Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Suomessa!

03/06/2020 - 13:31
Siiri
Punainen talo kesällä.

Tuntuuko matkustaminen ulkomaille tällä hetkellä hankalalta, mutta haluaisit kesän aikana osallistua lyhytaikaiseen vapaaehtoisprojektiin? Kuten virtuaalileirit ovat osoittaneet, vapaaehtoistyötä varten ei aina tarvitse matkustaa toiseen maahan. Vallitsevasta tilanteesta johtuen toteutamme tänä kesänä kaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiä kansallisina, joten mukaan voivat osallistua suomalaiset vapaaehtoiset. Jos matkustusrajoitteet helpottavat kesän aikana, voimme hyväksyä mukaan myös ulkomaisia vapaaehtoisia. 

Euroopan Unionin tuki mahdollistaa kansallisten vapaaehtoisten taloudellisen tukemisen myös näissä projekteissa. Tuki kattaa ESC-vapaaehtoisille tuttuun tapaan matka-apurahan, ruoan ja majoituksen sisältävän ylläpidon, sekä pienen taskurahan (5 euroa per päivä) projektin ajaksi. Matka-apurahan maksimimäärä määräytyy välimatkataulukon mukaan (10-99 km 20 euroa, 100-499 km 180 euroa, 500 - 1999 km 275 euroa) ja tuki maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan jälkikäteen. Osallistujalle itselleen ei siis jää maksettavaksi juuri mitään kuluja.  

Vapaaehtoistiimeihin voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset. 

Outdoor Life in Lapland 13.-27.7.

Ensimmäinen vapaaehtoistiimi järjestetään Inarissa 13.-27.7. Projekti-isäntänä toimii Vasatokan nuorisokeskus. Vapaaehtoisten tehtävänä on kunnostaa kahta paikallista luontopolkua, joista toinen on esteetön ja toinen taas tarkoitettu oppimisympäristöksi lapsille. Vapaaehtoiset yöpyvät asuntolassa ja huolehtivat ruokailujen järjestämisestä yhteisesti.

Lue lisää Inarin vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan tästä linkistä.

Hae mukaan viimeistään 11.6. VAPAAEHTOISTIIMI ON JO TÄYNNÄ. 

Youth and Peace, 1.-16.8.

Youth and Peace -vapaaehtoistiimi järjestetään Punkaharjulla 1.-16.8. ja projekti-isäntänä toimii Itä-Karjalan Kansanopisto IKKO. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu opiston ylläpitoon liittyviä tehtäviä sekä saimaannorpan kannalta turvallisten katiskojen rakentamista. Vapaaehtoistiimin teemana on "Nuoret ja Rauha", joten vapaaehtoiset tulevat perehtymään YK:n "Nuoret, Rauha ja Turvallisuus" -päätöslauselmaan ja siihen liittyviin teemoihin. Vapaaehtoiset majoittuvat ja ruokailevat opiston tiloissa. 

Lue lisää Punkaharjun vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan tästä linkistä.

Hae mukaan viimeistään 6.7.

Näin haet mukaan Suomen vapaaehtoistiimeihin

1) Voit hakea mukaan Suomen vapaaehtoistiimiin sen alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Paina ensin alhaalla näkyvää vihreää "Add"-painiketta ja sen jälkeen "Apply".

2) Täytä hakemukseen tähdellä merkityt tiedot. "Projects"-kohdassa voit laittaa saman projektikoodin kaikkiin tähdillä merkittyihin kohtiin, jos haluat hakea vain yhteen projektiin. Tämän jälkeen paina vihreää painiketta, jossa lukee "Validate".  Tämän jälkeen tarkista tietosi vielä kerran oikeaksi ja valitse uudestaan "Validate". 

3) Hakemuksesi on nyt rekisteröity. Sinun ei täydy maksaa ohjelmamaksua, vaikka sivulla niin lukee. 

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät tästä linkistä.  

Huom! ESC-vapaaehtoistiimit ovat kaikille 18-30 -vuotiaille avoimia ja niihin voivat osallistua myös jo EVS- tai ESC-ohjelmassa olleet ja on myös mahdollista osallistua useampaan tiimiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (sitten kun muissa Euroopan maissa niitä mahdollisesti järjestetään).

Jos sinulla on teknisiä ongelmia hakulomakkeen täyttämisen yhteydessä, olethan meihin yhteydessä. Saat meidät kiinni sähköpostitse (hakemukset@alli.fi) tai puhelimitse (044 416 5209 myös Whatsapp). 

Related to the subject