Maaliskuun uutiskirje

04/03/2019 - 18:13
Nuorisovaihto
puun halaus

Allianssin nuorisovaihdon maaliskuun uutiskirje 

  • Haku kesän Ready for Life -työharjoitteluihin auki 10.3. saakka
  • Kesän vapaaehtoisprojektien koko ohjelma julki 12.3.!
  • Nopeita lähtöjä Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin
  • Youth Anti-Rasists in Action - hae mukaan nuorten tapaamiseen Italiaan!
  • Vielä ehtii hakea kevään vapaaehtoisleireille
  • Vapaaehtoiseksi Eurooppaa kauemmas?
  • Tapaa meidät tapahtumissa

Haku kesän Ready for Life -työharjoitteluihin auki 10.3. saakka

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden on mahdollista lähteä 1-4 kuukaudeksi Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun Espanjaan, Saksaan, Portugaliin, Ranskaan, Kreikkaan, Italiaan tai Irlantiin Ready for Life -ohjelman kautta. Osallistujille maksetaan matka-apuraha ja järjestetään majoitus, harjoittelupaikka koulutustaustan mukaan sekä kielikurssi jakson alkuun. Allianssin nuorisovaihto ja kohdemaan yhteystoimistomme ovat osallistujien tukena koko jakson ajan.

Haku touko- ja kesäkuussa alkaviin harjoitteluihin on auki 10.3. saakka Lisätiedot ohjelmasta ja hakuohjeet löydät täältä. 

Koko kesän vapaaehtoisprojektien ohjelma julkaistaan 12.3.!

Missä sinä haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä ensi kesänä? Tänäkin vuonna Allianssin nuorisovaihdon Alliance-verkoston yhteistyöjärjestöt järjestävät noin 1500 lyhytkestoista vapaaehtoisprojektia eri puolilla maailmaa. Vapaaehtoisena voit työskennellä esimerkiksi kunnostus- tai rakennustehtävissä, ympäristönsuojelutehtävien parissa tai auttaa järjestämään taide- ja kulttuuritapahtumia tai vaikkapa lasten kesäleiriä.

Koko kesän vapaaehtoisprojektien ohjelma julkaistaan hakukoneessa 12.3. - ole valmista ja nappaa kesän kalenteriisi oma suosikkiprojektisi!

Pyrimme varmistamaan, että moninaisista taustoista tulevat nuoret voivat osallistua kansainväliseen toimintaan ja tarjolla on myös EU-tuettuja 2 viikkoa kestäviä projektivaihtoehtoja esimerkiksi Ranskassa , Kreikassa ja Belgiassa.

Vapaaehtoiseksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta?

Euroopan solidaarisuussjoukot on EU:n tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. Ohjelmaan osallistuvat vapaaehtoiset tekevät töitä yleishyödyllisissä organisaatioissa yleensä 6-12 kuukauden ajan. Tehtäviä on tarjolla esimerkiksi sosiaalialalla, järjestöjen viestinnän, tapahtumien järjestämisen ja ympäristöteemojen parissa.

EU-tuki kattaa vapaaehtoisten matkakulut, majoituksen, ruuat, vakuutuksen ja taskurahan koko jakson ajalle. Juuri nyt on vielä muutamia paikkoja avoinna kuluvana keväänä alkavissa projekteissa ja tietoa syksyn eri projekteista tulee jatkuvasti. Euroopan solidaarisuusjoukot on mainio kansainvälistymismahdollisuus esimerkiksi välivuotta suunnitteleville. Lue lisää ohjelmasta ja juuri nyt avoimista paikoista nuorisovaihdon nettisivuilla.

gardening

FR.O.M. Youth Anti-Racists In Action -nuorten tapaaminen Italiassa 29.5.-7.6.2019

Allianssin nuorisovaihdolla on 6 paikkaa touko-kesäkuussa järjestettävässä syrjinnän ja rasismin vastaiseen työhön sekä vapaan liikkuvuuden teemoihin  keskittyvässä nuorisotapaamiseen Italiassa. Tapaaminen järjestetään 29.5.-7.6. Poggio Mirtetossa ja siihen osallistuu suomalaisten lisäksi nuoria Kreikasta, Makedoniasta ja Italiasta.

Tapaaminen on osa Erasmus+-tuettua hanketta ja osallistujille tarjotaan matka-apuraha sekä majoitus ja ruuat tapaamisen ajalle. Mukaan voivat hakea tapaamisen teemoista kiinnostuneet 18-25 -vuotiaat nuoret. Lisätiedot tapaamisesta ja hakuohjeet löydät täältä. 

Kevään vapaaehtoisleireillä on vielä tilaa 

Kesän vapaaehtoiskausi lähestyy ja jo keväällä järjestätään lukuisia leirejä eri puolilla maailmaa. Euroopan maista esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa on tarjolla monia kevätprojekteja, joissa vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi ympäristönsuojelun ja kunnostustehtävien parissa. Lyhytkeistoisia projekteja on tarjolla myös 16-17 -vuotialle.

Projekteja voi selata maittain ja teemoittain hakukoneessa

Vapaaehtoisprojekteja Eurooppaa eteemmällä!

Long Term Volunteering -ohjelmien kautta on mahdollista lähteä 1-12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön eri puolille maailmaa. Juuri nyt on paikkoja auki esimerkiksi vapaaehtoisprojekteissa Yhdysvaltoissa, Keniassa, Ugandassa, Vietnamissa, Thaimaassa, Etelä-Afrikkassa ja Intiassa. Vapaaehtoiset voivat työskennellä esimerkiksi opetustehtävissä, lasten vapaa-ajantoiminnan ohjaajina, järjestöjen viestinnän parissa tai ympäristönsuojeluun liittyvissä tehtävissä.

Osallistujat perehdytetään vapaaehtoistehtäviin ja heille järjestetään majoitus ja ylläpito koko jakson ajalle. Projekteja järjestetään ympäri vuoden ja lähteä voi nopeallakin aikataululla. 
Hakuohjeet ja tarkemmat tiedot projekteista löydät Long Term Volunteering -sivustolta. 

Tapaa meidät tapahtumissa! 

Suunnitteletko välivuotta tai kesää ulkomailla?
Haluaisitko kehittää kielitaitoasi, kartuttaa osaamista sinua kiinnostavien työtehtävien parissa ja tutustua uusiin ihmisiin? Kaipaatko vinkkejä reissun suunnitteluun ja sinulle sopivan vaihto-ohjelman valintaan?

Jep! Tule tapaamaan meitä kevään eri tapahtumiin!
Päivitämme tälle sivulle kevään tapahtumakalenteria. Olemme esimerkiksi 13.3. klo 17-19 tavattavissa Helsingin Ohjaamossa Kesäksi maaailmalle -infoillassa. 

Ohjelmamme pähkinänkuoressa ja ajankohtaisia hakuaikoja

Mahdollisuuksia on monia, mutta mikä on se juuri sinulle sopiva kansainvälistymisen muoto? Minne päin haluaisit lähteä? Kuinka pitkäksi aikaa? Millaisia odotuksia ja toiveita sinulla on ulkomaanjaksoa ajatellen? Millainen on matkabudjettisi? Erilaisiin Allianssin nuorisovaihdon ohjelmavaihtoehtoihin voit tutustua pähkinänkuoressa täällä.

 

Logot