Elokuun uutiskirje

30/07/2019 - 15:06
Pauliina
elokuun uutiskirje
  • Välivuosi tiedossa? Hae EU-tuettuun ESC-vapaaehtoistyöhön!
  • Haku loppysyksyn Ready for Life -työharjoitteluihin on auki
  • Disposable Things -nuorisovaihto Belgiassa
  • KaVa-verkoston infotilaisuus kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä
  • Projektipoimintoja Eurooppaa etäämmältä

Välivuosivinkki: EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta! 

Tahtoisitko viettää 2-12 kuukautta maailmalla vapaaehtoistyössä, mutta matkakassa puuttuu vielä? Ei hätää, sillä vapaaehtoistyötä voi tehdä myös tuetusti! Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta nuorten 18-30 -vuotiaiden on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä yleishyödyllisessä organisaatiossa toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoinen voi työskennellä esimerkiksi sosiaali- tai ympäristöalan projekteissa tai vaikkapa viestintätehtävissä.

Lähtisitkö esimerkiksi avustaviin tehtäviin päiväkotiin Berliiniin, valo- ja videokuvaustehtäviin Sloveniaan tai toimittamaan Voices-lehteä paikalliseen nuorisojärjestöön Makedoniaan? Lue näistä projekteista lisää täältä.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisille maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan ilmainen majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle. Tutustu lisää ohjelmaan täältä.

Vielä ehtii hakea alkusyksyllä käynnistyviin projekteihin! 

Haku loppysyksyn Ready for Life -työharjoitteluihin on auki! 

Oletko juuri valmistunut tai valmistumassa ammattiin? Haku syys-lokakuussa alkaviin Erasmus+-tuettuihin Ready for Life työharjoitteluihin on auki 14.8. saakka.

Ready for Life -ohjelman kautta voi lähteä 1-4 kuukauden mittaiseen oman alan harjoitteluun Portugaliin, Espanjaan, Ranskaan, Italiaan, Irlantiin, Kreikkaan tai Saksaan. Osallistujille tarjotaan matka-apuraha, lähtijävalmennus, sijoitus oman alan harjoittelupaikkaan, ilmainen majoitus ja kielikurssi. Harjoittelu ulkomailla on oiva tapa syventää ammatillista osaamista! 

Mitä matkalta tarttuu mukaan? Millaisia kokemuksia osallistujilla on työssäoppimisjaksoista? Ready for Life 4 -hanke on juuri päättynyt ja olemme tehneet osallistujien oppimispäiväkirjoista koosteen, jossa voi tutustua aiemmin Ready for Life -liikkuvuusjaksoille osallistuneiden kokemuksiin. Ready for Life -hankkeen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kansainväliseen työharjoitteluun eri puolilla Suomea asuville ja eri aloilta valmistuneille nuorille aikuisille. Tästä tilastokoonnista voit tutustua osallistujien taustatietoihin: Miltä aloilta on haettu eniten mukaan? Mistä päin Suomea osallistujat ovat olleet?  

uutiskirje elokuu

Disposable Things -ryhmänuorisovaihto Belgiassa

Miten sosiaalinen media vaikuttaa arkeemme? Mikä on kuvien voima ja miten sosiaalisen median julkaisuilla voisi viestiä vastuullisesti? Sosiaalinen media on läsnä jokapäiväisessä arjessamme, mutta miten sitä voitaisiin käyttää yhteiskunnassa mahdollisimman hyödyllisellä tavalla? Haluaisitko päästä keskustelemaan muun muassa näistä kysymyksistä muiden eri puolilta Eurooppaa tulevien nuorten kanssa? Tahtoisitko päästä suunnittelemaan kampanjaa, jolla lisätään tietoisuutta vastuullisesta verkkoviestinnästä ja sosiaalisen median käytöstä?

Mikäli nämä some-teemat saavat sinut innostumaan, hae mukaan yhteistyöjärjestömme CBB:n järjestämään "Disposable Things" -nuorisovaihtoon Belgiaan!

Nuorisovaihto järjestetään 27.8.-9.9.2019. Mukaan voivat hakea 16-25 -vuotiaat nuoret. Allianssin nuorisovaihdolla on nuorisovaihtoon neljä paikkaa. Etsimme mukaan myös ryhmänohjaajaa. Osallistujille korvataan matkakulut 275 euroon asti ja tarjotaan majoitus ja ruuat koko jakson ajalle. Lisätiedot nuorisovaihdosta ja hakulomakkeen löydät täältä.

KaVa-verkoston infoilta

Tervetuloa Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVan infoiltaan kuulemaan erilaisista mahdollisuuksista lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja kuulemaan vapaaehtoistyössä maailmalla olleiden kokemuksia!

Infoilta järjestetään 29.8. klo 17-19 keskustakirjasto Oodissa, Helsingissä. Illan aikana kuullaan paneelikeskustelu, jossa vapaaehtoiset kertovat omista kokemuksistaan.

Tilaisuudessa toimintaansa ovat esittelemässä Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkoston jäsenet eli Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), Maailmanvaihto ry – ICYE Finland ja Allianssin nuorisovaihto.

Merkkaa päivä jo kalenteriisi ja kutsu mukaan myös ystäväsi. Tapahtuma löytyy myös Facebookista. 

Projektipoimintoja Eurooppaa etäämmältä 

 Stop Climate Change, Intia 
Vapaaehtoiset työskentelevät Intian maaseudulla uusiutuvan energian hyödyntämiseen tähtäävän projektin parissa. Työnkuvaan kuuluu aurinkopaneelien asentamista katoille ja kadulle, energiankulutuksen monitorointia, puiden istuttamista ja niistä huolehtimista. Vapaaehtoiset majoittautuvat yhdessä läheisellä kampuksella.
Lisätiedot löydät täältä. 

Kaimosi Special School, Kenia
Vapaaehtoiset työskentelevät erilaisissa avustavissa tehtävissä kenialaisessa vammaisten lasten oppilaitoksessa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi ruokailuissa ja fysioterapiassa avustamista ja vapaa-ajan aktiviteettien toteuttamista. Vapaaehtoiset majoittautuvat isäntäperheissä lähellä koulua. Lisätiedot löydät täältä.

Maakohtaiset esitteet ja hakuohjeet pitkäaikasiin vapaaehtoisprojekteihin löydät täältä.