Kansainvälistymismahdollisuuksia kotimaassa! Ryhdy leirinohjaajaksi

11/04/2019 - 15:17
Nuorisovaihto
leirinohjaus suomessa

Suomessa järjestetään vuosittain noin 25 kansainvälistä vapaaehtoisleiriä. Leirejä järjestävät muun muassa yhdistykset ja paikalliset nuorisotoimet. Leirit kestävät 2-3 viikkoa ja kokoavat yhteen kansainvälisiä vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa työskentelemään yleishyödyllisissä tehtävissä yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. Allianssin nuorisovaihto kouluttaa leireille ohjaajia - tahtoisitko sinä osallistua kansainväliseen projektiin ohjaajana kotimaassa?

Mitä leiriohjaaja tekee?

Leiriohjaajana olet yksi leirin osallistujista, mutta tehtäviisi kuuluu lisäksi ryhmän mielipiteiden välittäminen leiri-isännälle sekä sen varmistaminen, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja vapaaehtoiset osallistuvat projektiin aktiivisesti.

Tehtävänäsi on varmistaa yhdessä opiston henkilökunnan kanssa, että vapaaehtoisilla on riittävästi mielekästä tekemistä. Osa opiston henkilökunnasta ei puhu englantia, joten ohjaajan tehtäviin kuuluu avustaa esimerkiksi ohjeiden kääntämisessä suomesta englantiin.

Leiriohjaajana et siis johda leiriä, vaan ohjailet tarvittaessa käytännön asioita. Varsinkin leirin alussa tärkeänä tehtävänä on auttaa leiriläisiä tutustumaan toisiinsa ja Suomeen. Aiempi kokemus kansainvälisistä leireistä, vapaaehtoistoiminnasta tai ohjaustyöstä on hyödyksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Leiriohjaajan on hyvä olla oma-aloitteinen, joustava, kiinnostunut muista kulttuureista. 

Leirinohjaus on vapaaehtoistyötä eli siitä ei makseta palkkaa. Ohjaajalle tarjotaan vapaaehtoistyötä vastaan majoitus ja ruuat koko leirin ajalle. Matkakulut leiripaikalle korvataan. 

Innostuitko? Mitä seuraavaksi? 

Tutustu Allianssin koordinoimiin leireihin tässä esitteessä. Valitse sinua kiinnostava leiri / leirit ja lähetä meille osoitteeseen hakemukset@alli.fi vapaamuotoinen hakemus. 

Leirinohjaajat koulututetaan tehtävään. Seuraava koulutus järjestetään Allianssi-talolla Helsingissä 25.5. Kauempaa tulevien matkat koulutukseen korvaaan.