Kesäkuun uutiskirje

05/06/2020 - 12:39
Siiri
Koivuja alhaalta päin katsottuna.
  • Kesän ESC-vapaaehtoisprojektit Suomessa
  • Vapaaehtoistötä naapurimaassa? Hae mukaan Viron vapaaehtoisleireille
  • Hae syys-lokakuun Ready for Life jaksoille kesäkuussa
  • Syksyn avoimet ESC-projektit
  • Näin tavoitat meidät kesän aikana

Vapaaehtoistyötä kotimaassa? Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Suomessa!

Tuntuuko matkustaminen ulkomaille tällä hetkellä hankalalta, mutta haluaisit kesän aikana osallistua lyhytaikaiseen vapaaehtoisprojektiin? Kuten virtuaalileirit ovat osoittaneet, vapaaehtoistyötä varten ei aina tarvitse matkustaa toiseen maahan. Vallitsevasta tilanteesta johtuen toteutamme tänä kesänä kaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiä kansallisina, joten mukaan voivat osallistua suomalaiset vapaaehtoiset. Jos matkustusrajoitteet helpottavat kesän aikana, voimme hyväksyä mukaan myös ulkomaisia vapaaehtoisia. 

  • Ensimmäinen vapaaehtoistiimi järjestetään Inarissa 13.-27.7. Projekti-isäntänä toimii Vasatokan nuorisokeskus. Vapaaehtoisten tehtävänä on kunnostaa kahta paikallista luontopolkua, joista toinen on esteetön ja toinen taas tarkoitettu oppimisympäristöksi lapsille.
  • Youth and Peace -vapaaehtoistiimi toteutetaan Punkaharjulla 1.-16.8. ja projekti-isäntänä toimii Itä-Karjalan Kansanopisto. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu opiston ylläpitoon liittyviä tehtäviä sekä saimaannorpan kannalta turvallisten katiskojen tekemistä. Projektin aikana perehdytään YK:n "Nuoret, Rauha ja Turvallisuus" -päätöslauselmaan ja sen teemoihin. 

Euroopan Unionin tuki mahdollistaa vapaaehtoisten taloudellisen tukemisen myös näissä projekteissa. Tuki kattaa ESC-vapaaehtoisille tuttuun tapaan matka-apurahan, ruoan ja majoituksen sisältävän ylläpidon sekä pienen taskurahan (5 euroa/päivä) projektin ajaksi. Matka-apurahan maksimimäärä määräytyy välimatkataulukon mukaan (10-99 km 20 euroa, 100-499 km 180 euroa, 500 - 1999 km 275 euroa) ja tuki maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan jälkikäteen.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin voivat hakea mukaan kaikki 18-30 -vuotiaat.

Lisätiedot kansallisista ESC-vapaaehtoistiimeistä löydät nettisivuiltamme. 

Vapaaehtoisleirille naapuriin! Hae nyt Viron heinä-elokuun vapaaehtoisleireille 

Koronaan liittyvät matkustusrajoitukset ovat alkaneet pikkuhiljaa hellittää, ja tästä viikosta lähtien Viroon matkustaminen on ollut mahdollista. Viron kansainvälisille vapaaehtoisleireille on mahdollista osallistua kesäkuun lopusta alkaen. Leirit kestävät 1-3 viikkoa. 

Tarjolla on paljon erilaisia leirejä, etenkin maaseudun rauhasta ja luomutilalla työskentelystä haaveileville. Leireillä voi myös tehdä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa kesäleireillä tai Tallinnan eläintarhassa. Elokuun puolivälissä on taas mahdollista osallistua vapaaehtoistyön tekemiseen koko perheen voimin lapsiperheille suunnatulla viikon mittaisella leirillä luomutilalla. 

Tutustu Viron kansainvälisiin vapaaehtoisleireihin nettisivuillamme.  

Hae syys-lokakuussa alkaville Ready for Life -työharjoittelujaksoille kesäkuun aikana

Valmistuitko vastikään ammattiin ja haluaisit päästä kehittämään taitojasi kansainvälisessä ympäristössä? Hae nyt mukaan syys-lokakuussa alkaville Ready for Life -työharjoittelujaksoille.

Ready for Life on työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voi osallistua tuetulle 1-3 kuukauden työharjoittelujaksolle oman alan työharjoittelupaikassa toisessa Euroopan maassa. Erasmus+ -tuki kattaa suuren osan kuluista, jolloin käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset ja vakuutus jäävät osallistujan itsensä maksettavaksi. Koronaviruksesta johtuvan tilanteen vuoksi hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta entisen 12 kuukauden sijasta.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme. 

Syksyn avoimet Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit

Jos vapaaehtoisprojektiin osallistuminen Euroopassa kiinnostaa, kesällä kannattaa käyttää aikaa Euroopan solidaarisuusjoukkojen syksyn projektien tutkimiseen ja hakea mukaan. Matkustaminen on syksyllä toivottavasti taas mahdollista, mutta jos korona vaikuttaa silloin vielä kansainvälisiin liikkuvuuksiin, on projektin aloitusta vielä mahdollista siirtää tai perua tarvittaessa. 

Avoimia ESC-paikkoja on nyt esimerkiksi Madeiralla turismin ja kulttuurin parissa, Pohjois-Irlannissa luonnonsuojelun tai sosiaalialan projekteissa sekä Virossa sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä. 

Voit tutustua syksyn ESC-paikkoihin nettisivuillamme. 

Kysyttävää? Näin tavoitat meidät kesän aikana

Vastaamme mielellämme ohjelmiimme liittyviin kysymyksiin ja autamme löytämään sinulle sopivan tavan lähteä maailmalle. Voit ottaa meihin yhteyttä kesän aikana tuttuun tapaan sähköpostitse (vaihto@alli.fi) tai puhelimitse (044 416 5209). 

 

Aurinkoista kesäkuuta! 

Related to the subject