Joulukuun uutiskirje

02/12/2019 - 16:55
Pauliina
joulukuun uutiskirje
  • Ready for Life -ohjelman kautta oman alan harjoitteluun
  • Tervetuloa tapaamaan meitä Educa 2020 messuille
  • ESC-vapaaehtoiseksi tammi-helmikuussa alkaviin projekteihin 
  • Joko olet ilmoittautunut mukaan Nuori2020-tapahtumaan? 
  • Kutsu meidät kylään! 
  • Vapaaehtoisleiri teidän paikkakunnallenne ensi kesänä? 

Ready for life -ohjelman hakukäytönnöt muuttuneet 

Oletko valmistunut tai pian valmistumassa ammattiin? Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta on mahdollista lähteä Eramus+-tuetusti oman alan harjoitteluun seitsemään eri Euroopan maahan! Olemme muuttaneet ohjelman hakukäytäntöjä ja nyt mukaan voi hakea joustavasti ympäri vuoden: jaksot alkavat joka kuukauden ensimäisenä maanantaina ja hakemus on hyvä toimittaa Allianssin nuorisovaihtoon 2-3 kuukautta ennen toivottua aloitusaikaa. Ohjelmaan ja sen hakuohjeisiin voit tutustua tarkemmin täältä. 

Tervetuloa tapaamaan meitä Educa 2020 -messuille!

Allianssin nuorisovaihto on mukana Educa 2020 -messuilla Kansalaisvaikuttamisen torilla 24.-25.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä! Pisteellämme voit kuulla erityisesi EU:n tukemista kansainvälistymismahdollisuuksista: Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmista. Tervetuloa moikkaamaan meitä ja pohtimaan yhdessä juuri sinulle sopivaa tapaa lähteä maailmalle! 

Mielenkiintoisia tammi-helmikuussa 2020 alkavia projekteja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmassa! 

Mitä jos viettäisit ensi vuoden vapaaehtoistyön parissa toisessa Euroopan maassa? Vielä ehtii hakea alkuvuonna 2020 alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoisprojekteihin! ESC-jaksot ovat EU-tuettuja. Vapaaehtoiselle maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle.

Tässä muutamia esimerkkejä avoimista paikoista: 

  • Sosiaalialan projekti Ranskassa, aloitus mahdollisimman pian, kesto elokuuhun 2020 saakka
  • Ympäristö- ja sosiaalialan projekti Pohjois-Irlannissa, kesto 6 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020
  • Kulttuurihistoriaprojekti Madeiralla, kesto 6-7 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020
  • Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kaupunkiin Itävallassa, kesto 12 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020

Lue lisää näistä ja muista projekteista täältä! 

Nuori2020 -tapahtuma Tampereella 

NUORI2020 - valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään Tampereella 14.-16.1.2020. Tapahtuma tarjoaa niin kirkon, kuntien, kuin järjestöjenkin nuorisoalan ammattilaisille, vaikuttajille ja toimijoille paikan verkostoitua, innostua ja kehittää osaamistaan. Tapahtumaan odotetaan jopa 3000 osallistujaa. 

Tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi sekä Kirkkohallitus. Tapahtuman paikallisena yhteistyökumppanina toimii Tampereen nuorisopalvelut.  Osana kolmipäiväistä seminaariohjelmaa järjestetään myös kansainvälinen englannin kielinen seminaariohjelma, joka on avoin kaikille! 

Voit lukea lisää tapahtumasta täältä. Toivottavasti tavataan Tampereella! 

Kutsu meidät kylään! 

Järjestätkö paikkakunnallasi tapahtuman, johon toivoisit meitä kertomaan erilaisista nuorten kansainvälistymismahdollisuuksista? Toivoisitko infotilaisuutta koulullenne? Kutsu meidän kylään! Me Allianssin nuorisovaihdosta tulemme mielellään vierailemaan luonanne ja kertomaan erilaisista poluista maailmalle. Voit lähettää meille viestin osoitteeseen vaihto@alli.fi, mikäli tahtoisit, että tulemme pitämään infotilaisuuden teidän tapahtumaanne tai oppilaitokseen. 

Järjestäisitteisiinkö teidän paikkakunnallanne kansainvälinen vapaaehtoisleiri ensi kesänä? 

Suomessa järjestetään vuosittain noin 25 kansainvälistä vapaaehtoisleiriä. Leirejä järjestävät muun muassa yhdistykset ja paikalliset nuorisotoimet. Leirit kestävät 2-3 viikkoa ja kokoavat yhteen kansainvälisiä vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa työskentelemään yleishyödyllisissä tehtävissä yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. 

Tahtositteko te paikallisen yhdistyksen tai yhteisön kanssa järjestää vapaaehtoisleirin kesällä 2020? Vapaaehtoisleirit ovat oiva tapa edistää kotikansainvälistymistä ja tarjota mahdollisuus kulttuurienväliseen oppimiseen esimerkiksi paikallisille nuorille. Mikäli innostuit, laita meille viestiä  vaihto@alli.fi -osoitteeseen ja kerromme lisää leiri-isäntänä toimimisesta!