Kevääksi Erasmus+-tuettuun työharjoitteluun Eurooppaan!

10/12/2018 - 13:36
Nuorisovaihto
globe

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden on mahdollista lähteä Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun Ready for Life -ohjelman kautta. Haku maalis-huhtikuussa alkaville jaksoille on auki 17.12.2018-16.1.2019!

Mikä Ready for Life? Erasmus+ -tuettu 1-3 kuukautta kestävä työharjoittelu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Saksassa ja Espanjassa tarjolla on myös hieman pidempiä, noin neljä kuukautta kestäviä harjoittelujaksoja. Jokaiselle hakijalle tarjotaan koulutusta vastaava harjoittelupaikka.

Missä? Saksassa, Espanjassa, Kreikassa, Ranskassa, Italiassa, Portugalissa tai Irlannissa.

Mitä maksaa? Erasmus+ -tuki kattaa lähtijävalmennuksen ja ohjemateriaaleja, sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien maksettaviksi.

Kuka voi hakea? Ohjelmaan voi hakea vuoden sisällä valmistumisesta tai jos valmistuu viimeistään jakson aikana. Hakijan tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Miksi? Saat kansainvälistä työkokemusta, pääset elämään arkea uudessa kulttuurissa ja kehittämään omia henkilökohtaisia taitojasi. Ulkomailla vietetystä ajasta tarttuu ikimuistoisia kokemuksia mukaan taskut pullolleen! Saksassa kesän 2018 viettänyt Taina kuvasi kokemustaan seuraavasti: 

Aluksi olin epävarma mutta päätin antaa harjoittelupaikalle tilaisuuden, ja se koitui
onnekseni. Tapasin niin paljon mielenkiintoisia, intohimoisia persoonia, joiden arvot
vastasivat omiani. Löysin itsestäni rohkeutta ja itsenäisyyttä,
määrätietoisuutta...

Innostuitko? Lisätiedot ja hakuohjeet löydät ohjelmakohtaiselta sivulta. 

Hae mukaan ja vinkkaa kaverillesikin!  

työharjoittelu Erasmus+ Eurooppa