Heinäkuun uutiskirje

01/07/2019 - 14:29
Pauliina
heinäkuu
  • Tervetuloa Allianssin nuorisovaihdon välivuosi-infoon! 
  • Nopea lähtö vapaaehtoistyöhön ulkomaille
  • Syksyn Ready for Life -työharjoittelut 
  • Disposable Things -nuorisovaihto Belgiassa 
  • KaVa-verkoston infotilaisuus kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä
  • Välivuosi tiedossa? Hae EU-tuettuun ESC-vapaaehtoistyöhön! 

Tervetuloa Allianssin nuorisovaihdon välivuosi-infoon! 

Onko sinulla syksyllä edessäsi välivuosi ja pohdit tulevan vuoden kuvioita? Kiinnostaisiko viettää välivuosi joko osittain tai kokonaan maailmalla?

Allianssin Nuorisovaihto järjestää tiistaina 16.7.2019 klo 10-12 Helsingin ohjaamossa infotilaisuuden, joka on tarkoitettu välivuotensa suunnitelmia pohtiville nuorille. 

Tapahtumassa kerromme muun muassa seuraavista vaihtoehdoista viettää välivuotta ulkomailla: 

  • EU-tuettu vapaaehtoistyö 
  • Vapaaehtoistyö Eurooppaa kauempana
  • Erasmus+-tuettu työharjoittelu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille
  • Au pair Uusi-Seelanti -ohjelma

Infotilaisuus järjestetään Helsingin Ohjaamon tiloissa osoitteessa Fredrikinkatu 48. Tarjolla on aamupalaa! Voit merkata tapahtuman kalenteriisi Facebookissa.

Välivuosivinkkeihimme voit tutustua jo ennakkoon täällä.  Tervetuloa! 

Nopea lähtö vapaaehtoisleirille ulkomaille? 

Alliance-verkoston jäsenet järjestävät vapaaehtoisleirejä eri puolilla maailmaa läpi vuoden ja kesä on leirien sesonkiaikaa! Projekteissa vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi ympäristönsuojelu, kunnostus- tai ohjaustehtävissä tai taide- ja kulttuuripainotteisissa projekteissa. Vaihtoehtoihin voi tutustua hakukoneessa. Joissain loppukesän vapaaehtoisprojekteissa on vielä tilaa, eli jos parin viikon pysähdys kansainvälisessä projektissa sopisi suunnitelmiisi, tutustu vaihtoehtoihin ja hae pian mukaan!

Vapaaehtoistyötä voi tehdä noin 60 eri maassa - minne päin sinä lähtisit? 

Heinäkuu

Loppusyksyn Ready for Life -työharjoittelut 

Oletko juuri valmistunut tai valmistumassa ammattiin? Haku syys-lokakuussa alkaviin Erasmus+-tuettuihin Ready for Life työharjoitteluihin on auki 29.7.-14.8. 

Ready for Life -ohjelman kautta voi lähteä 1-4 kuukauden mittaiseen oman alan harjoitteluun Portugaliin, Espanjaan, Ranskaan, Italiaan, Irlantiin, Kreikkaan tai Saksaan. Osallistujille tarjotaan matka-apuraha, lähtijävalmennus, sijoitus oman alan harjoittelupaikkaan, ilmainen majoitus ja kielikurssi. 

Mitä matkalta tarttuu mukaan? Millaisia kokemuksia osallistujilla on työssäoppimispaikoista? Ready for Life 4 -hanke on juuri päättynyt ja olemme tehneet osallistujien oppimispäiväkirjoista koosteen, jossa voi tutustua aiemmin Ready for Life -liikkuvuusjaksoille osallistuneiden kokemuksiin. Ready for Life -hankkeen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kansainväliseen työharjoitteluun eri puolilla Suomea asuville ja eri aloilta valmistuneille nuorille aikuisille. Tästä tilastokoonnista voit tutustua osallistujien taustatietoihin: Miltä aloilta on haettu eniten mukaan? Mistä päin Suomea osallistujat ovat olleet?  

Disposable Things -ryhmänuorisovaihto Belgiassa

Miten sosiaalinen media vaikuttaa arkeemme? Mitä on digitaalisten laitteiden ja sosiaalisen median vastuullinen "kulutus"? Millaisia ovat virtuaalimaailman "hyvä tavat"? Miltä tuntuu viettää vuorokausi täysin ilman nettiyhteyttä ja digitaalisia laitteita?
Haluaisitko päästä keskustelemaan muun muassa näistä kysymyksistä muiden eri puolilta Eurooppaa tulevien nuorten kanssa? Tahtoisitko päästä suunnittelemaan kampanjaa, jolla lisätään tietoisuutta vastuullisesta verkkoviestinnästä ja sosiaalisen median käytöstä? Mikäli nämä kysymykset saavat sinut innostumaan, hae mukaan yhteistyöjärjestömme CBB:n järjestämään "Disposable Things" -nuorisovaihtoon Belgiaan!

Nuorisovaihto järjestetään 27.8.-9.9.2019. Mukaan voivat hakea 16-25 -vuotiaat nuoret. Allianssin nuorisovaihdolla on nuorisovaihtoon neljä paikkaa. Etsimme mukaan myös ryhmänohjaajaa. Osallistujille korvataan matkakulut 275 euroon asti ja tarjotaan majoitus ja ruuat koko jakson ajalle.

Lisätiedot nuorisovaihdosta ja hakulomakkeen löydät täältä.

Heinäkuu

KaVa-verkoston infoilta

Tervetuloa Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVan infoiltaan kuulemaan erilaisista mahdollisuuksista lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja kuulemaan vapaaehtoistyössä maailmalla olleiden kokemuksia!

Infoilta järjestetään 29.8. klo 17-19 keskustakirjasto Oodissa, Helsingissä.

Illan aikana kuullaan paneelikeskustelu, jossa vapaaehtoiset kertovat omista kokemuksistaan.

Tilaisuudessa toimintaansa ovat esittelemässä Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkoston jäsenet eli Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), Maailmanvaihto ry – ICYE Finland ja Allianssin nuorisovaihto.

Merkkaa päivä jo kalenteriisi! 

Nyt on aika hakea syksyllä alkaviin ESC-vapaaehtoisprojekteihin! 

Tiesitkö, että 18-30 -vuotiaiden nuorten on mahdollista lähteä EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC) -ohjelman kautta. ESC-vapaaehtoisjaksot kestävät yleensä 6-12 kuukautta. Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä organisaatioissa esimerkiksi sosiaali- tai ympäristöalan projekteissa.

ESC-vapaaehtoisjaksot ovat EU-tuettuja, mikä tarkoittaa sitä, että osallistujille korvataan matkakulut ja tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, matkavakuutus ja kuukausittainen taskuraha jakson ajalle. 

Allianssin nuorisovaihdon kumppanijärjestöt etsivät vapaaehtoisia juuri nyt esimerkiksi eurooppatiedotustehtäviin Ranskaan ja sosiaalialan projekteihin Berliiniin tai Makedoniaan VOICES-lehden toimitustehtäviin ja avustaviin tehtäviin Volunteer Centre Skopjen -nuorisojärjestöön.