Heinäkuun uutiskirje

03/07/2020 - 12:21
Siiri
Heinäkuun uutiskirje
 • Loppukesän ESC-vapaaehtoistiimit Punkaharjulla ja Virossa
 • Välivuosi maailmalla? Allianssin nuorisovaihdon Välivuosi-info Instagramissa 5.8.
 • Vapaaehtoiseksi Eurooppaan - Tutustu syksyn mielenkiintoisiin ESC-projekteihin!
 • Ota osaa kansainväliseen vuoropuheluun Allianssin järjestämissä tapahtumissa
 • Tiedossa välivuosi? Lähde au pairiksi Uuteen-Seelantiin!
 • Hae mukaan syksyn Ready for Life -työharjoittelujaksoille

Hae mukaan loppukesän ESC-vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle ja Viroon

Mietitkö vielä loppukesän suunnitelmia? Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä yleishyödyllisen projektin parissa tutustuen samalla uusiin ihmisiin? Hae nyt mukaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle ja Viroon! Hyväksymme vapaaehtoistiimeihin myös ulkomaisia vapaaehtoisia matkustusrajoitusten puitteissa, joten projektikielenä toimii englanti.

 • Punkaharjun vapaaehtoistiimi järjestetään 1.-16. elokuuta projekti-isäntä Itä-Karjalan Kansanopiston tiloissa. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu kansanopiston ylläpitoon liittyviä tehtäviä sekä saimaannorppien kannalta turvallisten katiskojen tekemistä. Vapaaehtoistiimin teemana on "Nuoret ja Rauha", joten vapaaehtoiset tulevat perehtymään YK:n "Nuoret, Rauha ja Turvallisuus" -päätöslauselmaan ja siihen liittyviin teemoihin. Hae mukaan viimeistään 6. heinäkuuta. Lue lisää Punkaharjun vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan tästä linkistä. 
 • Viron vapaaehtoistiimi järjestetään 16.-31. elokuuta yhteistyössä paikallisen yhteistyöjärjestömme Estyesin kanssa. Vapaaehtoiset työskentelevät ympäristönhoitoon ja kunnostukseen liittyvissä tehtävissä Matsalun kansallispuiston alueella. Hae mukaan viimestään 12. heinäkuuta. Lue lisää Viron vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan tästä linkistä.

Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC) on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, ylläpidon sekä pienen taskurahan projektin ajaksi, joten osallistumisesta ei kerry juuri mitään kuluja. ESC-projekteihin mukaan voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset.

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista tästä linkistä. 

Välivuosi maailmalla? Allianssin nuorisovaihdon Välivuosi-info Instagramissa 5. elokuuta

Onko edessäsi välivuosi? Haluaisitko käyttää sen keräten kansainvälisiä kokemuksia ulkomailla? Tule kuulemaan Allianssin nuorisovaihdon kansainvälisistä ohjelmista Välivuosi-infoon keskiviikkona 5. elokuuta

Perinteistä poiketen järjestämme Välivuosi-infon Instagramin puolella. Kerromme eri ohjelmistamme sekä vastaamme kysymyksiin päivän aikana Instagram Storiesin muodossa. Voit siis tutustua infon sisältöön sinulle sopivalla hetkellä saman päivän aikana! Tallennamme Välivuosi-infon käyttäjätilillemme, joten ohjelmiemme sisältöön voi palata myös myöhemminkin. Meille voi lähettää kysymyksiä Välivuosi-infon aikana tai sitten etukäteen joko Instagramissa tai sähköpostitse (vaihto@alli.fi). 

Löydät meidät Instagramista: @nuorisovaihto

Vapaaehtoiseksi Eurooppaan? Tutustu syksyn mielenkiintoisiin ESC-projekteihin!

Syksylla alkaa taas paljon uusia mielenkiintoisia ESC-projekteja Euroopan eri maissa. Jos siis Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiin osallistuminen kiinnostaa, suosittelemme pitämään silmällä nettisivujemme Ajankohtaista-osiota. 

Avoimia ESC-paikkoja löytyy esimerkiksi:

 • Portugalissa kulttuuritapahtumien tuotannossa, lintuja tutkivassa luonnosuojelujärjestössä tai lissabonilaisessa kirjastossa
 • 100 päivää kestävässä projektissa slovenialaisella ekotilalla
 • Pohjois-Irlannissa vammaisten nuorten ja aikuisten asuinyhteisössä 
 • Virossa päiväkodeissa ja kouluissa, kehitysvammaisten parissa tai sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä.
 • Belgiassa sosiaalialan projektissa nuorten parissa

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin täällä. 

Ota osaa kansainväliseen vuoropuheluun ja tapaa muita nuoria Allianssin järjestämissä tapahtumissa

Suomen nuorisotyön kattojärjestö Allianssi on mukana järjestämässä useita kansainvälisyyteen liittyviä tapahtumia alkusyksyn aikana. Tapahtumiin osallistumalla pääset käymään vuoropuhelua päättäjien sekä muiden nuorten kanssa tärkeistä yhteisistä aiheista. 

 • Allianssi on mukana järjestämässä ReGeneration 2030 Summit -tapahtumaa 20-21. elokuuta. ReGeneration 2030 on Pohjoismaista ja Baltian maista tulevien nuorten liike, jonka pyrkimyksenä on edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Tapahtuman ohjelma toteutetaan digitaalisesti, mutta osallistujamaissa järjestetään myös kokoontumisia, joissa voi tavata muita ja osallistua sosiaalisemmin. Suomen kokoontuminen järjestetään Helsingissä. Tapahtumaan voivat hakea mukaan 15-29 -vuotiaat nuoret. Lue lisää ReGeneration 2030 Summit -tapahtumasta.

 • Allianssi järjestää Turussa 27.-28. elokuuta. ensimmäistä kertaa Nuorten EU-huippukokouksen! Huippukokouksessa käydään vuoropuhelua päättäjien ja muiden nuorten kanssa, työskennellään työryhmissä eri EU-teemojen parissa ja esitellään huippukokouksen tulokset komissaari Jutta Urpilaiselle. Tapahtumaan mukaan voivat hakea 15-25 -vuotiaat nuoret. Tapahtuma on osallistujille maksuton sisältäen matkat, majoituksen, ruoat ja ohjelman. Lue lisää Nuorten EU-huippukokouksesta täällä. 
 • Allianssi on myös mukana muiden pohjoismaisten sisarjärjestöjensä kanssa Nordic Youth in Sustainable Communities-projektissa. Siinä jaetaan rahaa nuorten hyville ideoille ja lisäksi koulutetaan nuoria tekemään yhdessä pohjoismaisia projekteja. Osana projektia järjestetään 4.-6. syyskuuta Tanskassa Youth Training eli nuorisokoulutus, joka avulla voit suunnitella hienoja aktiviteetteja Pohjoismaissa. Koulutuksessa 16-30-vuotiaat nuoret voivat saada inspiraatiota, käytännön apua rahoitushakemukseen ja tavata muita nuoria (potentiaalisia yhteistyökumppaneita!) kaikista Pohjoismaista.Tapahtuma on osallistujille maksuton eli kaikki matkoista lähtien korvataan. Hae mukaan koulutukseen viimeistään 2. elokuuta. Lue lisää Tanskan Youth Trainingista täällä.

Tiedossa välivuosi? Lähde au pairiksi Uuteen-Seelantiin! 

Etsitkö tekemistä ensi lukuvuoden ajaksi? Haluatko kehittää englannin kielitaitoasi? Lähde Uuteen-Seelantiin au pairiksi! Au pairina asut isäntäperheessä ja huolehdit perheen lapsista, sekä teet kevyitä lapsiin liittyviä kotitöitä. Useimmat jaksot kestävät 6-12 kuukautta, mutta myös lyhyempiä jaksoja on tarjolla. Pääset itse vaikuttamaan oman isäntäperheen valintaan.

Lue lisää Au pair in New Zealand -ohjelmasta täältä.

 

Hae mukaan syksyn Ready for Life -työharjoittelujaksoille!
 

Oletko valmistunut ammattiin ja haluaisit saada kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi? Hae mukaan syys-lokakuussa alkaville Ready for Life -työharjoittelujaksoille!

Ready for Life on työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voi osallistua tuetulle 1-3 kuukauden työharjoittelujaksolle oman alan työharjoittelupaikassa toisessa Euroopan maassa. Erasmus+ -tuki kattaa suuren osan kuluista, jolloin käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset ja vakuutus jäävät osallistujan itsensä maksettavaksi. Koronaviruksesta johtuvan tilanteen vuoksi hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta entisen 12 kuukauden sijasta.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuiltamme.

 

Aurinkoista heinäkuuta!

Related to the subject