Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Suomessa!

03/09/2020 - 13:31
Siiri
Inari

Tuntuuko matkustaminen tällä hetkellä hankalalta, mutta haluaisit kesän tai syksyn aikana osallistua lyhytaikaiseen vapaaehtoisprojektiin? Kuten virtuaalileirit ovat osoittaneet, vapaaehtoistyötä varten ei aina tarvitse matkustaa kauas tai toiseen maahan. Vallitsevasta tilanteesta johtuen toteutamme kaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiä kansallisena Suomessa sekä yhden Virossa, joten mukaan voivat osallistua suomalaiset vapaaehtoiset. Matkustusrajoitteiden puitteissa voimme hyväksyä myös muista maista tulevia vapaaehtoisia.

Euroopan Unionin tuki mahdollistaa kansallisten vapaaehtoisten taloudellisen tukemisen myös näissä projekteissa. Tuki kattaa ESC-vapaaehtoisille tuttuun tapaan matka-apurahan, ruoan ja majoituksen sisältävän ylläpidon, sekä pienen taskurahan (5 euroa per päivä) projektin ajaksi. Matka-apurahan maksimimäärä määräytyy välimatkataulukon mukaan (10-99 km 20 euroa, 100-499 km 180 euroa, 500 - 1999 km 275 euroa) ja tuki maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan jälkikäteen. Osallistujalle itselleen ei siis jää maksettavaksi juuri mitään kuluja.  

Vapaaehtoistiimeihin voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset. 

Inarin vapaaehtoistiimi: Lapin syystiimi, 27.9.-10.10. 

Järjestämme syksyllä vapaaehtoistiimin Inarissa yhdessä Vasatokan nuorisokeskuksen kanssa. Vapaaehtoistyötehtävät liittyvät Vasatokan nuorisokeskuksen uusien luontoaktiviteettien kehittämiseen ja testaamiseen. Rennon ja mukavan ohjaustiimin kanssa työskentelet luonnossa työvälineinä kamera, kynä ja älylaitteet. Toisen viikon aikana olet järjestämässä uusitun erämaakeskus Kettulammen avajaisia paikallisille ihmisille. 

Pääset  Suomen huipulle Inariin, arktisen luonnon keskelle, joka loppusyksystä yllättää monenlaisen sään lisäksi myös väreillään ja tuoksuillaan. Ohjelmaan kuuluu myös tutustumista Inarin nähtävyyksiin, kuten saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan.

Rohkaisemme eri sukupuolia olevia sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia nuoria eri puolilta Suomea hakemaan mukaan. Vapaaehtoistiimi mahdollistaa tutustumisen ja yhdessä tekemisen niin paikalliseen yhteisön kuin erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. 

Hae mukaan Inarin vapaaehtoistiimiin viimeistään 18.9. Lue lisää Inarin syystiimistä tästä linkistä. Hae mukaan täyttämällä tämä lomake. 

Näin haet mukaan Suomen vapaaehtoistiimeihin

1) Voit hakea mukaan vapaaehtoistiimiin sen alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Paina ensin alhaalla näkyvää vihreää "Add"-painiketta ja sen jälkeen "Apply".

2) Täytä hakemukseen tähdellä merkityt tiedot. "Projects"-kohdassa voit laittaa saman projektikoodin "Alli24ESC" kaikkiin tähdillä merkittyihin kohtiin, jos haluat hakea vain yhteen projektiin. Tämän jälkeen paina vihreää painiketta, jossa lukee "Validate".  Tämän jälkeen tarkista tietosi vielä kerran oikeaksi ja valitse uudestaan "Validate". 

3) Hakemuksesi on nyt rekisteröity. ESC-ohjelmaan osallistuminen on maksutonta

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät tästä linkistä.  

Huom! ESC-vapaaehtoistiimit ovat kaikille 18-30 -vuotiaille avoimia ja niihin voivat osallistua myös jo EVS- tai ESC-ohjelmassa olleet ja on myös mahdollista osallistua useampaan tiimiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (sitten kun muissa Euroopan maissa niitä mahdollisesti järjestetään).

Jos sinulla on teknisiä ongelmia hakulomakkeen täyttämisen yhteydessä, olethan meihin yhteydessä. Saat meidät kiinni sähköpostitse (hakemukset@alli.fi) tai puhelimitse (044 416 5209 myös Whatsapp). 

Related to the subject