Joulukuun uutiskirje

02/12/2020 - 11:26
Siiri
Joulukuun uutiskirje
  • ESC-vapaaehtoiseksi Ranskaan? Osallistu ESC-tiedotustilaisuuteen 3.12.!

  • Kansainvälinen vapaaehtoisten päivä lauantaina 5.12.

  • Ulkomaille työhön tai harjoitteluun? TE-live online-lähetys 16.12.

  • Nuorisovaihdon toimisto joululomalla 21.12.-6.1.

ESC-vapaaehtoiseksi Ranskaan? Osallistu ESC-aiheiseen tiedotustilaisuuteen torstaina 3.12.!

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä Ranskassa? Millaisia Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit voivat olla? Partnerijärjestömme Solidarites Jeunesses järjestää torstaina 3.12. klo 17 tiedotustilaisuuden, jossa järjestö kertoo Ranskan ESC-vapaaehtoisprojekteistaan ja vastaa projekteihin liittyviin kysymyksiin.

Ilmoittaudu mukaan tiedotustilaisuuteen täällä.


Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit ovat Euroopan Unionin tukemia, jonka ansiosta osallistuminen ei kerrytä vapaaehtoiselle itselleen juuri mitään kuluja. EU-tuki kattaa esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen, kielikurssin kohdemaan kielellä sekä pienen taskurahan projektin ajaksi. ESC-projekteihin voivat hakea mukaan kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset.

Haluaisitko lähteä ESC-vapaaehtoiseksi alkuvuodesta 2021? Tällä hetkellä avoimia tammi-helmikuussa alkavia projekteja on esimerkiksi: 

  • Madeiralla kulttuuriperintöprojektissa
  • Pohjois-Irlannissa maaseudulla sijaitsevassa asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia
  • Belgiassa esimerkiksi lasten ja nuorten, kulttuurin sekä järjestötyön parissa useissa eri projekteissa 

Tutustu ensi vuoden avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Eläköön vapaaehtoistyö! Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää vietetään lauantaina 5.12.

Joulukuun alussa on aika juhlistaa kaikkia vapaaehtoistyöhön oman panoksensa antavia, kun lauantaina 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Vapaaehtoistyötä tekemällä voi esimerkiksi auttaa muita, vaikuttaa ja muuttaa asioita parempaan suuntaan, sekä tietysti oppia uusia taitoja ja tutustua ihmisiin. 

Me juhlistamme vapaaehtoisten päivää julkaisemalla viikon aikana nykyisten vapaaehtoistemme videoviestejä sosiaalisen median kanavillamme.

Hyvää vapaaehtoisten päivää kaikille entisille ja nykyisille vapaaehtoisillemme! 

Mistä tukea ulkomaille työllistymiseen ja harjoitteluun? Tule seuraamaan TE-live online-lähetystä 16.12.!  

Kiinnostaako muutto ulkomaille lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa? Mietitkö, millaisia harjoittelu- ja työmahdollisuuksia ulkomailla on tarjolla ja miten niihin pääsee käsiksi?

Tule seuraamaan TE-liven suoraa online-lähetystä keskiviikkona 16.12. klo 9:00. Tässä lähetyksessä Allianssin nuorisovaihdon ja EURES Suomen asiantuntijat kertovat, mitä mahdollisuuksia noin 18-30 vuotiaille nuorille on ulkomaille työllistymiseksi ja mistä sitä varten voi saada käytännön tukea sekä lisätietoja.

Lisätietoja löytyy tapahtuman Facebook-sivuilta ja TE-liven nettisivuilta.

Allianssin nuorisovaihdon toimisto kiinni joululoman ajaksi 21.12.-6.1.

Joulu lähestyy ja meidänkin on aika hiljentyä hetkeksi joululoman viettoon. Toimistomme on kiinni 21.12.-6.1., jonka jälkeen palaamme virkistyneinä takaisin kansainvälisen liikkuvuuden pariin.

 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Related to the subject