Huhtikuun uutiskirje

09/04/2021 - 09:55
Siiri
Narsisseja keväässä
  • Vapaaehtoistyötä ulkomailla ja Suomessa -info Zoomissa 21.4.
  • Muovi ei ole muotia! Ideoi ratkaisuja muovinkulutuksen vähentämiseksi kansainvälisessä nuorisovaihdossa!
  • Leiriohjaajaksi ensi kesänä? Hae teatteriteemaiseen koulutukseen!
  • Tuettuun vapaaehtoistyöhön kotimaassa? Hae Kauhavan ESC-vapaaehtoistiimiin!
  • Ranskaan vapaaehtoiseksi? Osallistu partnerijärjestömme infotilaisuuksiin huhtikuussa!
  • Kesän ja syksyn EU-tuetun vapaaehtoistyön paikat nyt haussa!
  • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
  • Eures-tuella Eurooppaan!

Vapaaehtoistyötä ulkomailla ja Suomessa -info Zoomissa 21.4.

Kiinnostaisiko käyttää muutama viikko kesästä vapaaehtoistyön parissa? Ovatko syksyn suunnitelmasi vielä avoinna ja punnitset erilaisia vaihtoehtoja? Haluaisitko lähteä pidemmäksi aikaa ulkomaille vai osallistuisitko vapaaehtoisprojektiin mieluummin Suomessa? Tule kuulemaan kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä infotilaisuuteemme ja löydä itsellesi mieluisa tapa osallistua.

Järjestämme infotilaisuuden keskiviikkona 21.4. klo 16-17 Zoomissa. Kerromme vapaaehtoistyön mahdollisuuksista niin ulkomailla kuin kotimaassa sekä vastaamme osallistujien kysymyksiin. Mukana on myös Allianssin nuorisovaihdon kautta Ranskassa vapaaehtoisprojektiin osallistunut Mikaela, joka kertoo omasta kokemuksestaan.

Ilmoittaudu mukaan oheisen linkin kautta, niin lähetämme sinulle Zoom-linkin tapahtumapäivänä.

Lisätietoja myös tapahtuman Facebook-sivulla. 

Muovi ei ole muotia! Ideoi ratkaisuja muovinkulutuksen vähentämiseksi kansainvälisessä nuorisovaihdossa! 

Innostaako ekologisesti kestävien valintojen tekeminen? Hae nyt mukaan ympäristöteemaiseen nuorisovaihtoon ja pääset ideoimaan ratkaisuja muovinkulutuksen vähentämiseksi kansainvälisessä porukassa!

Meillä on neljä osallistujan paikkaa sekä yksi ryhmänohjaajan paikka Eramus+ -tuetussa "Plastic is not Fantastic" -nuorisovaihdossa, joka järjestetään verkossa 22.5-5.6. Nuorisovaihdon tarkoituksena on perehtyä tarkemmin muovinkulutuksen ympäristöhaittoihin sekä tarjota osallistujille välineitä levittää tietoisuutta muovin ongelmallisuudesta ja ekologisesti kestävämmistä vaihtoehtoista.

Kuka voi osallistua? Nuorisovaihtoon voivat osallistua kaikki ekologisesta elämäntavasta ja luonnonsuojelusta kiinnostuneet 16-25 -vuotiaat. Ohjaajalle ei ole ikärajaa. Osallistuminen on ilmaista.

Hae mukaan viimeistään 20.4.!

Lue lisää ja tutustu ilmoittautumisohjeisiin nettisivuillamme.

Lähtisitkö leiriohjaajaksi Suomen vapaaehtoisleireille ensi kesänä? Hae mukaan teatteriteemaiseen leiriohjaajakoulutukseen!

Haluaisitko toimia vapaaehtoisleirin ohjaana Suomessa ensi kesänä? Miten osallistavan teatterin metodeita voidaan hyödyntää ryhmänohjauksessa? Hae nyt mukaan IVS4Life-ohjaajakoulutukseen ! 

Koulutus on kaksiosainen, jonka lisäksi osallistuja pääsee toteuttamaan oppimaansa käytännössä leiriohjaajana Allianssin nuorisovaihdon ensi kesän vapaaehtoisleirillä. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään verkossa 16.-21.6., ja kesän vapaaehtoisleirien jälkeen osallistutaan arviointitapaamiseen 29.10.-1.11. Alankomaissa. Huomioithan hakiessasi, että pystyt sitoutumaan sekä kumpaankin koulutuksen osaan että leiriohjaajana toimimiseen kesän aikana.

Mitä maksaa ja kuka voi hakea? Koulutukseen ei ole osallistumismaksua. Eramus+ -tuki kattaa Alankomaissa järjestettävään arviointitapaamiseen osallistujille matka-apurahan sekä ylläpidon koulutuksen ajaksi. Matkakulut katetaan 275 euroon asti. Koulutukseen voivat hakea kaikki leiriohjaajana toimimisesta kiinnostuneet 18 vuotta täyttäneet!

Koulutus toteutetaan ajankohtaisten matkustusrajoitusten puitteissa, joten myös virtuaalinen toteutus on mahdollinen. Jos kesäkuun koulutus järjestetään virtuaalisesti, katsotaan tilannetta kuitenkin uudestaan lokakuun arviointitapaamisen järjestämisen suhteen. 

Lue lisää ja hae mukaan nettisivuillamme. 

Kesäkuussa EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Kauhavalle?

Vaikka et haluaisi vielä matkustaa ulkomaille, Kauhavalle pääsee kesäkuussa ottamaan tuntumaa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön!

Mikäli olet 18-30 -vuotias ja sinulla on kalenterissa vapaata 6.-19.6., niin hae mukaan Strong roots make us active -vapaaehtoistiimiin! EU-tuettu tiimi auttaa paikallisia yhdistyksiä ylläpitämään kulttuurihistoriallisia kohteita ja on mukana valtakunnallisen Avoimet Kylät -tapahtuman toteutuksessa. Kahden viikon aikana tehdään erilaisia kunnostustöitä ja päästään myös tutustumaan alueen luontoon ja paikallisiin toimijoihin. Tiimin tavoittena on lisätä erilaisuuden ymmärrystä, vuorovaikutusta sekä kiinnostusta vapaaehtoistyötä kohtaan.

Mukaan toivotaan moninaisista taustoista tulevia nuoria aikuisia. Matkustusrajoitusten takia tiimiin haetaan tässä vaiheessa suomalaisia ja muita Suomessa jo asuvia nuoria, esimerkiksi kansainvälisiä opiskelijoita, maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita. Osallistujat saavat ruoan ja majoituksen, pienen taskurahan, matkakorvauksen, osallistumistodistuksen sekä roppakaupalla uusia kokemuksia. Tiimin kielinä ovat englanti ja suomi.

Löydät "Strong Roots Make Us Active" -vapaaehtoistiimin hakukoneesta valitsemalla kohdemaaksi "Finland" tai  suoraan tästä linkistä.

Lisätietoja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät myös nettisivuillamme  sekä englanniksi täältä.

Vapaaehtoistyöhön Ranskaan? Osallistu infotilaisuuksiin verkossa!


Partnerijärjestömme Solidarités Jeunesses järjestää huhtikuussa neljä onlinesessiota, jonka aikana he esittelevät syksyllä alkavia Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikkojaan. Ääneen pääsevät myös projektien nykyiset vapaaehtoiset, jotka kertovat kokemuksistaan. Tilaisuudet järjestetään 12.4., 14.4., 16.4. ja 20.4.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. 

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!
 

Oletko valmistumassa tai valmistuitko juuri toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella töihin Eurooppaan!

Etsitkö töitä kesäksi tai kenties pidemmäksikin aikaa? European Job Days -sivuston kautta voit osallistua virtuaalisiin tapahtumiin, joissa kerrotaan avoimista työpaikoista eri Euroopan maissa. Kohdemaista vuorossa on Slovenia 8.4., jonka jälkeen Ruotsi, Norja ja Suomi 15.4.  

Tutustu European Job Days -sivustoon täällä.

 Miten Eures auttaa työnhaussa? Lue tästä kahden suomalaisen nuoren Eures-työkokemuksesta Irlannissa.

 

Aurinkoista huhtikuuta!

Related to the subject