Marraskuun uutiskirje

06/11/2020 - 11:51
Siiri
Marraskuun uutiskirje
  • Millainen kokemus ESC-vapaaehtoisjakso on? Tule kuuntelemaan entisten ja nykyisten osallistujien paneelikeskustelua! 

  • Ready for Life -infopäivä 19.11. Instagramissa

  • ESC-vapaaehtoiseksi vuonna 2021? Seuraa avoimia ESC-projekteja!

  • Eurooppaan töihin tai harjoitteluun Eures-tuella!

  • Osallistu Nuorten politiikkabussin kiertueelle 2.-20.11.

Mitä maailma opetti? Tule kuuntelemaan entisen ja nykyisten ESC-vapaaehtoisten paneelikeskustelua 11.11.!

Pohditko syitä, miksi osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektiin? Millainen kokemus ESC-vapaaehtoisjakso on vapaaehtoiselle? Tule kuuntelemaan  Selinan järjestämää Mitä maailma opetti? -paneelikeskustelua Zoom-sovelluksessa keskiviikkona 11.11. klo 17! 

Makedoniassa ESC-projektissa olleen Selinan järjestämässä paneelikeskustelussa ESC-vapaaehtoiset kertovat vapaaehtoiskokemuksestaan ja vastaavat kysymyksiin. Mikä sai heidät osallistumaan ohjelmaan? Millaista arki toisessa maassa oli? Mitä taitoja he oppivat vapaaehtoisjaksollaan? Miten vapaaehtoisjakso on hyödyttänyt jo vapaaehtoisjaksonsa päättäneitä entisiä vapaaehtoisia?

Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä oheisen lomakkeen. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen tapahtuman alkua.

Paneelikeskustelu on ilmainen ja avoin kaikille!

Tapahtuman Facebook-sivulta löytyy lisätietoja. 

Mitä haluaisit kysyä Ready for Life -ohjelmastamme? Osallistu Ready for Life -infopäivään Instagramissa 19.11.!


Oletko juuri valmistunut tai pian valmistumassa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko tietää, miten voisit kehittää ammatillista osaamistasi kansainvälisessä ympäristössä? Osallistu Ready for Life -infopäivään seuraamalla Instagram-tiliämme 19.11.

Mikä on Ready for Life ja millaisia osallistumismahdollisuuksia se tarjoaa? Infopäivän aikana kerromme Ready for Life -ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin Instagram-tilillämme.


Ready for Life on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alan koulutusta vastaavassa harjoittelupaikassa toisessa Euroopan maassa. Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi matka-apurahan, majoituksen ja työharjoittelupaikkaan sijoittamisen, joten käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset jäävät osallistujan itse maksettaviksi.


Ota siis Instagram-tilimme (@nuorisovaihto) seurantaan ja tule kuulemaan Ready for Life -ohjelmasta 19.11.

Osallistuisitko ESC-vapaaehtoisprojektiin 2021? Tutustu ensi vuoden avoimiin ESC-paikkoin nettisivuillamme!

Olisiko ensi vuonna sinun aikasi osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektiin? ESC-projektit ovat hieno tilaisuus päästä oppimaan uutta ja kerryttämään kansainvälisiä kokemuksia.


Voit hakea nyt mukaan esimerkiksi seuraaviin ESC-paikkoihin:

  • Portugalin Madeiraan kulttuuriperintöprojektiin, jossa työhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperintökohteisiin
  • Unkariin järjestämään luovia työpajoja (esimerkiksi liittyen askarteluun, peleihin tai videoiden tekemiseen) yhteiskunnallisesti heikommassa asemassa oleville nuorille
  • Slovakiaan työskentelemään tapahtumien, työpajojen ja vapaaehtoisleirien järjestämisen parissa


Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit ovat Euroopan Unionin tukemia, jonka ansiosta osallistuminen ei kerrytä vapaaehtoiselle itselleen juuri mitään kuluja. EU-tuki kattaa esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen, kielikurssin kohdemaan kielellä sekä pienen taskurahan projektin ajaksi. ESC-projekteihin voivat hakea mukaan kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset.

Tutustu syksyn avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Eurooppaan töihin tai harjoitteluun Eures-tuella! 

European Targeted mobility scheme (TMS) on Euroopan unionin liikkuvuushanke, joka auttaa nuoria EU-kansalaisia löytämään työ- tai harjoittelupaikan toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista ja auttaa vastaavasti työnantajia löytämään päteviä työntekijöitä ja harjoittelijoita. Ohjelman tarkoituksena on löytää työnhakijoille palkattua työtä Euroopasta. Mikäli kyseessä on työpaikka, on työn on kestettävä vähintään kuusi kuukautta, ja harjoittelun kohdalla minimikesto on kolme kuukautta. TMS-hankkeen kautta voi saada tukea ulkomaille asettumiseen ja matkakuluihin.

Lisätietoa TMS-hankkeesta nettisivuiltamme.

Esimerkiksi näihin Tallinnassa avoimena oleviin Nordean paikkoihin etsitään nyt suomalaisia työntekijöitä:

Tallinnan avoimista paikoista järjestetään 26.11. MessiLive-lähetys, jossa kiinnostuneet voivat esittää chatin kautta kysymyksiä Manpowerille ja Nordealle. MessiLive-lähetykseen pääset tästä linkistä. 

Lisätietoja Tallinnan paikoista löytyy myös Facebookista.  

Osallistu Nuorten politiikkabussin Suomen kiertueelle 2.-20.11.Allianssin järjestämä Nuorten politiikkabussi kiertää nyt Suomea 2.-20.11., pysähtyen matkallaan lukioissa ja toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Osana Politiikkaviikon tapahtumia Nuorten politiikkabussi yhdistää liikkuvan nuorisotyön ja demokratiakasvatuksen menetelmät. Bussin kyydissä nuoret pääsevät pelillisillä menetelmillä tutustumaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä kohtaamaan alueen päätöksentekijöitä ja eri puolueiden edustajia.

Tutustu Nuorten polittiikabussin aikatauluun Allianssin nettisivuilla.

Related to the subject