Huhtikuun uutiskirje

08/04/2020 - 14:15
Siiri
Huhtikuun uutiskirje

Korona kurittaa koko maailmaa ja tällä hetkellä kaikkien on paras pysyä kotona.
Tässä uutiskirjeessä on muutamia toimintavinkkejä tähän hetkeen ja vaihtoehtoja tulevan suunnitteluun. 

  • Osallistu Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman kirjoittamiseen
  • 10 vinkkiä ajanviettoon kotona
  • Kansainvälisty kotisohvallasi: Erasmus+ -virtuaalivaihdot
  • Loppukesän ja syksyn ESC-projektit
  • Allianssin nuorisovaihto työskentelee etänä 14.5. asti

Osallistu Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman kirjoittamiseen

Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka on ilmoittanut tekevänsä kansallisen toimintaohjelman Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman toimeenpanemiseksi. On tärkeää, että ohjelmasta tulee aidosti osallistava ja nuorivetoinen, joten kansallisen toimintaohjelman valmisteluun ovat tervetulleita osallistumaan kaikki nuoret.Toimintaohjelman tarkoituksena on koostaa työkalupakki, jonka avulla päätöslauselma viedään käytäntöön kaikilla hallinnon ja toiminnan tasoilla.

Ainakin tämän kevään aikana toimintaohjelman valmisteluun liittyvät kokoukset ja workshopit toteutetaan virtuaalisesti, joten osallistua voit kotoasi käsin.

Lisätietoa löydät oheisesta linkistä.

Ei mitään tekemistä? Lue 10 vinkkiä, miten saat ajan kulumaan kotona! 
Kotona pysyessä aika voi välillä käydä pitkäksi. Onneksi Euroopan nuorisoportaaliin on kerätty 10 mainiota vinkkiä mitä voi tehdä juuri kotona juuri nyt. Äänikirjoja, kokkausta tai teatteria - näillä vinkeillä saat ajan kulumaan ja opit uusia taitoja kotona!

Kurkista vinkkeihin täällä.  

Kansainvälisyyttä kotisohvalle - Erasmus+ virtuaalivaihdot

Erasmus+ -virtuaalivaihdot tarjoavat mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja kiinnostavien aiheiden käsittelyyn omalta kotisohvalta käsin. Tutustu muihiin eurooppalaisiin nuoriin ja nuorisotyöntekijöihin, osallistu online-väittelyihin tai pohdi virtuaalikurssilla, miten ehkäistä vihapuhetta. 

Tutustu Erasmus+ -virtuaalivaihtovalikoimaan oheisesta linkistä.

Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektit syksyllä

Pääsiäisen aika on myös hyvä hetki suunnitella tulevaa. Kevään aikana on mahdollista hakea Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelman vapaaehtoispaikkoihin, jotka alkavat loppukesällä tai syksyllä, mikäli koronapandemia on rauhoittunut ja matkustaminen jälleen mahdollista. ESC-vapaaehtoisia haetaan nyt esimerkiksi syksyllä alkaviin projekteihin Ranskassa, Virossa ja Pohjois-Irlannissa. 

Tutustu loppukesän ja syksyn ESC-paikkoihin nettisivuillamme.

Allianssin nuorisovaihto työskentelee etänä 14.5. asti
Koronaviruksesta johtuvana varatoimenpiteenä me Allianssin nuorisovaihdossa jatkamme etänä työskentelyä 14.5. asti. Palvelemme kuitenkin normaalisti kaikissa ohjelmiimme liittyvissä kysymyksissä, ja tavoitat meidät sekä sähköpostise (vaihto@alli.fi), että puhelimitse (044 416 5209).

Pysy ajan tasalla siitä, miten korona vaikuttaa toimintaamme tästä linkistä

 

Aurinkoista pääsiäistä!

Related to the subject