Toukokuun uutiskirje

02/05/2019 - 14:08
Nuorisovaihto
toukokuun uutiskirje

 

  • Kansainvälisen vapaaehtoisleirin ohjaajaksi Suomeen? 
  • Haku kesän vapaaehtoisleireille käynnissä! Joukossa myös EU-tuettuja ryhmävapaaehtoistyön mahdollisuuksia!
  • Youth Anti-Rasists in Action - hae mukaan nuorten tapaamiseen Italiaan
  • Media and Migration -koulutus Belgiassa 
  • Tervetuloa Nuoret & Kestävä huominen -tapahtumaan 3.5.!
  • Tapaa meidät Maailma Kylässä -festivaaleilla! 
  • Haku syyskuussa alkaviin Ready for Life -jaksoihin auki 20.5.-9.6.  

_______________________________________________________________________________________

Kansainvälistä vapaaehtoisleiriä ohjaamaan Suomeen? 

Suomessa järjestetään jälleen tänä kesänä useita 2-3 viikkoa kestäviä vapaaehtoisleirejä. Etsimme nyt leireille ohjaajia. Olisitko sinä yksi heistä? Leirinohjaus on palkitsevaa ja oiva tapa kartuttaa arvokasta ohjauskokemusta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Koulutamme kaikki ohjaajat tehtävää.
Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.

Haku kesän vapaaehtoisleireille on käynnissä! Joukossa myös EU-tuettuja vaihtoehtoja

Missä sinä haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä ensi kesänä? Tänäkin vuonna Allianssin nuorisovaihdon  yhteistyöjärjestöt järjestävät lyhytkestoisia vapaaehtoisprojekteja noin 60 maassa eri puolilla maailmaa. Lähtisitkö esimerkiksi Ranskaan pyöräilyleirille, jossa vapaaehtoiset kiertävät kolmessa eri kaupungissa avustamassa tapahtumien järjestämisessä 9.-29.6.? Italiassa taas järjestetään useita vapaaehtoisleirejä myös 15-17 -vuotiaille. Allianssin nuorisovaihdolla on varattu paikka suomalaiselle vapaaehtoiselle Torinossa 8.-18.7. järjestevällä leirillä, jossa vapaaehtoiset pääsevät kunnostamana historiallista Villa Bona -kartanoa. Myös esimerkiksi Le Castellassa 8.-18.7. järjestettävällä ympäristöaiheisella vapaaehtoisleirillä on vielä auki paikkoja vapaaehtoisille.   

Pyrimme varmistamaan, että moninaisista taustoista tulevat nuoret voivat osallistua kansainväliseen toimintaan ja tarjolla on myös EU-tuettuja 2 viikkoa kestäviä Euroopan solidaarisuusjoukkojenvapaaehtoisjaksoja esimerkiksi Ranskassa tai Belgiassa. Makedoniassa on taas mahdollisuus osallistua kuukauden mittaisiin vapaaehtoisjaksoihin kesä- tai heinäkuussa. 

Myös Suomessa järjestetään Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoja, joihin voivat osallistua myös suomalaiset. Vapaaehtoistyö on oiva kotikansainvälistymisen muoto! Juuri nyt etsimme osallistujia esimerkiksi Loimaalla touko-kesäkuun vaihteessa järjestettävälle vapaaehtoisleirille. 

Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön myös pidemmäksi aikaa, yleensä 6-12 kuukaudeksi. Ohjelmaan, hakuohjeisiin ja juuri nyt avoinna oleviin paikkoihin voi tutustua täällä. 

FR.O.M. Youth Anti-Racists In Action -nuorten tapaaminen Italiassa

Allianssin nuorisovaihdolla on vielä muutama paikka jäljellä elokuun alussa järjestettävässä syrjinnän ja rasismin vastaiseen työhön sekä vapaan liikkuvuuden teemoihin  keskittyvässä nuorisotapaamiseen Italiassa. Tapaaminen järjestetään 02.8.-11.8.2019 Poggio Mirtetossa ja siihen osallistuu suomalaisten lisäksi nuoria Kreikasta, Makedoniasta ja Italiasta.

Tapaaminen on osa Erasmus+-tuettua hanketta ja osallistujille tarjotaan matka-apuraha sekä majoitus ja ruuat tapaamisen ajalle.Tapaamisen osallistumismaksu on 100 euroa. Mukaan voivat hakea tapaamisen teemoista kiinnostuneet 18-25 -vuotiaat nuoret. Lisätiedot tapaamisesta ja hakuohjeet löydät täältä. 

pyörät

Media and Migration -koulutus Belgiassa 

Allianssin nuorisovaihdon belgialainen yhteistyöjärjestö JAVVA järjestää maahanmuuttoon ja viestintään keskittyvän koulutuksen Brysselissä 17.-25. elokuuta. Koulutuksessa keskustellaan keinoista luoda median kautta positiivista kuvaa maahanmuutosta ja vähentää viestinnällä maahanmuuttajiin kohdistuvaa syrjintää. Osallistujat pääsevät oppimaan maahanmuuttoon liittyvistä teemoista ja tekämään yhdessä aiheeseen liittyviä videoita.

Koulutukseen voivat hakea aiheesta kiinnostuneet 18-30 -vuotiaat nuoret. Allianssin nuorisovaihdolla on koulutukseen paikka neljälle osallistujalle, minkä lisäksi matkaan lähteen ryhmänohjaaja. Koulutuksen osallistumismaksu on 100 euroa. Osallistujille tarjotaan majoitus ja ruuat jakson ajalle ja matkakulut korvataan 275 euroon asti.

Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä. 

Tervetuloa Nuoret & Kestävä huominen -tapahtumaan 3.5.!

Allianssin nuorisovaihto ja Suomen YK-nuoret järjestävät Euroopan nuorisoviikolla Nuoret & Kestävä huominen -tapahtuman Helsingissä 3.5. klo 14:30-18:00. Iltapäivän aikana katsotaan yhdessä palkittu ranskalainen dokumenttielokuva Tomorrow, jonka jälkeen päästään yhdessä pohtimaan keinoja, joiden avulla nuoret voivat vaikuttaa kestävämmän huomisen puolesta. Lisätietoa tapahtumasta facebookissa.
Tervetuloa mukaan viettämään dokkariperjantaita! Kutsu myös kaverisi!

Tule kanssamme Maailma Kylässä -festivaaleille!

Allianssin nuorisovaihto on perinteiseen tapaan mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla 25.-26.5. Helsingissä.

Tervetuloa tapaamaan meitä, jakamaan ajatuksia kansainvälistymisestä ja kuulemaan vaihtomahdollisuuksista Maailmanmatkaajien kylään.

Haku syksyn Ready for Life työharjoitteluihin aukeaa 20.5.

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden on mahdollista lähteä 1-4 kuukaudeksi Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta Espanjaan, Portugaliin, Irlantiin, Saksaan, Italiaan, Ranskaan tai Kreikkaan. Haku syyskuun alussa alkaviin jaksoihin on auki 20.5.-9.6.2019.

Osallistujille maksetaan Erasmus+-tuesta matka-apuraha ja järjestetään majoitus, harjoittelupaikka koulutustaustan mukaan sekä kielikurssi jakson alkuun. Allianssin nuorisovaihto ja kohdemaan yhteystoimistomme ovat osallistujien tukena koko jakson ajan.
Lisätiedot ohjelmasta ja hakuohjeet löydät nuorisovaihdon nettisivuilta.