Syyskuun uutiskirje

03/09/2020 - 14:25
Siiri
Syyskuun uutiskirje
  • Hae mukaan syysteemaiseen ESC-vapaaehtoistiimiin Inariin!
  • Työkokemusta Euroopasta? Hae nyt loppusyksyn Ready for Life -työharjoittelujaksoille!
  • Tutustu syksyn ESC-vapaaehtoisprojekteihin
  • Kansainvälisty kotisohvaltasi käsin virtuaalileireillä
  • Löydät Välivuosi-infomme nyt Instagram-tililtämme 

Koe syksyn väriloisto Lapissa! Hae mukaan Inarin kansalliseen ESC-vapaaehtoistiimiin! 

Järjestämme 27.9.-10.10. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimin Inarissa yhdessä Vasatokan nuorisokeskuksen kanssa. Vapaaehtoisten työtehtävät liittyvät Vasatokan nuorisokeskuksen uusien luontoaktiviteettien kehittämiseen ja testaamiseen. Rennon ja mukavan ohjaustiimin kanssa työskentelet luonnossa työvälineinä kamera, kynä ja älylaitteet. Toisen viikon aikana olet järjestämässä uusitun erämaakeskus Kettulammen avajaisia paikallisille ihmisille.

Pääset Suomen huipulle Inariin, arktisen luonnon keskelle, joka loppusyksystä yllättää monenlaisen sään lisäksi myös väreillään ja tuoksuillaan. Ohjelmaan kuuluu myös tutustumista Inarin nähtävyyksiin, kuten saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan.

Rohkaisemme eri sukupuolia olevia sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia nuoria eri puolilta Suomea hakemaan mukaan. Vapaaehtoistiimi mahdollistaa tutustumisen ja yhdessä tekemisen niin paikalliseen yhteisön kuin erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. 


Mikä ESC-vapaaehtoistiimi? Euroopan Unionin tukemat Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit rakentavat parempaa maailmaa. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, ylläpidon majoituksineen ja ruokailuineen sekä pinen taskurahan projektin ajaksi. Vapaaehtoistiimiin voivat osallistua 18-30 -vuotiaat, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vapaaehtoistyötä ja siinä samalla tutustumaan paikalliseen elämänmenoon ja muihin vapaaehtoisiin.

Hae mukaan Inarin vapaaehtoistiimiin viimeistään 9. syyskuuta! 

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät tästä linkistä. 

Entä jos hankkisit työkokemusta Euroopasta? Hae nyt loppusyksyn Ready for Life -työharjoittelujaksoille! 

Valmistuitko juuri toiseen asteen ammatillisesta koulutuksesta ja haluaisit nyt kerryttää kansainvälistä työkokemusta? Hae nyt mukaan syksyn Ready for Life -jaksoille! Hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta entisen 12 kuukauden sijaan. 

Mikä Ready for Life? Ready for Life on työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voi osallistua tuetulle 1-3 kuukauden työharjoittelujaksolle oman alan työharjoittelupaikassa toisessa Euroopan maassa. Ohjelman kohdemaita ovat Irlanti, Saksa, Ranska, Espanja, Portugali, Italia ja Kreikka. Erasmus+ -tuki kattaa suuren osan kuluista, jolloin käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset ja vakuutus jäävät osallistujan itsensä maksettavaksi. Mukaan kannattaa hakea noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. 

Millaista on arki työharjoittelujaksolla Euroopassa? Ready for Life -jaksolle Berliinissä osallistunut Jonna kertoo kokemuksestaan Instagram-tilillämme perjantaina 11.9. Ota siis Instagram-tilimme seurantaan viimeistään nyt ja tule kuulemaan Jonnan kokemuksista ja esittämään hänelle kysymyksiä Ready for Life -työharjoitteluun liittyen! 

Löydät meidät Instagramista käyttäjätunnuksella @nuorisovaihto

Lue lisää Ready for Life -ohjelmastamme täällä. 

Lähtisitkö ESC-vapaaehtoiseksi tänä syksynä? Tutustu avoimiin ESC-vapaaehtoispaikkoihin! 

Haluaisitko aloittaa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojektissa tänä syksynä? 

Voit hakea nyt mukaan esimerkiksi seuraaviin ESC-projekteihin: 

  • Pohjois-Irlantiin työskentelemään Glenraigin asuinyhteisössä, avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia
  • Viroon työskentelemään lasten parissa päiväkodeissa tai kouluissa, tai kehitysvammaisten parissa
  • Portugalin Madeiraan kulttuuriperintöprojektiin, jossa työhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperintökohteisiin

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit ovat Euroopan Unionin tukemia, jonka ansiosta osallistuminen ei kerrytä vapaaehtoiselle itselleen juuri mitään kuluja. EU-tuki kattaa esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen, kielikurssin kohdemaan kielellä sekä pienen taskurahan projektin ajaksi. ESC-projekteihin voivat hakea mukaan kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret aikuiset. 

Tutustu syksyn avoimiin ESC-paikkoihin täällä. 

Kansainvälisty kotisohvaltasi käsin ja seuraa syksyn virtuaalileiritarjontaa! 

Kaipaatko kansainvälisyyttä pimeneviin syysiltoihin? Virtuaalileireihin osallistumalla voit hankkia kansainvälisiä kokemuksia ja oppia uutta turvallisesti omalta kotisohvaltasi käsin. Myös syksyn aikana järjestetään uusia virtuaalileirejä, joten suosittelemme seuraamaan syksyn virtuaalileiritarjontaa. Leirit ovat olleet hyvin suosittuja, joten niille kannattaa hakea mukaan nopeasti. 

Päivitämme uusia virtuaalileirejä myös nettisivuillemme syksyn aikana. Tällä hetkellä slovakialainen partnerijärjestömme INEX etsii vapaaehtoisia syys-lokakuussa järjestettävälle sarjakuva- ja elokuvateemaiselle leirille. 

Lue lisää virtuaalileireistä täällä. 

Kaipaatko suuntaa välivuodelle? Löydät Välivuosi-infomme nyt Instagramista. 

Onko edessäsi välivuosi, jonka haluaisit viettää kansainvälisissä merkeissä? Järjestimme elokuun alussa Instagramissa Välivuosi-infon, jonka aikana kerroimme tarjoamistamme kansainvälisistä vaihto-ohjelmista. Löydät Välivuosi-infon nyt tallennettuna Instagram-tilimme Kohokohdat-osioon. 

Löydät meidät Instagramista käyttäjätunnuksella @nuorisovaihto

Iloista syyskuuta!

Related to the subject