Elokuun uutiskirje

04/08/2020 - 16:21
Siiri
Elokuu uutiskirje, auringonkukkia
  • Vielä ehtii hakea ESC-vapaaehtoistiimiin Viroon!
  • Välivuosi edessä? Osallistu Välivuosi-infoomme Instagramissa 5.8.
  • Syksyllä ESC-vapaaehtoiseksi? Tutustu uusiin ESC-paikkoihin! 
  • Ready for Life -työharjoitteluun Eurooppaan!
  • Hae mukaan FINE-pelillistämiskoulutukseen Italiaan!

Vielä ehtii! Hae mukaan ympäristöteemaiseen ESC-vapaaehtoistiimiin Viroon!

Järjestämme yhdessä paikallisen partnerijärjestömme EstYES:in kanssa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimin Virossa 16.-31. elokuuta. Matsalun kansallispuiston alueella järjestettävässä projektissa vapaaehtoisten työnkuvaan kuuluu ympäristönhoidollisia ja kunnostuksellisia tehtäviä. 

Vapaaehtoistiimissä on vielä paikka auki kahdelle suomalaiselle vapaaehtoiselle. Hae mukaan mahdollisimman pian! 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma, johon voivat hakea mukaan kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset. Eu-tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Lue lisää Viron vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan täällä. 

Välivuosi edessä? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon Välivuosi-infoon Instagramissa 5. elokuuta! 

Onko edessäsi välivuosi ja haluaisit hyödyntää sen kerryttämällä kansainvälisiä kokemuksia? Haluaisitko lähteä ulkomaille, muttet ole vielä varma sinulle sopivimmasta vaihtoehdosta? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon Välivuosi-infoon Instagramissa keskiviikkona 5. elokuuta

Kerromme eri ohjelmistamme sekä vastaamme niihin liittyviin kysymyksiin päivän aikana Instagram Storiesin muodossa. Näin voit tutustua infon sisältöön sinulle sopivalla hetkellä saman päivän aikana! Tallennamme Välivuosi-infon käyttäjätilillemme, joten ohjelmiemme sisältöön voi palata myös myöhemminkin. Jos haluat tarkempaa ohjausta omaan tilanteeseesi, voit myös lähettää meille viestiä Instagramissa yksityisesti tai sähköpostitse. 

Meille voi lähettää kysymyksiä Välivuosi-infon aikana tai sitten etukäteen joko Instagramissa tai sähköpostitse (vaihto@alli.fi).

Löydät meidät Instagramista: @nuorisovaihto

ESC-vapaaehtoiseksi ensi syksynä? Tutustu uusiin ESC-vapaaehtoispaikkoihin! 

Haluaisitko osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektiin tulevana syksynä? Eri puolilla Eurooppaa on lukuisia paikkoja ESC-vapaaehtoisprojekteissa ja voit nyt hakea mukaan tulevana syksynä alkaviin projekteihin! 

Avoimia ESC-paikkoja löytyy esimerkiksi seuraavissa projekteissa: 

  • Pohjois-Irlannissa paikallisessa luonnonsuojelujärjestössä
  • Virossa esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa, kehitysvammaisten parissa tai sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä
  • Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektissa työhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa. 

 

Hae mukaan syksyn Ready for Life -työharjoittelujaksoille!
 

Oletko valmistunut ammattiin ja haluaisit saada kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi? Kiinnostaisiko viettää syksy esimerkiksi Kreikassa tai Irlannissa? Hae mukaan syksyllä alkaville Ready for Life -työharjoittelujaksoille! Hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta entisen 12 kuukauden sijaan. Voit tutustua ohjelmaan aikaisemmin osallistuneiden kokemuksiin tästä linkistä.

Ready for Life on työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voi osallistua tuetulle 1-3 kuukauden työharjoittelujaksolle oman alan työharjoittelupaikassa toisessa Euroopan maassa. Erasmus+ -tuki kattaa suuren osan kuluista, jolloin käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset ja vakuutus jäävät osallistujan itsensä maksettavaksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuiltamme.

 

Miten hyödyntää pelillistämisen metodeja nuorisotyössä? Hae mukaan FINE-koulutukseen Italiaan!

Haluaisitko oppia, miten pelien dynamiikkaa ja metodiikkaa voidaan hyödyntää nuorisotyössä? Hae mukaan elokuussa Italiassa järjestettävään pelillistämis-aiheiseen koulutukseen!

Allianssin nuorisovaihdolla on kaksi paikkaa Fueling Innovation in Non-formal Education (FINE) -koulutuksessa, joka järjestetään Italian Cagliarissa 21.-27. syyskuuta. Koulutuksen tarkoituksena on oppia uusia työkaluja nonformaalin oppimisen tukemiseksi nuorisotyössä. Koulutuksessa keskitytään erityisesti pelillistämiseen (englanniksi gamification), eli siihen, miten pelien ja leikkien dynamiikkaa ja metodiikkaa voidaan hyödyntää nuorten parissa työskentelyssä.

Koulutus sopii kaikille nuorten parissa työskenteleville, jotka käyttävät pelillistämisen työkaluja työssään tai ovat kiinnostuneita oppimaan lisää pelillistämisestä.

Koulutus on Erasmus+ -tuettu, joten osallistujille tarjotaan ylläpito koulutuksen ajaksi ja heille maksetaan matka-apuraha kattamaan matkakuluja. Suomesta matkustaville osallistujille matka-apuraha on maksimissaan 360 euroa.

Hae mukaan FINE-koulutukseen viimeistään 17. elokuuta.

Lisätiedot ja hakuohjeet koulutukseen löydät nettisivuillamme. 

 

Aurinkoista elokuuta!

 

Related to the subject