Helmikuun uutiskirje

03/02/2020 - 16:14
Siiri
Helmikuu uutiskirje
  • Hae maaliskuun Ready for Life -ryhmävaihtoon Espanjaan!
  • Kevään avoimet ESC-paikat!
  • Lähde Etelä-Koreaan MTV-vapaaehtoiseksi!
  • Moikkaa Allianssin nuorisovaihtoa Jyväskylässä Talvipäivämessuilla 22.2.!

Kehitä ammattitaitoasi kansainvälisessä ympäristössä! Hae maaliskuun Ready for Life -ryhmävaihtoon Espanjaan! 

Valmistuitko juuri ammattiin ja haluaisit kerryttää työkokemusta myös ulkomailla? Hae mukaan Espanjassa 8.-28.3.2020 järjestettävään Ready for Life -ryhmävaihtoon! 

Kolmen viikon kestoisen työharjoittelujakson aikana pääset tutustumaan espanjalaiseen työkulttuuriin ammattiasi vastaavassa harjoittelupaikassa. Ryhmävaihdossa matkustat ja majoitut yhdessä muun ryhmän kanssa, joten mukaan kannattaa hakea, vaikka ulkomaille matkustaminen hiukan jännittäisikin. 

Jakso on Erasmus+ -tuettu, joten tuki kattaa harjoittelupaikkaan sijoittamisen, majoituksen ja matka-apurahan. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisään valmistuneille 18-35 -vuotiaille. Pyrimme järjestämään paikan ryhmävaihdossa jokaiselle motivoituneelle hakijalle.

Ilmoittautua mukaan voit tästä linkistä. Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen ei sido osallistumaan ohjelmaan. Hae mukaan viimeistään 9.2.

Muistathan seurata keväällä hakuun avautuvia Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteja! 

Uusia ESC-projekteja avautuu hakuun jatkuvasti kevään aikana. Voit seurata uusia paikkoja esimerkiksi nettisivujemme Ajankohtaista-osiosta, jonne päivitämme viikottain uusia projekteja. 

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia haetaan esimerkiksi seuraaviin projekteihin:

  • nuorisoalan projekti Italiassa (3kk)
  • useita projekteja järjestötyön, turvapaikanhakijoiden tai lasten parissa Belgiassa (11-12kk)
  • ympäristö- ja sosiaalialan projekti Pohjois-Irlannissa (6kk)
  • kulttuurihistoriaprojekti Madeiralle (6-7 kk)
  • järjestötyöhön projektiin kattojärjestömme Alliance of European Voluntary Service Organisationsin toimistolle Italiaan (9kk)

ESC-jaksot ovat Euroopan Unionin tukemia, joten vapaaehtoiselle itselleen ei tule osallistumisesta juuri mitään kuluja. Vapaaehtoisille maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan ylläpito, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle. Ohjelmaan voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset.

Näyttääkö loppukevään kalenteri tyhjältä? Lähde maaliskuussa Etelä-Koreaan MTV-vapaaehtoisprojektiin!

Helmikuu on hyvää aikaa hakea myös Euroopan ulkopuolella järjestettäville Medium Term Volunteering (MTV) -jaksoille. Esimerkiksi Etelä-Korean maaliskuussa alkaviin vapaaehtoisprojekteihin etsitään vielä vapaaehtoisia. Etelä-Korean MTV-vapaaehtoisjaksot kestävät maaliskuun lopusta kesäkuun puoliväliin. Projekteja on erityisesti lasten ja nuorten parissa viihtyville, mutta myös ympäristöaiheisia vapaaehtoispaikkoja löytyy.

Lue lisää Etelä-Korean MTV-projekteista täältä. Mukaan kannattaa hakea mahdollisimman pian! 

Tule moikkaamaan meitä Jyväskylän Talvipäivämessuilla 22. helmikuuta! 

Allianssin nuorisovaihto osallistuu helmikuussa Jyväskylässä järjestettäville Talvipäivämessuille 22. helmikuuta.Talvipäivämessut on kaikille avoin tapahtuma, jossa on mukana niin opetusalan yhteistyökumppaneita kuin paikallisia pienyrityksiä. Tule moikkaamaan meitä, ja etsitään yhdessä sinulle sopiva tapa lähteä maailmalle! 

Tapahtuma järjestetään Ruusupuistossa osoitteessa Alvar Aallon katu 9 klo 10-14. 

Nähdään Jyväskylässä! 

Related to the subject