Helmikuun uutiskirje

18/02/2021 - 14:01
Siiri
Helmikuu uutiskirje
  • Vapaaehtoiseksi Eurooppaan? Seuraa avoimia Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteja!

  • Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiin Suomessa! 

  • Kansainvälisyyttä kotisohvalta käsin! Älä unohda virtuaalileirejä!

  • Keskustele ajankohtaisista aiheista ja osallistu virtuaaliseen Let's Talk -keskusteluryhmään! 

  • Eramus+ -tuella toisen asteen ammatilliseen työharjoitteluun Eurooppaan! 

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi Eurooppaan tänä vuonna? Seuraa nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen avoimia projekteja!

Hakisitko tänä keväänä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektiin? Päivitämme nettisivujemme Ajankohtaista-osioon kevään aikana uusia mielenkiintoisia Euroopan solidaarisuusjoukkojen tarjoamia vapaaehtoismahdollisuuksia. 

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin projekteihin:

  • Madeiralla on kaksi paikkaa kulttuuriperintöaiheisessa projektissa. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.
  • Saksassa on tällä hetkellä avoinna useita alkusyksystä alkavia projekteja lasten ja nuorten parissa työskentelystä kiinnostuneille. Suurin osa vapaaehtoispaikoista on päiväkodeissa ja nuorisokeskuksissa, mutta lisäksi paikkoja löytyy myös vammaisten aikuisten tuetun asumisen parissa ja kirkon sosiaalisten aktiviteettien järjestämisen parissa.

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. Tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiin Suomessa ja hae vapaaehtoiseksi Loimaan Evankeliselle kansanopistolle! 

Kiinnostaako vapaaehtoistyön tekeminen kansainvälisessä ympäristössä, mutta et olisi valmis vielä matkustamaan ulkomaille? Loimaan Evankelinen kansanopisto (LEKO) etsii nyt kansallista vapaaehtoista Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiinsa! 

Vapaaehtoinen työskentelee yhteistyössä toisen kansainvälisen vapaaehtoisen kanssa järjestäen LEKO:n opiskelijoille vapaa-ajan aktiviteetteja ja auttaen opiston henkilökuntaa käytännön tehtävissä. Suuri osa LEKO:n opiskelijoista on maahanmuuttajataustaisia aikuisia, joten vapaaehtoisella on tärkeä rooli opiskelijoiden tutustuttamisessa suomalaiseen kulttuuriin ja kieleen. Projekti alkaa joustavasti maalis-huhtikuussa ja kestää kaksi kuukautta.

Koska kyseessä on Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekti, EU-tuki kattaa vapaaehtoiselle esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Lue lisää projektista ja tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme. Hae mukaan mahdollisimman pian! 

Kansainvälisyyttä kotisohvalta käsin! Älä unohda virtuaalileirejä!

Kaipaatko kansainvälisiä keskusteluita? Haluaisitko oppia uusia tietoja ja taitoja? Onneksi vapaaehtoisleireille voi osallistua myös virtuaalisesti! 

Virtuaalisia vapaaehtoisleirejä järjestetään ympäri maailmaa ja osallistuminen on ilmaista. Yleensä osallistuminen vaatii vain pääsyn tietokoneelle sekä toimivan internet-yhteyden. Voit seurata uusia virtuaalileirejä täällä ja hakea mukaan! Tällä hetkellä voit osallistua esimerkiksi ensiapukurssille tai ympäristöaiheiselle leirille keskustelemaan ekologisen kestävyyden edistämisestä. 

Tutustu virtuaalileirien ilmoittautumisohjeisiin nettisivuillamme.  

Keskustele ajankohtaisista aiheista ja osallistu virtuaaliseen Let's Talk -keskusteluryhmään!

Haluaisitko päästä keskustelemaan kiinnostavista aiheista kansainvälisessä ympäristössä? Tanskalainen partnerijärjestömme järjestää kevään aikana nuorille virtuaalisia keskustelusessioita, joissa puidaan ajankohtaisia aiheita yhdessä. Ensimmäinen keskustelukerta järjestetään torstaina 18.2. klo 18 ja keskustelun aiheena on "sydämen koherenssi" vieraspuhuja Capucine Chandonin johdolla. 

Tutustu Let's Talk -keskusteluryhmään täällä. 

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!Oletko valmistumassa tai valmistuitko juuri toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Aurinkoista alkukevättä! 

Related to the subject