ESC-vapaaehtoiseksi Pohjois-Irlantiin, Madeiralle tai Itävaltaan

25/11/2019 - 10:37
Pauliina
escm

Meillä on nyt muutamia huippumielenkiintoisia paikkoja Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoisprojekteissa! Nämä vapaaehtoisprojektit ovat loistavia mahdollisuuksia hankkia työkokemusta ja päästä elämään arkea toisessa Euroopan maassa. ESC-jaksot ovat EU-tuettuja. Vapaaehtoiselle maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle. 

Poimintoja juuri nyt avoimista paikoista: 

Ympäristö- ja sosiaalialan projekti Pohjois-Irlannissa, kesto 6 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020

Tässä projektissa vapaaehtoiset työskentelevät Belfastin lähellä sijaitsevassa Glencraigin asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua myös yhteisön luomutilan askareisiin sekä erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Aktiivisella yhteisöllä on Glencraigissa myös esimerkiksi sirkus- ja taidetoimintaa.  Projektissa asuu ja työskentelee samanaikaisesti noin 20 eurooppalaista vapaaehtoista eri maista, joten hanke tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen. Voit lukea projektista lisää täällä. 

Kulttuurihistoriaprojekti Madeiralla, kesto 6-7 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020 

"A walk through the history of Madeira" -projektin tarkoituksena on perehdyttää kansainvälisiä vierailijoita madeiralaiseen kulttuuriperintöön ja historiaan opastettujen kierrosten ja muiden aktiviteettien avulla. Vapaaehtoiset työskentelevät yhteistyössä paikallisen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa kulttuuriperintökierrosten järjestämisessä. Projekti on oiva mahdollisuus päästä kehittämään muun muassa kieli- ja esiintymistaitoja. Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä. 

Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kaupunkiin Itävallassa, kesto 12 kuukautta, aloitus helmikuussa 

Tässä projektissa vapaaehtoinen työskentelee wieniläisen lähiön OBJEKT 19 -kulttuurikeskuksessa. Vapaaehtoisen tehtävänä on järjestää muun muassa erilaista toimintaa paikallisille asukkaille, ja edistää näin yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia naapurustossa. Projektista pääset lukemaan lisää täällä. 

Miten haen mukaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta niin yllämainittuihin paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti! 

 

esc