Marraskuun uutiskirje

01/11/2019 - 17:41
Pauliina
marraskuu
  • Poimintoja alkuvuoden ESC-projekteista
  • Clue2Inclusion-hankkeen satoa 
  • Ready for Life -ohjelman kautta oman alan harjoitteluun! 
  • Haku nuorten Agenda 2030 -ryhmään on auki 3.11. saakka 
  • Kutsu meidät kylään! 
  • Vapaaehtoisleiri teidän paikkakunnallenne ensi kesänä? 

ESC-vapaaehtoiseksi Itävaltaan, Pohjois-Irlantiin tai Madeiralle

Meillä on nyt muutamia huippumielenkiintoisia paikkoja Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoisprojekteissa! Nämä vapaaehtoisprojektit ovat loistavia mahdollisuuksia hankkia työkokemusta ja päästä elämään arkea toisessa Euroopan maassa. ESC-jaksot ovat EU-tuettuja. Vapaaehtoiselle maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle.

Tässä muutamia poimintoja avoimista ESC-paikoista:

  •  Ympäristö- ja sosiaalialan projekti Pohjois-Irlannissa, kesto 6 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020
  •  Kulttuurihistoriaprojekti Madeiralla, kesto 6-7 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020
  •  Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kaupunkiin Itävallassa, kesto 12 kuukautta, aloitus helmikuussa 2020

Lisätiedot näistä paikoista löydät täältä. 

Tälle sivulle päivitämme jatkuvasti tietoa uusista avoimista ESC-paikoista. 

Clue2Inclusion - avaimia opiskelijoiden hyvinvointiin 

Allianssin nuorisovaihton on ollut mukana Clue2Inclusio-kehittämishankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa ja kehittää keinoja hyödyntää non-formaaleja menetelmiä, joiden avulla voitaisiin ehkäistä opintojen keskeyttämistä ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Esittelimme hanketta lokakuun alussa Helsingissä Avaimia opiskelijoiden -hyvinvointiin tilaisuudessa ja Lahdessa Koulunuorisotyön päivillä. Hanke on juuri päättymässä ja sen keskeisiin tuloksiin voi tutustua nettisivuillamme (sivut päivittyvät loppusyksyn aikana). 

Ready for life -ohjelman kautta oman alan työharjoitteluun! 

Oletko valmistunut tai pian valmistumassa ammattiin? Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta on mahdollista lähteä Eramus+-tuetusti oman alan harjoitteluun seitsemään eri Euroopan maahan! Hakemus on hyvä lähettää meille Allianssin nuorisovaihtoon noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Ohjelmaan ja sen hakuohjeisiin voit tutustua tarkemmin nettisivuillamme. 

Haku Nuorten Agenda 2030 -ryhmään on auki 3.11. saakka

Haluaisitko päästä vaikuttamaan kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen yhdessä muiden nuorten kanssa? Haku Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n koordinoimaan Nuorten Agenda 2030 -ryhmään on auki 3.11. saakka! Nuorten Agenda2030-ryhmällä on kaksi tavoitetta: edistää kestävän kehityksen tietoisuuden lisääntymistä ja tavoitteiden toteutumista eri puolilla Suomea sekä osallistua kansalliseen keskusteluun kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi Suomessa ja globaalisti, erityisesti osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan työtä.

Ryhmään valitaan puheenjohtajan lisäksi 12-15 eri puolilta Suomea ja erilaisista taustoista tulevaa jäsentä, jotka ovat iältään 15-28-vuotiaita. Tavoitteena on, että osa ryhmään valituista on jatkavia ja osa kokonaan uusia; maksimissaan yksi ihminen voi toimia ryhmässä kaksi kautta. Valittavan ryhmän kausi alkaa tammikuussa 2020 ja kestää puolitoista vuotta päättyen kesällä 2021. Innostuitko? Lue lisää ryhmän tavoitteista ja hakuohjeista Allianssin sivuilla. 

Kutsu meidät kylään! 

Järjestätkö paikkakunnallasi tapahtuman, johon toivoisit meitä kertomaan erilaisista nuorten kansainvälistymismahdollisuuksista? Toivoisitko infotilaisuutta koulullenne? Kutsu meidän kylään! Me Allianssin nuorisovaihdosta tulemme mielellään vierailemaan luonanne ja kertomaan erilaisista poluista maailmalle. Voit lähettää meille viestin osoitteeseen vaihto@alli.fi, mikäli tahtoisit, että tulemme pitämään infotilaisuuden teidän tapahtumaanne tai oppilaitokseenne. 

Järjestäisitteisiinkö teidän paikkakunnallanne kansainvälinen vapaaehtoisleiri ensi kesänä? 

Suomessa järjestetään vuosittain noin 25 kansainvälistä vapaaehtoisleiriä. Leirejä järjestävät muun muassa yhdistykset ja paikalliset nuorisotoimet. Leirit kestävät 2-3 viikkoa ja kokoavat yhteen kansainvälisiä vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa työskentelemään yleishyödyllisissä tehtävissä yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. 

Tahtositteko te paikallisen yhdistyksen tai yhteisön kanssa järjestää vapaaehtoisleirin kesällä 2020? Vapaaehtoisleirit ovat oiva tapa edistää kotikansainvälistymistä ja tarjota mahdollisuus kulttuurienväliseen oppimiseen esimerkiksi paikallisille nuorille. Mikäli innostuit, laita meille viestiä  vaihto@alli.fi -osoitteeseen ja kerromme lisää leiri-isäntänä toimimisesta! 

Related to the subject