Lähde Makedoniaan Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

24/07/2019 - 15:08
Siiri
Makedonia

Näyttääkö kalenteri vielä tyhjää kesän jälkeen? Haluaisitko viettää ensi vuoden ulkomailla tehden samalla vapaaehtoistyötä paikallisyhteisön hyväksi, ilman siitä sinulle koituvia taloudellisia kustannuksia? Meillä on sinulle ehdotus!

Allianssin nuorisovaihdolla on vielä paikka avoinna Euroopan Solidaarisuusjoukkojen syksyllä alkavassa vapaaehtoisprojektissa Makedonian pääkaupungissa Skopjessa. Projekti on vuoden mittainen ja siihen osallistuva nuori pääsee työskentelemään yhdessä muiden kansainvälisten vapaaehtoisten kanssa Volunteer Centre Skopje -järjestössä.

Vapaaehtoisten toimenkuva on laaja. He työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja voivat myös tehdä vapaaehtoistyötä paikallisia katulapsia auttavassa järjestössä. Pitkäaikaisten vapaaehtoisten päätehtävä on kuitenkin Voices-lehden toimittaminen. Toimitustyössä vapaaehtoiset oppivat hyödyllisiä taitoja liittyen esimerkiksi artikkeleiden kirjoittamiseen, taustatutkimuksen ja haastattelujen tekemiseen sekä lehden visuaalisen ilmeen suunnitteluun ja toteutukseen. Vapaa-ajalla vapaaehtoiset pääsevät esimerkiksi tutkimaan Skopjen vilkasta kaupunkia ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä tietysti lähialueen kauniiseen luontoon.

Mikä Euroopan Solidaarisuusjoukot? Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana.

Lue lisää järjestöstä ja sen tarjoamasta projektista tästä. Voit myös lukea Volunteer Centre Skopjessa ESC-vapaaehtoisena tällä hetkellä Selinan kokemuksista tästä

Kiinnostuitko? Lähetä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin Makedoniaan.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikka täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

 

Video
Katso video Selinan ja muiden Makedonian ESC-vapaaehtoisten tekemästä reissusta keväällä 2019!

 

Related to the subject