Huhtikuun uutiskirje

03/04/2019 - 10:14
Nuorisovaihto
uutiskirje
  • Kesäksi Ready for Life -työharjoitteluun Portugaliin
  • Haku kesän vapaaehtoisleireille käynnissä! Joukossa myös EU-tuettuja ryhmävapaaehtoistyön mahdollisuuksia!
  • Youth Anti-Rasists in Action - hae mukaan nuorten tapaamiseen Italiaan
  • Euroopan nuorisoviikolla tapahtuu!

Vielä ehtii hakea Ready for Life -työharjoitteluun kesäksi Portugaliin!

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden on mahdollista lähteä 1-4 kuukaudeksi Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta. 12.4. saakka ehtii hakea kesän jaksoille Portugaliin!

Osallistujille maksetaan Erasmus+-tuesta matka-apuraha ja järjestetään majoitus, harjoittelupaikka koulutustaustan mukaan sekä kielikurssi jakson alkuun. Allianssin nuorisovaihto ja kohdemaan yhteystoimistomme ovat osallistujien tukena koko jakson ajan.

Lisätiedot ohjelmasta ja hakuohjeet löydät täältä. 

Haku kesän vapaaehtoisleireille auki nyt! Joukossa myös EU-tuettuja vaihtoehtoja

Missä sinä haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä ensi kesänä? Tänäkin vuonna Allianssin nuorisovaihdon  yhteistyöjärjestöt järjestävät lyhytkestoisia vapaaehtoisprojekteja noin 60 maassa eri puolilla maailmaa. Vapaaehtoisena voit työskennellä esimerkiksi kunnostus- tai rakennustehtävissä, ympäristönsuojelutehtävien parissa tai auttaa järjestämään taide- ja kulttuuritapahtumia tai vaikkapa lasten kesäleiriä. Ennen kaikkea eri lyhytkestoiset vapaaehtoisprojektit ovat mitä mainioimpia kieli- ja kulttuuri kylpyjä ja mahdollistavat yhdessä tekemisen ja oppimisen eri maista tulevien muiden vapaaehtoisten kanssa.

Pyrimme varmistamaan, että moninaisista taustoista tulevat nuoret voivat osallistua kansainväliseen toimintaan ja tarjolla on myös EU-tuettuja 2 viikkoa kestäviä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoja esimerkiksi Ranskassa, Kreikassa ja Belgiassa.

Myös Suomessa järjestetään Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoja, joihin voivat osallistua myös suomalaiset. Vapaaehtoistyö on oiva kotikansainvälistymisen muoto! Juuri nyt etsimme osallistujia esimerkiksi Loimaalla touko-kesäkuun vaihteessa järjestettävälle vapaaehtoisleirille.

 Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön myös pidemmäksi aikaa, yleensä 6-12 kuukaudeksi. Ohjelmaan, hakuohjeisiin ja juuri nyt avoinna oleviin paikkoihin voi tutustua täällä.

pyöräilijöitä

FR.O.M. Youth Anti-Racists In Action -nuorten tapaaminen Italiassa

Allianssin nuorisovaihdolla on 6 paikkaa touko-kesäkuussa järjestettävässä syrjinnän ja rasismin vastaiseen työhön sekä vapaan liikkuvuuden teemoihin  keskittyvässä nuorisotapaamiseen Italiassa. Tapaaminen järjestetään 02.8.-11.8.2019 Poggio Mirtetossa ja siihen osallistuu suomalaisten lisäksi nuoria Kreikasta, Makedoniasta ja Italiasta.

Tapaaminen on osa Erasmus+-tuettua hanketta ja osallistujille tarjotaan matka-apuraha sekä majoitus ja ruuat tapaamisen ajalle.Tapaamisen osallistumismaksu on 100 euroa. Mukaan voivat hakea tapaamisen teemoista kiinnostuneet 18-25 -vuotiaat nuoret. Lisätiedot tapaamisesta ja hakuohjeet löydät täältä.

Euroopan nuorisoviikolla tapahtuu!

Euroopan nuorisoviikkoa vietetään tänä vuonna 29.4.-5.5. Viikon teema on "demokratia ja minä". Allianssin nuorisovaihto järjestää Suomen YK-nuorten kanssa perjantaina 3.5. nuorille suunnatun keskustelutilaisuuden Eurooppa-salissa Helsingissä.  Tapahtumassa katsotaan ranskalainen dokumenttielokuva Tomorrow, jonka pohjalta osallistujat pääsevät iltapäivän aikana pohtimaan yhdessä keinoja kestävän kehityksen edistämiseen työpajoissa. Merkkaa päivä kalenteriisi ja ota kaverisikin mukaan! Tarjolla on pientä purtavaa.

 #YouthWeek #DemocracyAndMe #IloveErasmusplus #EUSolidarityCorps

Related to the subject