) Euroopan nuorisoportaalista tämän linkin kautta.

2) Sekä tästä linkistä rekisteröitymällä projektiin CBB:n sivuilla "Register" -kohdasta. 

_____________________________________________________________________ 

Pohjois-Irlanti, aloitus syyskuun alussa, kesto 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa Ulster Wildlife -nimisessä luonnonsuojelujärjestössä. Projektiin etsitään kuutta eurooppalaista vapaaehtoista, jotka tulevat työskentelemään erilaisissa luonnonsuojeluun liittyvissä tehtävissä omista kiinnostuksen kohteistaan riippuen. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. Hae mukaan mahdollisimman pian. 

____________________________________________________________________

Kreikka, aloitus syyskuussa, kesto 12 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät vammaisten lasten parissa Ateenassa. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu lasten kanssa puuhastelua esimerkiksi musiikin, pelien ja leikkien muodossa sekä hoitotehtävissä avustamista. 

Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löytyvät täältä

_____________________________________________________________________

Kreikka, aloitus joustava, kesto 5-6 kk

Kreikan partnerijärjestömme ELIX etsii ESC-vapaaehtoista toimistolleen Ateenaan. Vapaaehtoisen työtehtäviin kuuluu esimerkiksi englannin kielen ja ATK-taitojen opettamista pakolaisnuorille, sisällöntuottamista sosiaaliseen mediaan sekä aktiviteettien järjestämistä paikallisessa nuorisokeskuksessa. Projekti kestää 5-6 kuukautta ja sen voi aloittaa syyskuun ja helmikuun välisenä aikana.

Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät tästä esitteestä. 

_____________________________________________________________________

Ranska, aloitus syyskuun lopussa, kesto 10 kk

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisten lasten ja nuorten parissa järjestäen erilaisia tapahtumia ja retkiä. 

Lisätiedot ja hakuohjeet projektiin löydät täältä

_____________________________________________________________________

Viro, useita projekteja, aloitus syyskuussa/lokakuussa 2020

Viron yhteistyöjärjestömme EstYES etsii ESC-vapaaehtoisia useisiin syksyllä alkaviin projekteihinsa. Projekteissa voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa, kehitysvammaisten parissa tai sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä. 

Tutustu projekteihin täällä ja hae mukaan mahdollisimman pian. Hae mukaan lähettämällä täytetyn hakulomakkeen osoitteeseen estyes@estyes.ee (kopioksi hakemukset@alli.fi). Voit ladata hakulomakkeen tästä. 

_____________________________________________________________________

Espanja, aloitus lokakuussa 2020, kesto 10 kuukautta

Tähän projektiin etsitään suomalaista vapaaehtoista työskentelemään madridilaisessa nuorisokeskuksessa. Vapaaehtoinen voi työskennellä joko Majadahondan toimistolla kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvissä tehtävissä tai lapsille ja nuorille järjestettävässä teknologiahankkeessa. 

Lisätiedot projektista sekä hakuohjeet löydät tästä esitteestä tai Euroopan nuorisoportaalista. Hae mukaan viimeistään 28.8. 

____________________________________________________________________

Ranska, aloitus lokakuussa, kesto 6 kuukautta

Tässä ranskalaisen yhteistyöjärjestömme Concordian projektissa vapaaehtoisen tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa englannin kielisiä työpajoja ranskalaisille lukiolaisille. Projektiin etsitään yli 20-vuotiasta vapaaehtoista, joka osaa vähintään hiukan ranskaa jo valmiiksi.

Lisää projektista ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. 

Hae mukaan viimeistään 14.7.

_____________________________________________________________________

Italia, aloitus lokakuussa, kesto 10 kuukautta

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Paduan kunnassa lasten ja nuorten parissa. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi paikallisissa kouluissa kielen oppimiseen ja kulttuuriin liittyvien aktiviteettien järjestäminen, non-formaaleja opetusmetodeja hyödyntäen. 

Lisätiedot projektista löydät täältä. Hae mukaan viimeistään 30.6.

_____________________________________________________________________

Belgia, useita projekteja, aloitus loka-marraskuussa, kesto 12 kuukautta

Belgian yhteistyöjärjestömme CBB etsii ESC-vapaaehtoisia kolmeen syksyllä alkavaan projektiinsa. 

1) Ensimmäisessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Belgian maaseudulla tukikeskuksessa, joka on tarkoitettu yhteiskunnallisesti heikommassa asemassa oleville nuorille. Hae mukaan projektiin viimeistään 26.7. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä. 

2) Toiseen projektiin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään kulttuurijärjestössä erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Hae mukaan viimeistään 26.7. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä. 

3) Kolmannessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee järjestössä, joka pyrkii ehkäisemään nuorten koulupudokkuutta. Hae mukaan viimeistään 2.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä. 

_____________________________________________________________________

Portugali, useita projekteja, aloitus loka-marraskuussa, kesto 11-12 kuukautta

Portugalin yhteistyöjärjestömme Associação Spin etsii ESC-vapaaehtoisia useisiin eri projekteihinsa. 

1) Ensimmäiseen projektiin etsitään kahta vapaaehtoista työskentelemään Associação Spinin toimistolla, jossa vapaaehtoiset osallistuvat järjestön kansainvälisten projektien toteuttamiseen. Vapaaehtoisten työhön kuuluu myös viestinnällisiä tehtäviä. Projekti alkaa marraskuun alussa ja kestää 11 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 17.7. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä. 

2) Toiseen projektiin etsitään kahta vapaaehtoista työskentelemään kulttuurialan järjestössä. Vapaaehtoiset osallistuvat monipuolisesti erilaisten kulttuuriproduktioiden (esim. teatteri- ja tanssiesitykset, konsertit, taidenäyttelyt) toteutukseen ja ovat mukana erilaisten kulttuurityöpajojen järjestämisessä. Projekti alkaa lokakuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 9.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä. 

3) Kolmanteen projektiin etsitään kahta vapaaehtoista työskentelemään paikalliseen lintuja tutkivaan luonnosuojelujärjestöön. Toinen vapaaehtoinen tulee työskentelemään lintujen suojeluun liittyvissä käytännön tehtävissä, kun taas toinen työskentelee ympäristökasvatuksen parissa paikallisissa kouluissa. Projekti alkaa marraskuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 31.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin tästä.

4) Neljännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee Lissabonissa järjestössä, joka pyrkii edistämään paikallisen naapuruston hyvinvointia. Vapaaehtoisen työtehtävät ovat monipuolisia, niihin voi kuulua esimerkiksi tapahtumien ja työpajojen järjestämistä, sisällön tuottamista sosiaaliseen mediaan, valokuvausta tai järjestön hallinnollisissa tehtävissä avustamista. Projekti alkaa marraskuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 9.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin täältä. 

5) Viidenteen projektiin etsitään vapaaehtoista työskentelemään vammaisten lasten parissa paikallisessa järjestössä. Vapaaehtoisen työtehtäviin kuuluu esimerkiksi lasten avustamista opetuksessa ja vapaa-ajalla sekä järjestön tapahtumissa ja kesäleireillä avustamista. Projekti alkaa lokakuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 31.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin täältä. 

6) Kuudennessa projektissa vapaaehtoinen työskentelee lissabonilaisessa kirjastossa. Vapaaehtoisen työtehtäviin kuuluu kirjastonhoidollisia tehtäviä sekä erilaisten aktiviteettien järjestämistä kirjaston asiakkaille. Projekti alkaa marraskuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 16.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin täältä.

7) Seitsemännessä projektissa vapaaehtoinen työskentelee vanhusten parissa, järjestäen esimerkiksi tapahtumia ja työpajoja. Projekti alkaa marraskuun alussa ja kestää 12 kuukautta. Hae mukaan viimeistään 16.8. Lue lisää ja hae mukaan projektiin täältä. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

 

Video
Millaista on vapaaehtoistyö Tsekissä
vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukot