Toukokuun uutiskirje

08/05/2020 - 14:32
Siiri
Toukokuun uutiskirje

Me Allianssin nuorisovaihdossa toivomme, että kansainvälinen liikkuvuus on pian taas mahdollista ja seuraamme aktiivisesti tilanteen kehitystä. Tässä uutiskirjeessä muutama vinkki tähän hetkeen ja ehdotuksia tulevalle. 

  • Näin osallistut kansainväliselle vapaaehtoisleirille kotoa käsin!
  • Syksyn avoimet ESC-projektit
  • Osallistu rasisminvastaiseen verkkotyöpajaan 19.5.
  • Eurooppa-päivää vietetään lauantaina 9.5. 
  • Ready for Life -työharjoitteluohjelman hakukelpoisuus

Osallistu kansainväliselle vapaaehtoisleirille kotoa käsin - näin haet mukaan!

Vaikka matkustaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista, ei koronavirus kuitenkaan enää estä kansainväliselle vapaaehtoisleirille osallistumista. Nyt voit osallistua vapaaehtoisleirille kotisohvaltasi käsin, eikä osallistuminen vaadi kuin tietokoneen ja toimivan nettiyhteyden! 

Virtuaalisten vapaaehtoisten valikoima on laaja: voit esimerkiksi osallistua leirille, jossa opetellaan uusia kieliä, edistetään ympäristöystävällistä elämäntapaa, leivotaan eri kulttuureille tyypillisiä herkkuja tai perehdytään Mindfullnessin saloihin. Osa leireistä toteutetaan kertaluontoisina työpajoina, kun taas toisten aikana kokoonnutaan esimerkiksi kerran viikossa muutaman viikon ajan. Osallistuminen leireille on ilmaista. 

Lue lisää virtuaalisista vapaaehtoisleireistä ja perehdy hakuohjeisiin nettisivuillamme

Hae nyt syksyn ESC-projekteihin!

Kesän lähestyessä voi alkaa jo miettiä tulevaisuuden suunnitelmia. Syksyllä matkustaminen on toivottavasti jo mahdollista, ja suosittelemme tutustumaan syksyn avoimiin Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikkoihin. 

Esimerkiksi seuraaviin syksyllä alkaviin ESC-projekteihin etsitään vapaaehtoisia: 

  • Virossa on auki useita vapaaehtoispaikkoja syys-lokakuussa alkavissa projekteissa. Projekteissa voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa, kehitysvammaisten parissa tai sirkustaitoja ja akrobatiaa opettavassa järjestössä.
  • Myös Ranskan useisiin ESC-projekteihin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään esimerkiksi lasten ja nuorten parissa. 
  • Madeiran projektissa ESC-vapaaehtoiset työskentelevät matkailun ja kulttuurin parissa. 
  • Pohjois-Irlannissa on avoinna kaksi ESC-projektia. Toisessa vapaaehtoiset työskentelevät Belfastin lähellä sijaitsevassa asuinyhteisössä avustaen eri ikäisiä erityistukea tarvitsevia kehitysvammaisia nuoria ja aikuisia, kun taas toinen projekti liittyy luonnonsuojeluun. 

Tutustu näihin ja moniin muihin avoimiin ESC-paikkoihin nettisivuillamme.  

Yhdessä yhdenvertaisemmiksi nuorten leireillä! Osallistu rasisminvastaiseen verkkotyöpajaan 19.5.

Ohjaatko nuorten leiritoimintaa tai työskenteletkö muutoin nuorisoryhmien parissa? Haluaisitko saada uusia ideoita, kuinka käsitellä eriarvoisuutta, syrjintää ja rasismia nuorten kanssa – etenkin ryhmätoiminnassa kasvokkain, mutta myös etäyhteyksin?

Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVa järjestää tiistaina 19.5. klo 16-19 verkkotyöpajan, jossa tehdään harjoituksia tuoreesta oppaasta Standing Together Against Racism: A Training Handbook. Oppaan tarkoituksena on vahvistaa nuorisojärjestöjen roolia työssä syrjinnän ja rasismin ehkäisemiseksi. Työpajan harjoitukset tarjoavat keinoja tarkastella ennakkoluuloja ja ihmisoikeuksien kehitystä yhdessä nuorten kanssa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12.5. osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi. Mukaan mahtuu enintään 19 osallistujaa. Lisätiedot verkkotyöpajasta löydät Facebookista. 

Vinkkejä Eurooppa-päivän juhlistamiseen lauantaina 9.5.

Lauantaina 9.5. vietetään Eurooppa-päivää, joka on kaikkien eurooppalaisten yhteinen juhla. Tänä vuonna täällä Suomessa päivän teemana on 25 vuotta kestänyt Euroopan Unionin jäsenyytemme. 

Eurooppa-päivän tapahtumia järjestävät sosiaalisessa mediassa Eurooppalainen Suomi, Euroopan komissio, Euroopan parlamentti, Eurooppatiedotus ja Eurooppanuoret. Voit perehtyä Eurooppa-aiheiseen ohjelmaan täällä

Ready for Life -työharjoittelujaksolle hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta 

Ready for Life -ohjelman hakukelpoisuutta on päätetty muuttaa hiukan, jotta koronaviruksen aiheuttamista muutoksista huolimatta kaikki halukkaat pääsisivät Europpaan oman alan työharjoitteluun. Hakeminen on nyt mahdollista 18 kuukauden sisään ammattiin valmistumisesta entisen 12 kuukauden sijasta. 

Ready for Life on työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Ohjelman kautta voi osallistua tuetulle 1-3 kuukauden työharjoittelujaksolle oman alan työpaikassa jossakin toisessa Euroopan maassa. Erasmus+ -tuki kattaa suuren osan kuluista, jolloin käytännössä vain päivittäiset elinkustannukset ja vakuutus jäävät osallistujan itsensä maksettavaksi. 

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme

Ihanaa toukokuuta!

Related to the subject