Maaliskuun uutiskirje

05/03/2021 - 11:39
Siiri
Maaliskuun uutiskirje
  • Lähtisitkö leiriohjaajaksi kesän vapaaehtoisleireille? Hae mukaan leiriohjaajakoulutukseen Alankomaihin! 
  • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi? Muista seurata kesän ja syksyn avoimia paikkoja!
  • Ideoi ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi ja hae rahoitusta projektillesi!

  • Kesän vapaaehtoistyöleirit Euroopassa

  • Opi uutta kansainvälisessä ympäristössä! Hae kevään virtuaalileireille!

  • Ready for Life -työharjoittelut toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille! 
  • Eures-tuella Eurooppaan!

Lähtisitkö leiriohjaajaksi Suomen vapaaehtoisleireille ensi kesänä? Hae mukaan teatteriteemaiseen leiriohjaajakoulutukseen Alankomaihin?

Haluaisitko toimia vapaaehtoisleirin ohjaana Suomessa ensi kesänä? Miten osallistavan teatterin metodeita voidaan hyödyntää ryhmänohjauksessa? Hae nyt mukaan IVS4Life-ohjaajakoulutukseen Alankomaihin! 

Koulutus on kaksiosainen, jonka lisäksi osallistujan tulee toimia leiriohjaajana Allianssin nuorisovaihdon ensi kesän kansainvälisellä vapaaehtoisleirillä. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään Alankomaissa 16.-21.6., ja kesän vapaaehtoisleirien jälkeen osallistutaan arviointitapaamiseen 29.10.-1.11.. Huomioithan hakiessasi, että pystyt sitoutumaan sekä kumpaankin koulutuksen osaan että leiriohjaajana toimimiseen kesän aikana.

Mitä maksaa ja kuka voi hakea? Koulutukseen ei ole osallistumismaksua ja osallistujille tarjotaan matka-apuraha kattamaan matkakuluja sekä tarjotaan ylläpito koulutuksen ajaksi. Matkakulut katetaan 275 euroon asti. Koulutukseen voivat hakea kaikki leiriohjaajana toimimisesta kiinnostuneet 18 vuotta täyttäneet!

Koulutus toteutetaan ajankohtaisten matkustusrajoitusten puitteissa, joten myös virtuaalinen toteutus on mahdollinen. Jos kesäkuun koulutus järjestetään virtuaalisesti, katsotaan tilannetta kuitenkin uudestaan lokakuun arviointitapaamisen järjestämisen suhteen. Osallistujat sekä se, järjestetäänkö koulutus virtuaalisesti vai ei, ilmoitetaan viimeistään 15.4.

Lue lisää ja hae mukaan nettisivuillamme. 

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi Eurooppaan tänä vuonna? Seuraa nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen avoimia projekteja!

Haluaisitko aloittaa kesällä tai syksyllä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektin? Nyt on hyvä aika seurata avoimia ESC-paikkoja! Päivitämme nettisivujemme Ajankohtaista-osioon kevään aikana uusia mielenkiintoisia vapaaehtoisprojekteja!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin projekteihin:

  • Madeiralla on kaksi paikkaa kulttuuriperintöaiheisessa projektissa. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.
  • Saksassa on tällä hetkellä avoinna useita alkusyksystä alkavia projekteja lasten ja nuorten parissa työskentelystä kiinnostuneille. Suurin osa vapaaehtoispaikoista on päiväkodeissa ja nuorisokeskuksissa, mutta lisäksi paikkoja löytyy myös vammaisten aikuisten tuetun asumisen parissa ja kirkon sosiaalisten aktiviteettien järjestämisen parissa.
  • Itävallassa tyttöjen nuorisokeskuksessa

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. Tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Ideoi ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi ja hae rahoitusta projektillesi!

Suomen Kulttuurirahasto ja Allianssi järjestävät myös tänä vuonna Ilmastonmuutosvoima-hankkeen nuorille, jotka haluavat vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Hankkeessa myönnetään 50 – 5000 euron suuruisia summia, joiden avulla kuka tahansa alle 25 -vuotias voi toteuttaa oman ilmastotekonsa ja ryhtyä ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin. Haku on auki kevään 2021 ajan.

Lue lisää Ilmastonmuutosvoima-hankkesta täältä.

Ensi kesän kansainväliset vapaaehtoistyöleirit Euroopassa


Ensi kesänä järjestetään kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä eri puollilla Eurooppaa, mikäli koronatilanne mahdollistaa matkustamisen ja leirien turvallisen toteutuksen. Kesän leiritietoja aletaan julkaista maaliskuun puolivälistä lähtien ja niihin pääsee tutustumaan sivuillamme. Esimerkiksi Saksassa järjestetään ympäristöaiheisia leirejä kesäkuun alkupuolella, joihin on jo mahdollista hakea mukaan. 

Lue lisää kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä nettisivuillamme.

Opi uutta kansainvälisessä ympäristössä! Hae kevään virtuaalileireille!

Kaipaatko kansainvälisiä keskusteluita? Haluaisitko oppia uusia tietoja ja taitoja? Onneksi vapaaehtoisleireille voi osallistua myös virtuaalisesti! 

Virtuaalisia vapaaehtoisleirejä järjestetään ympäri maailmaa ja osallistuminen on ilmaista. Yleensä osallistuminen vaatii vain pääsyn tietokoneelle sekä toimivan internet-yhteyden. Esimerkiksi Islannin partnerijärjestömme SEEDS järjestää kevään aikana useita ympäristöaiheisia virtuaalileirejä. Slovakian partnerimme INEX taas järjestää maaliskuussa mielen hyvinvointia edistävän "Kind Mind" -virtuaalileirin. 

Tutustu virtuaalileirien ilmoittautumisohjeisiin nettisivuillamme.  

Tulossa keväällä: Ranskalainen yhteistyöjärjestömme Concordia järjestää toukokuussa ympäristöteemaisen Plastic is not Fantastic -nuorisovaihdon, joka toteutetaan verkkoympäristössä. Meillä on nuorisovaihtoon yhteensä neljä paikkaa kolmelle 16-25 -vuotiaalle osallistujalle ja yhdelle ryhmänohjaajalle. Tiedotamme nuorisovaihdosta tarkemmin nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavilla pian!

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!
 

Oletko valmistumassa tai valmistuitko juuri toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella töihin Eurooppaan!

Etsitkö töitä kesäksi tai kenties pidemmäksikin aikaa? European Job Days -sivuston kautta voit osallistua virtuaalisiin tapahtumiin, joissa kerrotaan avoimista työpaikoista eri Euroopan maissa. Esimerkiksi 18.3. pääset tutustumaan Tanskan tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Tutustu European Job Days -sivustoon täällä.

Kesätöihin Viroon? Tallinnan Nordea etsii suomea ja englantia taitavia asiakaspalvelijoita Tallinnan konttorilleen. Kesätyöntekijät auttavat pääasiassa asikkaita finanssialan kysymyksissä puhelimitse suomen kielellä. Kesätyön minimikesto on kolme kuukautta. 

Jos asut Suomessa voit saada Euroopan unionin liikkuvuusohjelmien kautta rahallista tukea esimerkiksi muutosta johtuviin kuluihin. 

Lisätiedot pääset lukemaan tästä linkistä.

 

Keväistä maaliskuuta!

Related to the subject