Syyskuun uutiskirje

02/09/2019 - 15:02
Pauliina
syyskuun uutiskirje
  • Koulutus Ranskassa järjestötoimijoille ja kansalaisaktiiveille! 
  • Välivuosi tiedossa? Hae EU-tuettuun ESC-vapaaehtoistyöhön!
  • Syyskuun leiripoimintoja Ranskasta
  • Vapaaehtoismahdollisuuksia Japanissa ja Tansaniassa
  • Vapaaehtoistoiminnan messut Helsingissä
  • Ready for Life -ohjelman seuraava hakukierros

Koulutus Ranskassa järjestötoimijoille ja kansalaisaktiiveille! 

Järjestätkö tapahtumia, koulutuksia tai muuta toimintaa paikallistasolla? Oletko aktiivinen järjestössä tai muussa ryhmässä? Oletko kiinnostunut yhteisöllisyyden ja kansalaisaktiivisuuden kehittämisestä ruohonjuuritasolla tai keinoista hyödyntää tehokkaammin julkista tilaa kansalaistoimintaan? Haluaisitko laajentaa verkostojasi Euroopan tasolla ja päästä oppimaan yhdessä edellä mainituista teemoista?

Jos nämä kysymykset saavat sinut innostumaan, hae mukaan IDEES-järjestön Erasmus+-koulutukseen Ranskaan ajalle 23.9.-1.10! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä uutisesta. Hae mukaan 5.9. klo 15:00 mennessä. 

Välivuosivinkki: EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta! 

Tahtoisitko viettää 2-12 kuukautta maailmalla vapaaehtoistyössä, mutta matkakassa puuttuu vielä? Ei hätää, sillä vapaaehtoistyötä voi tehdä myös tuetusti! Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) kautta nuorten 18-30 -vuotiaiden on mahdollista tehdä vapaaehtoistyötä yleishyödyllisessä organisaatiossa toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoinen voi työskennellä esimerkiksi sosiaali- tai ympäristöalan projekteissa tai vaikkapa viestintätehtävissä. ESC-ohjelma on loistava tapa kartuttaa työkokemusta esimerkiksi välivuoden aikana! 

 ESC-ohjelmassa vapaaehtoisille maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan ilmainen majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus ja pieni kuukausittainen taskuraha koko jakson ajalle.  Vielä ehtii hakea alkusyksyllä käynnistyviin projekteihin, joihin voit tutustua tällä sivulla! 

syyskuun uutiskirje

Vapaaehtoisleiripoimintoja Ranskasta

Ranskalaisella yhteistyöjärjestöllämme Concordialla on vapaita paikkoja muutamissa mielenkiintoisissa vapaaehtoisprojekteissa syyskuussa: 

CONCF-164 ANDORRE-LA-VIEILLE (06/09 - 27/09)
Rankkasateissa vaurioituneen kiviaidan kunnostusta historiallisissa maisemissa Madriu-Perafita-Claror -laaksossa Andorrassa.

 CONCF-252 AVRICOURT (06/09 - 27/09)
Kirkon kunnostuksessa avustamista Avricourt-kylässä.

CONCF-280 PNR VERCORS (06/09 - 20/09)
Luonnonsuojentehtäviä ja luontopolun kunnostusta Ranskan Alpeilla. 

Vapaaehtoisille tarjotaan leireillä ilmainen majoitus ja ruuat koko jakson ajalle. Osallistumismaksu on 150 euroa. 

Vapaaehtoisleirit ovat erinomainen tapa tavata nuoria eri puolilta maailmaa ja päästä työskentelemään yhdessä paikallisten ihmisten kanssa yleishyödyllisissä tehtävissä!

Vapaaehtoistyöhön Japaniin tai Tansaniaan? 

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä maaseudulla teen viljelyn parissa ja tutustua samalla japanilaiseen kulttuuriin? Japanissa syyskuun lopussa alkavaan Medium term -vapaaehtoisprojektiin on vielä paikka auki innokkaalle vapaaehtoiselle! 

Projekti kestää noin kaksi ja puoli kuukautta ja sen aikana pääset työskentelemään osana tiimiä, joka pyrkii edistämään teen viljelyä Kyoton seudulla. Projektista voit lukea lisää täältä ja hakuohjeet löydät nettisivuiltamme. 

Olisiko sosiaali- ja opetusalan projekti Tansaniassa enemmän sinun juttusi? 

Tansanian Medium term -projektissa vapaaehtoiset työskentelevät erilaisissa tehtävissä lasten parissa kouluajan jälkeen. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi koulutehtävissä avustamista, harrastusaktiviteettien järjestämistä ja yleistä vapaa-ajan viettoa lasten kanssa. Projekti alkaa lokakuun alkupuolella ja päättyy vuoden lopussa. Lue lisää projektista täältä ja tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme. 

Vapaaehtoistoiminnan messut Helsingissä 

Tervetuloa vapaaehtoistoiminnan messuille Helsinkiin lauantaina 21.9.! Olemme mukana messuilla kertomassa erilaisista kansainvälistymismahdollisuuksista yhdessä monen muun kansalaisjärjestön kanssa. Messut järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingin keskustassa klo 12-16, 

Merkkaa päivä kalenteriisi Facebookissa. Tervetuloa moikkaamaan meitä!

Valmistutko syksyllä ammattiin?

 Ammattiin vastavalmistuneiden Erasmus+-tuetun Ready for Life -työharjoitteluohjelman seuraava haku aukeaa lokakuun alussa ja työharjoittelujaksot alkavat tammikuun alussa. 

 Olethan meihin suoraan yhteydessä, jos tahtoisit lähteä harjoitteluun vielä syksyllä 2019. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme.  

 

Aurinkoista alkusyksyä!