Mitä seuraavaksi? Vinkkejä kevään valmistuneille!

29/05/2020 - 16:18
Siiri
Val

Taas on aika juhlistaa kaikkia kevään valmistuneita ja onnitella hienosta suorituksesta. Moni juuri valmistunut voi tässä vaiheessa olla hiukan epävarma seuraavasta askeleestaan ja pohtia, pitäisikö välivuoden tai minkälaista työkokemusta haluaisi kerryttää. Meillä olisi tähän tilanteeseen muutama ehdotus! 

1) Valmistuitko ammattiin? Haluaisitko kerryttää kansainvälistä työkokemusta ja asua hetken toisessa Euroopan maassa? Siinä tapauksessa Ready for Life -työharjoitteluohjelmamme voisi olla sopiva vaihtoehto juuri sinulle! Ohjelmaan osallistumalla pääset syventämään osaamistasi 1-3 kuukauden ajan koulutustasi vastaavassa työharjoittelupaikassa.

Ready for Life -työharjoitteluun voit osallistua seitsemässä Euroopan maassa: Espanjanssa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Kreikassa ja Portugalissa. Ohjelma on Erasmus+ -tuettu, joten osallistujille itselleen kustannettavaksi jää käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset, tuen kattaessa esimerkiksi matka-apurahan, majoituksen sekä useimmissa maissa kielikurssin. Ready for Life on tarkoitettu kaikille, jotka ovat valmistuneet 18 kuukauden sisään toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta.

Lisätiedot Ready for Life -ohjelmasta ja hakuohjeet löydät täältä

2) Onko suunnitelmissasi välivuosi? Haluaisitko sukeltaa uuteen kulttuuriin tehden samalla vapaaehtoistyötä yleishyödyllisessä projektissa? Jos vastasit edellisiin kysymyksiin "kyllä", suosittelemme sinua tutustumaan Euroopan Solidaarisuusjoukot (ESC) -ohjelmaan. Ohjelmaan voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset, jotka haluavat osallistua vapaaehtoisprojektiin toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoisena pääset keräämään kansainvälisiä kokemuksia, tutustut uuteen kulttuuriin ja ihmisiin sekä kehität kielitaitojasi. Vapaaehtoisjaksot kestävät yleensä 3-12 kuukautta, mutta tarjolla on myös lyhyempiä projekteja etenkin erityistä tukea tarvitseville nuorille. 

Euroopan Solidaarisuusjoukot on EU:n tukema vapaaehtoisohjelma, joten osallistumisesta ei kerry sinulle oikeastaan mitään kuluja. Tuki kattaa esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen sekä pienen taskurahan vapaaehtoisjakson ajalle.

Tutustu tarkemmin Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelmaan täällä. Voit myös seurata avoimia ESC-projekteja täällä.

3) Etkö ole vielä varma suunnitelmistasi, mutta haluaisit pysyä tilanteen tasalla kesän ja syksyn kansainvälistymismahdollisuuksista? Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt perillä toiminnastamme ja saat tietää ajankohtaisista mahdollisuuksista ulkomaille lähtemisestä. Autamme myös mielellämme pohtimaan sinulle sopivaa tapaa lähteä maailmalle. Saat meidät kiinni myös kesällä sähköpostitse (vaihto@alli.fi) tai puhelimitse (+35844 416 5209).

Tilaa uutiskirje tästä linkistä.

 

Allianssin nuorisovaihdon tiimi toivottaa onnea valmistuneille ja aurinkoista kesää kaikille!

Related to the subject