Kesäkuun uutiskirje

09/06/2021 - 15:04
Siiri
Lemmikkikimppu
 • Vielä ehdit hakea mukaan kesän EU-tuettuihin vapaaehtoistiimeihin!
 • Kesän ajankohtaiset nuorisovaihdot ja koulutukset
 • Vastaa EU:n nuorisodialogin kyselyyn ja vaikuta!
 • Kesän vapaaehtoistyömahdollisuudet Euroopassa
 • Hae EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Eurooppaan!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!

Osallistu EU-tuettuun vapaaehtoistiimiin Suomessa! Vielä ehdit hakea mukaan kesän EU-tuettuihin vapaaehtoistiimeihin!

Kesä alkoi, mutta ovatko kesän suunnitelmasi auki? Valmistuitko kenties ylioppilaaksi ja haluaisit tehdä jotain uutta ja hauskaa rankan opiskelukevään jälkeen? Meillä olisi sinulle ehdotus: hae mukaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin! Tiimissä olet osana noin kymmenen osallistujan vapaaehtoisporukkaa, joka työskentelee yhdessä kiinnostavan projektin eteen ja viettää vapaa-aikaa kesäiseen Suomeen tutustumalla!

Haemme tällä hetkellä innostuneita vapaaehtoisia seuraaviin vapaaehtoistiimeihin:

 • Oulaisten Old power -vapaaehtoistiimi auttaa järjestämään 2.-17.7. Wanhat Weteraanikonepäivät -perinnetapahtumaa. Työhön kuuluu käytännön valmistelut ennen tapahtumaa, kahvilanpito ja ylläpitotehtävät tapahtuman aikana sekä osallistuminen tapahtuman purkamiseen ja jälkitöihin.
 • 5.-18.7. Helsingissä Skatecamp for equality -tiimi on tarkoitettu LGBTQI+ nuorille ja sen tärkeitä teemoja ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Kaksi viikkoa kestävän ohjelman aikana tehdään yleishyödyllistä työtä, kuten siivotaan, korjataan, kunnostetaan paikkoja ja järjestään hyvänmielen skeittikouluja, sessareita sekä toimintaa Siblings Helsinki ry:lle.

Mukaan toivotaan moninaisista taustoista tulevia 18-30 -vuotiaita nuoria aikuisia. Matkustusrajoitusten takia tiimiin haetaan tässä vaiheessa suomalaisia ja muita Suomessa jo asuvia nuoria.

Vapaaehtoistiimit ovat EU-tuettuja, joten osallistujat saavat ruoan ja majoituksen, pienen taskurahan, matkakorvauksen, osallistumistodistuksen sekä roppakaupalla uusia kokemuksia. Tiimien kielinä ovat englanti ja suomi.

Hae mukaan tiimeihin viimeistään 16.6.! 

Lue lisää ja hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimeihin nettisivuillamme.

Kesän ajankohtaiset nuorisovaihdot ja koulutukset

Kesän aikana eurooppalaiset partnerimme järjestävät myös mielenkiintoisia nuorisovaihtoja ja koulutuksia, joihin haetaan nyt osallistujia. Jokainen nuorisovaihto ja koulutus rakentuu oman teemansa ympärille niin, että osallistujat pääsevät käsittelemään teemaa yhdessä keskustellen, ideoiden ja hauskojen aktiviteettien avulla. Osallistuminen onkin hieno tilaisuus kehittää omaa kielitaitoa, oppia uutta sekä tutustua muihin mielenkiintoisiin ihmisiin! 

Seuraaviin nuorisovaihtoihin etsitään nyt osallistujia:

 • Italialaisen partnerimme Lunarian järjestämässä "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -nuorisovaihdossa pyritään edistämään rasisminvastaista toimintaa ja pohtia populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksiä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa. Nuorisovaihto järjestetään virtuaalisesti 13.-22.7. Lue lisää ja hae mukaan tästä.
 • "Mindfulness - A full mind" -nuorisovaihto järjestetään Unkarissa 11.-18.8. Nuorisovaihdon tavoitteena on perehtyä henkiseen hyvinvointiin ja stressinhallintaan etenkin mindfulnessin ja meditaation näkökulmasta. Lue lisää ja hae mukaan tästä.
 • Fueling Innovation for Non-Formal Education (FINE) -koulutus järjestetään Italiassa 2.-9.8. nuorisotyöntekijöille sekä nuorten parissa työskentelystä kiinnostuneille. Koulutuksen tarkoituksena on oppia uusia työkaluja nonformaalin oppimisen tukemiseksi nuorisotyössä, etenkin pelillistämisen metodiikkaa hyödytäen. Lue lisää ja hae mukaan tästä. 

Erasmus+ -tuki kattaa matkustusta vaativien nuorisovaihtojen osallistujille matka-apurahan ja ylläpidon.

Hae mukaan nuorisovaihtoihin mahdollisimman pian!

Kesän vapaaehtoismahdollisuudet Euroopassa

Kesän aikana voi myös osallistua vapaaehtoisprojekteihin Euroopassa ja tutustua muihin kansainväisiin vapaaehtoisiin. Esimerkiksi Ranskassa ja Virossa järjestetään kesällä useita Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä, joihin etsitään 18-30 -vuotiaita osallistujia. Vapaaehtoistiimit ovat EU:n rahoittamia, joten osallistujat saavat matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan. Vapaaehtoistiimit tunnistaa hakukoneessa "ESC"-koodilla.

Lisäksi kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään kesän aikana ympäri Eurooppaa. Useimmat vapaaehtoisleirit ovat avoimia kaiken ikäisille osallistujille. Lisätietoa kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä löydät nettisivuillamme.

Vastaa EU:n nuorisodialogin kyselyyn ja vaikuta!

EU:n nuorisodialogia toteutetaan ympäri Eurooppaa nuorille suunnatun verkkokyselyn avulla.

Tällä kertaa keskitytään nuorten tiloihin ja osallistumiseen. Kyselyssä halutaankin kuulla nuorten näkemyksiä eurooppalaisesta nuorisotavoitteesta "Tiloja ja osallistumista kaikille". Voit vaihtaa kyselyn kielen suomeksi oikeasta yläreunasta.

Vastaamalla vaikutat!

Kyselyyn pääset vastaamaan oheisesta linkistä. 

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön ensi syksynä? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Syksyn aikana alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan! 

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin paikkoihin:

 • Saksaan työskentelemään lasten ja nuorten parissa
 • Viroon esimerkiksi kouluihin tai päiväkoteihin
 • Madeiralle kulttuuriperintöaiheiseen projektiin
 • Belgiaan työskentelemään nuorisotyön, inkluusion tai kulttuurin pariin

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Mitä nykyisille vapaaehtoisille kuuluu? Voit lukea Kroatiassa vapaaehtoisena olevan Eerikan ja Pohjois-Irlannissa seikkailevan Elsan kuulumisia Facebook-tililtämme. Kesän aikana kannattaa myös ottaa Instagram-tilimme seurantaan, sillä nykyiset vapaaehtoiset kertovat kuulumisistaan myös Instagramissa! Löydät meidät Instagramista käyttäjänimellä @nuorisovaihto

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!


Valmistuitko juuri toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä kesäksi tai kenties pidemmäksikin aikaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. Lue lisää Euresista nettisivuillamme.

Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

 

Aurinkoista kesäkuuta!

Related to the subject