Eurooppalaisten arvojen lähettilääksi Ranskaan!

10/07/2019 - 11:01
Pauliina
MEBA

Ranskalainen Maison de l'Europe -järjestö on jo vuosien ajan koordinoinut nuorten "eurooppalaisten arvojen lähettiläiden" toimintaa. Järjestö koulututtaa kansainvälisiä ja paikallisia vapaaehtoisia eurooppalaiseen yhteistyöhön ja eurooppalaisiin arvoihin liittyvistä teemoista. Koulutuksen jälkeen nuoret lähettiläät pääsevät vierailemaan paikallisilla kouluilla, nuorisotaloilla ja järjestöissä järjestämässä työpajoja ja erilaisia tapahtumia. Lähettiläät pääsevät kertomaan omin sanoin eurooppalaisista arvoista, kuten vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta, ja näiden merkityksestä nuorten omassa arjessa. 

Allianssin nuorisovaihdolla on varattu paikka suomalaiselle vapaaehtoiselle ja "eurooppalaisten arvojen lähettiläälle" Maison de l´Europe -järjestön projektissa, joka alkaa syyskuussa 2019 ja päättyy elokuussa 2020. Tässä projektissa vapaaehtoiset pääsevät eurooppalaisten arvojen lisäksi tutustumaan Olympialiikkeen arvoihin (esim. ystävyys ja kunnioitus) ja toimimaan niin olympialiikkeen arvojen kuin eurooppalaisten arvojen lähettiläänä yhdessä muiden nuorten vapaaehtoisten kanssa. Projekti alkaa marraskuuhun 2019 saakka kestävällä koulutuksella MEBA:n toimistolla. 

"Ambassadors of Olympic Values" -projekti on osa Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelmaa (ESC) eli se on Euroopan Unionin tukema. Vapaaehtoiselle tarjotaan projektin ajalle ilmainen majoitus, ruokaraha, vakuutus sekä kuukausittainen taskuraha. Ruokaraha ja taskuraha ovat yhteensä 405 e/kk. Vapaaehtoiselle maksetaan myös 360 euron matka-apuraha.

Projektiin voivat hakea 18-30 -vuotiaat nuoret. Erityisesti projekti sopii eurooppalaisesta yhteistyöstä ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneille. Projekti on erinomainen mahdollisuus kehittää ranskan kielen taitoa ja päästä kartuttamaan kokemusta kansainvälisessä ryhmässä työskentelystä. Vapaaehtoisjaksolla pääsee kartuttamaan myös esiintymiskokemusta ja harjoittamaan esimerkiksi työpajojen ohjaukseen ja suunnitteluun liittyviä taitoja. Aiempaa kokemusta ei vaadita, vaan vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään. Vapaaehtoisilta toivotaan motivoitunutta ja oma-aloitteista asennetta sekä kiinnostusta toimia eurooppalaisten ja olympialiikkeen arvojen edistämiseksi yhteistyössä muista maista tulevien vapaaehtoisten kanssa.  

Innostuitko?

Voit lukea lisää projektista tästä esitteestä ja MEBA:n nuorten lähettiläiden toiminnasta täältä. 

Projektiin voit hakea täyttämällä hakulomakeen ja lähettämällä sen osoitteeseen hakemukset@alli.fi 17.7. mennessä. Hae mukaan mahdollisimman pian, sillä paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä. 

Päivitys: Paikka täytetty!

Millaisia muita vapaaehtoismahdollisuuksia Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelma tarjoaa?

Allianssin nuorisovaihdolla on varattuja paikkoja muun muassa

- Sloveniassa, jossa vapaaehtoinen pääsee tekemään video- ja valokuvaukseen liittyviä tehtäviä 

- Berliinissä, jossa vapaaehtoinen voi työskennellä sosiaalialalla kehitysvammaisten tai lasten parissa

- Makedoniassa, jossa vapaaehtoinen osallistuu muun muassa paikallisen nuorisojärjestön Voices-lehden toimitukseen. Näihin ja muihin vapaisiin ESC-paikkoihin voit tutustua tällä sivulla. 

Kuva: MEBA

ESC