Kesäkuun uutiskirje

06/06/2019 - 16:11
Pauliina
kesäkuun uutiskirje
  • Haku syyskuussa alkaviin Ready for Life -jaksoihin auki 9.6. saakka 
  • Kansainvälisen vapaaehtoisleirin ohjaajaksi Suomeen? 
  • Haku kesän vapaaehtoisleireille käynnissä!
  • Youth Anti-Rasists in Action: yksi paikka jäljellä nuorisovaihtoon Italiaan
  • Media and Migration -koulutus Belgiassa
  • Suunnitelmissa välivuosi? Nyt on aika hakea syksyllä alkaviin EU-tuettuille pitkäkestoisille vapaaehtoisjaksoille? 

Haku syksyn Ready for Life -työharjoitteluihin auki 9.6. saakka! 

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden on mahdollista lähteä 1-4 kuukaudeksi Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta Espanjaan, Portugaliin, Irlantiin, Saksaan, Italiaan, Ranskaan tai Kreikkaan. Haku syyskuun alussa alkaviin jaksoihin on auki 9.6.2019 saakka.

Osallistujille maksetaan Erasmus+-tuesta matka-apuraha ja järjestetään majoitus, harjoittelupaikka koulutustaustan mukaan sekä kielikurssi jakson alkuun. Allianssin nuorisovaihto ja kohdemaan yhteystoimistomme ovat osallistujien tukena koko jakson ajan.
Lisätiedot ohjelmasta ja hakuohjeet löydät täältä. 

Kansainvälistä vapaaehtoisleiriä ohjaamaan Suomeen? 

Suomessa järjestetään jälleen tänä kesänä useita 2-3 viikkoa kestäviä vapaaehtoisleirejä, joista vielä muutamalle etsitään ohjaajaa. Leirinohjaus on palkitsevaa ja oiva tapa kartuttaa arvokasta ohjauskokemusta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Koulutamme kaikki ohjaajat tehtävää.
Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.  

Vapaaehtoisleirille ulkomaille? Alliance-verkoston jäsenet järjestävät vapaaehtoisleirejä eri puolilla maailmaa läpi vuoden ja kesä on leirien sesonkiaikaa! Projekteissa vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi ympäristönsuojelu, kunnostus- tai ohjaustehtävissä tai taide- ja kulttuuripainotteisissa projekteissa. Vaihtoehtoihin voi tutustua hakukoneessa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä noin 60 eri maassa - minne päin sinä lähtisit? 

kesäkuu1

Media and Migration -koulutus Belgiassa

Allianssin nuorisovaihdon belgialainen yhteistyöjärjestö JAVVA järjestää maahanmuuttoon ja viestintään keskittyvän koulutuksen Brysselissä 17.-25. elokuuta. Koulutuksessa keskustellaan keinoista luoda median kautta positiivista kuvaa maahanmuutosta ja vähentää viestinnällä maahanmuuttajiin kohdistuvaa syrjintää. Osallistujat pääsevät oppimaan maahanmuuttoon liittyvistä teemoista ja tekämään yhdessä aiheeseen liittyviä videoita.

Koulutukseen voivat hakea aiheesta kiinnostuneet 18-30 -vuotiaat nuoret. Allianssin nuorisovaihdolla on koulutukseen paikka neljälle osallistujalle, minkä lisäksi matkaan lähteen ryhmänohjaaja. Koulutuksen osallistumismaksu on 100 euroa. Osallistujille tarjotaan majoitus ja ruuat jakson ajalle ja matkakulut korvataan 275 euroon asti. Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.

Nyt on aika hakea syksyllä alkaviin ESC-vapaaehtoisprojekteihin! 

Tiesitkö, että 18-30 -vuotiaiden nuorten on mahdollista lähteä EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC) -ohjelman kautta. ESC-vapaaehtoisjaksot kestävät yleensä 6-12 kuukautta. Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä organisaatioissa esimerkiksi sosiaali- tai ympäristöalan projekteissa.

ESC-vapaaehtoisjaksot ovat EU-tuettuja, mikä tarkoittaa sitä, että osallistujille korvataan matkakulut ja tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, matkavakuutus ja kuukausittainen taskuraha jakson ajalle. 

Nyt on hyvä aika hakea syksyllä alkaviin ESC-projekteihin! Lisätiedot ohjelmasta löydät täältä.