Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Suomessa tai Virossa!

03/06/2020 - 13:31
Siiri
Matsalu

Tuntuuko matkustaminen tällä hetkellä hankalalta, mutta haluaisit kesän aikana osallistua lyhytaikaiseen vapaaehtoisprojektiin? Kuten virtuaalileirit ovat osoittaneet, vapaaehtoistyötä varten ei aina tarvitse matkustaa kauas tai toiseen maahan. Vallitsevasta tilanteesta johtuen toteutamme tänä kesänä kaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiä kansallisena Suomessa sekä yhden Virossa, joten mukaan voivat osallistua suomalaiset vapaaehtoiset. Matkustusrajoitteiden puitteissa voimme hyväksyä myös muista maista tulevia vapaaehtoisia.

Euroopan Unionin tuki mahdollistaa kansallisten vapaaehtoisten taloudellisen tukemisen myös näissä projekteissa. Tuki kattaa ESC-vapaaehtoisille tuttuun tapaan matka-apurahan, ruoan ja majoituksen sisältävän ylläpidon, sekä pienen taskurahan (5 euroa per päivä) projektin ajaksi. Matka-apurahan maksimimäärä määräytyy välimatkataulukon mukaan (10-99 km 20 euroa, 100-499 km 180 euroa, 500 - 1999 km 275 euroa) ja tuki maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan jälkikäteen. Osallistujalle itselleen ei siis jää maksettavaksi juuri mitään kuluja.  

Vapaaehtoistiimeihin voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset. 

Viron vapaaehtoistiimi: Solidarity for Environment, 16.-31.8.

Solidarity for Environment -vapaaehtoistiimi järjestetään Virossa 16.-31.8. yhteistyössä paikallisen yhteistyöjärjestömme Estyesin kanssa. Vapaaehtoiset työskentelevät ympäristönhoitoon ja kunnostukseen liittyvissä tehtävissä Matsalun kansallispuiston alueella.

Lue lisää Viron vapaaehtoistiimistä ja hae mukaan tästä linkistä. 

Viron vapaaehtoistiimissä on vielä avoin paikka kahdelle suomalaiselle vapaaehtoiselle.

Näin haet mukaan Suomen ja Viron vapaaehtoistiimeihin

1) Voit hakea mukaan vapaaehtoistiimiin sen alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Paina ensin alhaalla näkyvää vihreää "Add"-painiketta ja sen jälkeen "Apply".

2) Täytä hakemukseen tähdellä merkityt tiedot. "Projects"-kohdassa voit laittaa saman projektikoodin Alli23ESC kaikkiin tähdillä merkittyihin kohtiin, jos haluat hakea vain yhteen projektiin. Tämän jälkeen paina vihreää painiketta, jossa lukee "Validate".  Tämän jälkeen tarkista tietosi vielä kerran oikeaksi ja valitse uudestaan "Validate". 

3) Hakemuksesi on nyt rekisteröity. Sinun ei tarvitse jatkaa maksamiseen, sillä ESC-ohjelmaan osallistuminen on maksutonta, vaikka sivulla niin lukee. 

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät tästä linkistä.  

Huom! ESC-vapaaehtoistiimit ovat kaikille 18-30 -vuotiaille avoimia ja niihin voivat osallistua myös jo EVS- tai ESC-ohjelmassa olleet ja on myös mahdollista osallistua useampaan tiimiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (sitten kun muissa Euroopan maissa niitä mahdollisesti järjestetään).

Jos sinulla on teknisiä ongelmia hakulomakkeen täyttämisen yhteydessä, olethan meihin yhteydessä. Saat meidät kiinni sähköpostitse (hakemukset@alli.fi) tai puhelimitse (044 416 5209 myös Whatsapp). 

Related to the subject