Kansainvälisty kotisohvalta käsin! Näin osallistut kansainväliselle vapaaehtoisleirille virtuaalisesti

21/05/2020 - 15:37
Siiri
Virtuaaliset vapaaehtoisleirit

Kansainväliset vapaaehtoisleirit ovat olleet viime aikoina tauolla, sillä koronaviruksen takia kotona pysyminen on tällä hetkellä tärkeää. Vapaaehtoisleirille osallistuminen ei kuitenkaan vaadi aina matkustamista paikan päälle, vaan nyt voit osallistua myös virtuaalisesti. Opi uutta kieltä tai uusia taitoja, tutustu uusin ihmisiin ympäri maailmaa, perehdy mindfulnessin saloihin... Virtuaaliset vapaaehtoisleirit yllättävät monipuolisuudellaan! 

Virtuaalisia vapaaehtoisleirejä järjestetään ympäri maailmaa ja osallistuminen on ilmaista. Yleensä osallistuminen vaatii vain pääsyn tietokoneelle sekä toimivan internet-yhteyden. Leirien teemat vaihtelevat esimerkiksi ekologisuuden edistämisestä terveyteen ja hyvinvointiin sekä kielen opiskelusta askarteluun ja peleihin. Jotkut leirit voivat voivat olla vain yhtenä päivänä järjestettäviä työpajoja, kun taas toisten leirien aikana kokoonnutaan esimerkiksi kerran viikossa muutaman viikon ajan. 

Näin osallistut virtuaaliselle vapaaehtoisleirille:

1. Tutustu leirivalikoimaan täällä

2. Kun tiedät, mille leirille haluat hakea, täytä ilmoittautumislomake "Registration"-kohdan linkistä. Kohdassa "Please select a Sending organisation from your country of residence" valitse "FI Allianssi". Kannattaa valita useampi leirivaihtoehto, jotta pääset varmasti osallistumaan leirille. 

3. Kun sinut hyväksytään hakemallesi leirille, saat kutsun vapaaehtoisleirien yhteiselle Slack-alustalle. Leiristä riippuen ohjelmaa voidaan järjestää myös jollakin toisella virtuaalisella alustalla. Vaihtoehtoisia alustoja voivat olla esimerkiksi Skype, Zoom, Microsoft teams tai Whatsapp. 

4. Kun leirisi on loppunut, lähetämme sinulle täytettäväksi palautelomakkeen. 

Ajankohtaista

  • Comic strips and movie analyses. Slovakian partnerijärjestömme INEX järjestää syys-lokakuussa sarjakuva- ja elokuva-aiheisen vapaaehtoisleirin. 28.9. ja 5.10. välisenä aikana järjestettävällä leirillä perehdytään sarjakuvien ja elokuvien analyysiin. Projekti järjestetään Zoom-sovelluksen välityksellä. Löydät leirin täältä. 

Kysyttävää? Vastaamme mielellämme virtuaalisiin vapaaehtoisleireihin liittyviin kysymyksiin sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

Related to the subject