P.E.A.C.E.-koulutus Italiassa

24/10/2019 - 13:59
Pauliina
peace

Huom. 28.10.: Peruutuspaikka täytetty.  

Allianssin nuorisovaihdolla on kolme paikkaa 11.-19. marraskuuta Italian Morranossa järjestetävään "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -koulutukseen.  

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille välineitä rasiminvastaisen työn edistämiseen. Koulutuksen järjestää Allianssin nuorisovaihdon italialainen yhteistyöjärjestö Lunaria. 

Koulutuksessa: 
- pureudutaan seuraavien käsitteiden ja ilmiöiden merkityksiin: populismi, vihapuhe, rasismi;
- opitaan ja keskustellaan populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksistä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa;
- opitaan rasisimin vastaisen työn menetelmistä sekä jaetaan ja kehitetään hyviä käytänteitä, joiden avulla voidaan edistää rasisiminvastaista toimintaa Euroopassa.

Koulutus on suunnattu yli 18-vuotiaille nuorten kanssa työskenteleville ja kansainlaisyhteiskunnassa aktiivisesti toimiville, jotka ovat motivoituneita hyödyntämään opittua toiminnassaan Suomessa ja muussa eurooppalaisessa yhteistyössä.

Koulutukseen osallistuneiden joukosta valitaan ryhmänohjaaja, joka osallistu  projektissa kesällä 2020 järjestettävään nuorisovaihtoon ohjaajana ja nuorisovaihdon suunnittelutapaamiseen Italiassa tammikuussa 2020.  

Lisätietoa koulutuksesta ja sen taustoista voi lukea tästä Lunarian projektiesitteestä. 

 

 

erasmus